Mod de preparare:
Topiti ciocolata, rupta in bucati, si untul la bain-marie. Adaugati laptele, galbenusurile, zaharul si amestecati pana se ingroasa ca un sos (pana cand imbraca lingura)
[shashin type=”photo” id=”16869″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Luati de pe foc si adaugati nuca macinata:
[shashin type=”photo” id=”16870″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Esentele, dovleacul ras:
[shashin type=”photo” id=”16871″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Adaugati faina si praful de copt, cernute si amestecati:
[shashin type=”photo” id=”16872″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Bateti albusurile spuma si amestecati-le cu miscari usoare in compozitie:
[shashin type=”photo” id=”16873″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Puneti compozitia intr-o forma de copt cu diametrul de 26 cm., tapetata cu hartie pergament:
[shashin type=”photo” id=”16874″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Coaceti in cuptorul preincalzit pentru cca. 30 de minute la 170 grade C. (foc mediu)
[shashin type=”photo” id=”16875″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Puneti dovleacul, taiat bucatele, la cuptor pana cand se inmoaie (cand furculita intra usor in el, e gata)
[shashin type=”photo” id=”16878″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Zdrobiti-l apoi, tot cu furculita 😛
[shashin type=”photo” id=”16879″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Bateti frisca si cand s-a intarit, adaugati-o in piureul de dovleac:
[shashin type=”photo” id=”16880″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Adaugati portii mici de lichior-crema de whisky, pana cand crema devine pufoasa:
[shashin type=”photo” id=”16877″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Blatul racit se feliaza („capacul” rotund, daca exista, vine taiat :P)
[shashin type=”photo” id=”16876″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Blatul de jos se aseaza direct pe platoul de servit si se insiropeaza cu lichior. Se pun cateva linguri bune de crema si se acopera cu cel de-al doilea. Se finalizeaza tortul turnand restul cremei deasupra. Tortul se da la frigider pentru minim 2 ore (ideal ar fi peste noapte).Asa arata la mine a doua zi dimineata:
[shashin type=”photo” id=”16881″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Se decoreaza dupa plac, cu bombonele, ciocolata rasa, etc…
Eu m-am folosit din nou de acele mici decoratii lila, pe care le-am folosit si la tortul lui Bogdi . Prim-plan insorit 🙂
[shashin type=”photo” id=”16882″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
A revenit soarele in bucataria mea!!!!!!!
[shashin type=”photo” id=”16883″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Se serveste rece…si in bucati generoase 😀
[shashin type=”photo” id=”16884″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
E foarte savuros iar dovleacul chiar nu se simte, fiind astfel si pe placul celor carora dovleacul nu le spune prea multe 😛
…dar mai ales pe placul celor care apreciaza o prajitura fina si nu foarte dulce.
Reteta preluata de aici: Aventuri Culinare
17 comentarii
in urma cu doua ore ti-am descoperit seit-ul tau si nu pot decat sa spun ca esti geniala Laura…am gasit aici tot ce mi-am dorit , ba chiar mai mult… ce nici nu-mi inchipuiam …retete uitate demult, acum ramane de vazut daca le voi reusi ca tine , o sa-ti mai scriu…pe curand
se poate sa-mi spuneti cu ce se poate inlocui lichiorul crema de whisky? V-as multumi mult daca mi-ati raspunde pt vreau sa incerc sa fac acest tort pt ca arata super.
Si eu am facut reteta asta dar sub forma de prajitura inspirata de pe un alt blog…si a iesit super….desi noi nu prea suntem fani dovleac. Dar a fost ff fina..o bunatate. O recomand cu caldura
Sper ca v-a placut creatia mea 🙂 cum a fost daca i-ai adaugat zaharul pudra? n-a fost prea dulce?
Ce bine arata, cred ca-i un deliciu, trebuie sa-l incerc. Pe curand.
Sanda
…hi, hi, Ama, cat de haioasa ai fost!!! 😛
Daca nu prindeam asa o zi faina si insorita, nu cred ca succesul lui ar mai fi fost atat de rasunator :)))
Mersi, Sabina 🙂
Am tot oscilat intre a prepara „minunatia” sub forma de prajitura sau sub forma de tort, iar in final, asa cum era de asteptat (datorita veneratiei mele fata de torturi :P) alegerea a fost facuta :)))
E foarte bun…si blatul, cu nuca aia in compozitie, si crema cu lichiorul meu favorit 😀
Amalia draga, daca ai stii cate retete cu dovleac am ochit 😛 …dar din pacate si la mine ziua are doar 24 de ore :)))
…si in plus de asta, nici n-am mai avut provizii 😛
In toamna, promit sa-mprospatez subiectul, hi, hi…
Te pup!!!
Mirela, mai ai dovleac?! …credeam ca numai eu l-am tinut atata :))
Unde ti-e blogul cu fetele frumoase??? Mi-e dor de voi…
Pupici!!!
Sono così felice che ti piace, Federica!!! 🙂
Daniela, te inteleg atat de bine!!! 😛
Tortul e foarte fin, ti-ar placea cu siguranta 😉
Doamne fereste! Ca ma faci sa am doar ganduri pacatoase cand vad tortul asta :)) Superb! 🙂
Arata foarte bine si la gust tre sa fie bun!!! Felicitari, Laura!!!
Wow ce bunatate si ce prezentare frumoasa! Nu credeam ca exista atatea posibilitati de a folosi si manca dovleacul….Am notat reteta (ca si precedentele cu acest ingredient) si le voi face rand pe rand cand vor aparea dovlecii. Multumesc si te sarut cu drag!
Fataaaaaaaaaa , o sa mor de pofta !
Abia astept sa-l incerc ,dar asta cand voi avea un pic de timp pentru-ca am programul incarcat.
Super a iesit .Te tzuc !
wow ma è meravigliosa!! belli tutti i passaggi con le foto!
Trebuie sa fie o bunatate!
Sant inebunita dupa dovlec!
I-ti multumesc pentru retetele minunate, care ni l-e dai.
Pe curand.