Tort de clatite cu mere si crema de vanilie

15 comentarii
Acest tort de clatite cu mere si crema de vanilie a fost realizat, si postat, cu mult timp in urma, dar de-abia acum am observat ca era inghesuit rau langa alte doua retete minunate cu clatite, drept pentru care m-am hotarat sa ii ofer putina intimitate…si sa-l postez separat.
Mi s-a parut cel mai gustos tortulet de clatite din toate timpurile! Ar fi pacat sa nu il incercati!
Iar daca il faceti vara, puteti sa il serviti cu inghetata de vanilie, yum! 😀 (desi nu vad de ce n-ati face acelasi lucru si iarna 😛 )

Ingrediente:

Stafide „imbatate” 😀
  • 50 g sultanine (varietate de stafide fara samburi)
  • 2, 3 linguri coniac
Umplutura mere:
  • 700 g mere curatate de coaja si cotor, taiate felii
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 100 g zahar tos
  • 1 lingurita mirodenii asortate din pudra de cuisoare, nucsoara, scortisoara
  • 50 g nuci (optional)
Crema de vanilie:
  • 120 ml iaurt
  • 150 g crema de vanilie
  • 5 linguri zahar pudra
  • 2 galbenusuri de oua mari
  • 25 g unt topit

Delicios!!!! Si atat de aromat! <3

Mod de preparare:

Puneti sultaninele si coniacul intr-un castron si lasati-le sa se imbibe timp de 15 minute:


Puneti intr-o tigaie incapatoare feliile de mere:


…sucul de lamaie si zaharul tos:


Inabusiti usor, timp de 8-10 minute:


Adaugati amestecul de sultanine si coniac… si nucile, pe care eu nu le-am mai pus…
Adaugati mirodenii…eu am pus doar scortisoara, care-mi place la nebunie. Lasati deoparte:


Puneti iaurtul intr-un castron si amestecati in el crema de vanilie (puteti folosi orice crema de vanilie din comert sau chiar budinca):


…cele 3 linguri de zahar pudra si galbenusurile. Amestecati bine:

Preincalziti cuptorul la semnul 4 (180 grade C), foc potrivit.

Ungeti cu unt o tava pentru prajituri cu baza detasabila si diametrul de 24 cm:


Fiindca tava mea a fost putin mai mare, am tapetat peretii cu „gulere” de clatita cu cacao:


Am facut asta ca sa nu-mi curga compozitia …
Apoi, incepem sa cladim : asezati o foaie de clatita pe fund si intindeti pe ea un sfert din amestecul cu crema de vanilie:


Puneti deasupra alta clatita si intindeti peste ea o treime din amestecul cu mere:


Continuati sa asezati straturi in aceasta ordine- trebuie sa obtineti 4 straturi de crema de vanilie si trei straturi de mere. Asezati deasupra ultima foaie de clatita:


Ungeti deasupra cu o pensula inmuiata in unt topit si presarati restul de zahar pudra:


Coaceti 15-20 minute:


Asa arata gata, rasturnata:


Taiati prajitura in felii si serviti-o calda sau rece:

S-aveti pofta!!!

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

15 comentarii

Iubitica Tha 20 august 2012 - 11:51

foarte gustoss

Raspunde
Anonymous 2 martie 2011 - 23:09

Ciao, Laura. De ceva vreme planuiesc sa fac tortul asta care cred ca e tare bun… Dar am si eu o intrebare: adaugand iaurt in crema de vanilie si punand apoi tortuletul in cuptor, iaurtul cum se comporta in crema? Nu se branzeste? Multumesc, Ana

Raspunde
Irina 27 august 2009 - 23:22

Măi, draga mea Laura, știi ce mi-ai făcut? De la tortul ăsta m-am ales cu programări când să îl mai fac. Mai am puțin și îmi fac un carnețel, ca la bal :)).
Minunată idee. Ai participat serios la a face ziua Nataliei să fie perfectă.
Mulțumesc!

Raspunde
Laura 1 noiembrie 2008 - 20:51

Oh, Andreea, diferenta e de la cer la pamant!!! 😛
…dar mult, mult de tot a contat si faptul ca am scapat de prima gradinita, cu neinsufletitele ei educatoare…
Iti tin pumnii cu scumpicul de Rayan sa se acomodeze cat mai usor si rapid…si sa-i placa si la nani 🙂
…caci Bogdi, desi ne-a cerut chiar el sa il lasam sa doarma impreuna cu colegii lui, cu vreo 2 saptamani inainte de mini-vacanta asta de toamna…da acum semne ca s-a cam plictisit! :)))
Deci, chiar iti tin pumnii stransi! 😉
…si te rog sa-mi dai de veste ce si cum 😛
Te pup pana atunci! 🙂

Raspunde
Andreea Badran 1 noiembrie 2008 - 14:59

Voi v-ati acomodat cu gradinita sau inca suferiti? Eu sunt incantata acum ca Rayan s-a acomodat foarte bine, diminetile a ajuns chiar sa ma zoreasca cu „hai mami odata sa mergem la ganitza”. De luni incercam si programul lung, cu nani cu tot. Sa vedem ce-o iesi! Am iar emotii fiindca, vorbindu-i despre asta in ultimele zile, tot refuza ideea.

