Tort de clatite cu portocale si caramel

Un tort de clatite cu portocale si caramel mai bun ca asta nu cred ca am gustat vreodata!!! 😛
Ingrediente pentru 8 portii:
– 5 foi de clatite (vezi reteta de la: Clatite -reteta de baza)
– 450 ml smantana pentru frisca
– 6 portocale
– 175 g caramele cu lapte
– 50-100 g de nuci sau alune pentru decor
– 1 portocala, curatata si desfacuta felii, pentru decor

Prima data am sa va arat ce fel de caramele am folosit eu. Ca sa le ocoliti 😀 …fiindca au fost cam „a pain in the a**” 😀 Ni s-au lipit, cu o prea mare bucurie, de dinti!!!!!
Astea au fost:


Sint de o mie de ori mai bune caramelele noastre..ale lui Cipi, de fapt 😀


…na, bun, si-acum sa continuam 🙂

Mod de preparare:

Puneti 2-3 linguri de frisca nebatuta si caramelele intr-o cratita cu fundul gros si fierbeti la foc mic cca. 6-8 minute, pana se topesc:

Lasati sa stea 1 minut:

Ingrediente crema:

Puneti restul de frisca nebatuta intr-un vas si bateti pana incepe sa se intareasca.
Desfaceti portocalele in felii:
Puneti o foaie de clatita pe un platou, acoperiti-o cu putina frisca si cateva felii de portocala:


Repetati operatia cu urmatoarele straturi pana consumati toate ingredientele , terminand cu o foaie de clatita goala.
Asezati apoi nucile sau alunele, cat si ultimele felii de portocala pe ultima clatita:
…si turnati deasupra sosul de caramele:

Sectiune: