Tort de ciocolata fara coacere

17 comentarii

 

O aniversare, un moment special petrecut in familie sau cu prietenii trebuie neaparat sa includa un tort de ciocolata 😀 Unul pliiiin de ciocolata, decadent si delicios. Cum e acesta pe care vi-l arat acum si care, pe deasupra, mai e si fara coacere!!!

Bucurati-va pe deplin de gustul lui minunat!!!!!

 

Ingrediente:

Blat de biscuiti:
  • 250 g biscuiti cu cacao sau digestivi
  • 150 g unt
Crema de ciocolata:
  • 200 ml smantana pentru frisca, nebatuta
  • 400 ml smantana pentru frisca, batuta
  • 500 g ciocolata cu lapte sau amaruie
Glazura de ciocolata:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 250 g ciocolata cu lapte sau amaruie
Decor:
  • biscuiti amarettini
  • mici decoratiuni de ciocolata

 

Sfat: Daca folositi ciocolata neagra la glazura, in loc de ciocolata cu lapte cum am folosit eu, tortul va deveni si mai atragator, datorita contrastului dintre straturile de ciocolata. Iar daca vreti si mai mult de-atat 😀 , puteti sa adaugati tortului si un strat de ciocolata alba, cum am facut aici, la Tortul cu 3 feluri de ciocolata!

 

 

Mod de preparare:

Primul pas e blatul de biscuiti: zdrobiti biscuitii cu un sucitor, dupa ce in prealabil au fost pusi intr-o punga, sau macinati-i la robotul de bucatarie. Apoi, topiti untul la microunde sau la bain-marie si amestecati-l cu praful de biscuiti. Rasturnati compozitia intr-o forma cu diam. de 26 cm. si neteziti bine (cu dosul unei linguri) pentru a „imbraca” cat mai uniform baza. Daca aveti o forma cu inel detasabil, nu ezitati s-o folositi!  Puneti forma la frigider pentru 30 de minute, timp in care se prepara crema.

Pentru crema de ciocolata, incalziti, la foc mic, smantana pentru frisca (200 ml), lichida, nebatuta, si cand e fierbinte (nu are voie sa fiarba!) adaugati ciocolata rupta in bucati. Amestecati bine, pana cand incepe ciocolata sa se topeasca, dupa care luati-o de pe foc. Se continua amestecarea pana la topirea completa a ciocolatei. Se lasa sa se racoreasca 2-3 minute, dupa care se amesteca, usor, cu frisca batuta (400 ml).

In continuare, se scoate forma de la rece, se toarna crema de ciocolata si se pune din nou la frigider, pentru minim 6 ore. Ideal ar fi sa o lasati peste noapte.

Glazura se prepara cu minim 2 ore inainte de a servi tortul, astfel: se incalzeste smantana pentru frisca si se adauga ciocolata rasa sau rupta in bucati. Se amesteca bine pana se omogenizeaza, si se lasa la racit. Cand e rece, se pune in frigider si se lasa, cum spuneam mai sus, minim 2 ore, sa se intareasca. Se scoate apoi si se bate cu mixerul 1-2 minute sau pana se ingroasa.

Se scoate tortul din frigider si se acopera cu glazura de ciocolata. Simplu sau in valuri, cum am facut eu 😛 (faceti cu dosul lingurii valuri pe suprafata tortului). Se decoreaza cu ciocolata sau biscuiti.

Un tort cu adevarat delicios si festiv!!!!!

Pentru voi, cu drag 🙂

Extrem de atragator!!! 😀

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

17 comentarii

Stef 23 noiembrie 2022 - 19:39

Acum am descoperit reteta. Musai am s-o fac, dar intr-una din creme voi adauga un strop de rom sau coniac ; (pam, pam).
Felicitari!

Raspunde
Georgiana 7 octombrie 2021 - 23:51

Esti geniala, momentan nu am gustat,dar n am rezistat tentație și am dat tava jos sa vad dacă e ok. Spre surprinderea mea e în regula,nu am pus gelatina,am urmat întocmai indicațiile tale!

Raspunde
Rodica 30 noiembrie 2018 - 18:27

Crema este absolut delicioasa, usoara si plina de ciocolata. Am insa o intrebare : la blat nu e cam mult unt? Eu aproape am dublat cantitatea de biscuiti ca sa inghita tot untul

Raspunde
ANDA 12 octombrie 2017 - 16:28

SUNT TARE CURIOASA CE MINUNI POTI SA FACI. E EXTRAORDINAR

Raspunde
Irina Risha 9 noiembrie 2016 - 02:03

Am o întrebare.. ce fel de smântâna pentru frișcă folosești?? Mulțumesc frumos!!

Raspunde
Nicoleta Carmen Friedel Cilibi 11 mai 2016 - 21:43

Draga Laura,tin sa iti multumesc ptr.aceasta reteta,e delicioasa,fara gelatina,nici un alt adaos,strict ingredientele retetei,trebuie sa le incerc si pe celelalte!Imi doresc sa iasa la fel de bune,deci recomand cu caldura aceasta reteta!

Raspunde
Laura Sava 12 mai 2016 - 22:30

Nicoleta, sunt foooarte bucuroasa ca acest tort te-a sedus!!!! 😀
Ai mare dreptate, e incredibil de bun si nu are nevoie de gelatina. Iti urez spor in continuare, sa-mi dai de stire negresit cand mai incerci ceva bun de la mine :))
Pupici multi, multi!!!!

Raspunde
Alina Sabau 14 ianuarie 2015 - 16:05

Am facut ieri aceasta reteta, a iesit un tort delicios! Doar ca in crema de ciocolata am pus si doua foi de gelatina, mi-a fost teama ca nu se intareste. Mersi, Laura Sava pt retetele tale delicioase!

Raspunde
Stefania 30 ianuarie 2014 - 19:03

Arata delicios de frumos 🙂

Raspunde
Mihaela Simona Paşca 29 ianuarie 2014 - 18:04

YAMIII

Raspunde
Ana Lucia 27 decembrie 2013 - 20:52

fara gelatina la crema?

Raspunde
Mardale Mihaela 16 decembrie 2013 - 12:30

foarte buna si usor de facut, multumesc pentru reteta.

Raspunde
Ioana Spiridon 3 octombrie 2013 - 17:09

Arata incredibil!

Raspunde
AndreeaDenisa 30 august 2013 - 15:45

Bunatate de tort !! <3

Raspunde
ONESTA B 29 august 2013 - 12:06

Uuuuuuuuuuuuuu , cata ciocolata … am salivat instant :d

Raspunde
Rocsy Ciobanu 28 august 2013 - 20:24

Mmmmm cam bun!

Raspunde
Broscatan Ioana 28 august 2013 - 16:49

buna, ai putea sa ne spui de unde iei decoratiunile de ciocolata? multumesc anticipat

Raspunde

Dă-i un răspuns lui Alina Sabau Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.