Raspunde
Laura 31 octombrie 2008 - 23:06

Of, Ana draga, cat de bine te inteleg…
Atat de usor se prind toate de noi (asta ca sa nu pronunt ingratul cuvant: kilograme :P)…si atata ne luptam, apoi, sa redevenim ce-am fost…candva :))
Eu iti tin pumnii ca sa rezisti tentatiilor de orice fel si sa-ti continui linistita regimul 🙂

…cat despre casuta de mesaje…m-a batut gandul, odata, sa-mi pun si eu dar la cat de greu ajung sa raspund la mesaje…m-am linistit in privinta asta 😀
Oricum, adresa mea de mail iti sta (si nu numai tie :P)la dispozitie oricand: arualsv@gmail.com

Te pup cu drag!!!

Raspunde
Laura 31 octombrie 2008 - 22:23

Draga mea Andreea, bine-ai venit la noi! 🙂
Imi sinteti tare dragi si ma bucur mult ca ne-am descoperit unii pe altii! 😛
Prima data cand v-am pasit pragul, am citit despre povestea voastra „de la gradi” si am fost tare emotionata…
…caci era atat de asemantoare cu a noastra… 🙁

Te pup pentru cuvintele calde si felicitarile sincere!
…cu siguranta mai vorbim! :))

Raspunde
Laura 31 octombrie 2008 - 21:08

Elenita draga, ce bine-mi pare sa te vad…pe tine si pe puii scumpi!!! 🙂
…e atat de fain tortuletul asta cu mere si precis o sa fie si pe placul copiilor, asa ca nu te pot sfatui decat sa il incerci! 😛

P.S. Ai vazut ca ai primit un premiu?! 😛
…poate, poate te razgandesti si reintri-n blogosfera…please!!! 🙂
Pup frumosii!!!

Raspunde
Laura 31 octombrie 2008 - 21:04

Aliza, te pup si La multi ani, cu ani lumina-intarziere!!!!!!!!!!! 😛

…daca nu ma apucam, in sfarsit, de curatenia de toamna prin retetele vechi 😛 …si-acum ar fi ramas toate, inghesuite, intr-un singur post…
Si ce pacat ar fi fost!!! …caci sint absolut delicioase, amandoua! 🙂
Te pup si eu!!!

Raspunde
Laura 31 octombrie 2008 - 00:57

Te pup, redrose!!! 🙂
Esti o fata de milioane!
Ma bucur mult de tot ca am ajuns sa ne cunoastem! 🙂

Iti multumesc pentru cuvintele calde si prea-frumoasele aprecieri!
Si eu te-am pus langa ceilalti prieteni 😉 …si te mai astept pe la mine!

Raspunde
Ana 31 octombrie 2008 - 00:52

Vai,grozav arata,Laura draga,ca toate retetele tale,si eu doar ma uit,gurmanda de mine,ca-s la drastic regim :((( Va pup ,pe tine si iubirea mica! ( ce vreau si eu putintica vacanta,da’ nuuu din greva :((
P.S Nu-ti pui un mic cbox ( sau un id de mess……. pour moi?

Raspunde
Andreea Badran 30 octombrie 2008 - 19:57

Multumim frumos ca ne-ai calcat pragul. Multumim si pentru premiul pe care ni l-ai dat. Te urmaresc de ceva vreme (e adevarat ca in tacere!) si te invidiez pentru rabdarea si dragostea cu care pregatesti toate minunatiile astea. Presupun ca sunt si delicioase. Va pup pe amandoi si va mai asteptam pe la noi. Acum ca ai luat taurul de coarne, vom avea si noi cu siguranta mai mult curaj de a va scrie.

Raspunde
Elena 30 octombrie 2008 - 18:10

Laura, arata super, merita incercat! Tocmai cautam o reteta buna, pt. ca am oua multe si… n-am ce face cu ele:))

Raspunde
ISABELA 30 octombrie 2008 - 16:38

Laura ce ma bucur ca in sfarsit dupa atata timp ai revenit cu retete :P.
Tortul arata de nota 10+

Pupici

Raspunde
redrose 30 octombrie 2008 - 16:06

Laura mi-a fost asa dor de tine ;)…chiar daca retetele nu sunt noi sa stii ca eu chiar nu le vazusem la tine pe site asa ca pentru mine sunt noi;)…am mai zis si ma repet tu,maya,laura adamache si mihaela sunteti modele pentru mine si va citesc zilnic blogurile;)…sper ca nu te superi ca te-am pus in lista cu blogurile mele favorite 🙂 pupici

Raspunde

Dă-i un răspuns lui redrose Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.