Ingrediente pentru 10-12 portii
Pentru blat
– 200 g faina
– 2 lingurite praf de copt
– 4 oua
– 220 g unt
– 200 g zahar tos
– 3 linguri lapte integral (nedegresat)
– un praf de sare
– 100 g ciocolata de lapte
– 3 banane bine coapte
Pentru crema:
– 150 g unt
– 5 linguri de lapte
– 200 g. zahar pudra
– 75 g cacao
Pentru ornat:
– 12 capsuni mici (sau alte fructe, proaspete ori din compot)
– 50 g ciocolata topita
Bateti untul cu zaharul pana se spumeaza; adaugati unul cate unul, ouale, si amestecati energic (cu mixerul). Cerneti faina impreuna cu praful de copt si adaugati-le in compozitie odata cu praful de sare (cat luati cu doua degete). Adaugati laptele si amestecati bine:
Incorporati bananele si ciocolata in compozitie:
Impartiti compozitia in doua forme cu diam. de 24 cm. si lasati la cuptor timp de aprox. 20 de minute.
Eu am impartit compozitia in doua, ca sa fiu sigura ca-mi ies blaturile egale 😛
Blaturile le-am copt separat. Va arat cum mi-a iesit unul dintre ele:
Dupa ce s-au copt, scoateti blaturile din forme si lasati-le 10 minute ca sa se raceasca:
Pentru a pregati crema, topiti untul la foc mic si adaugati laptele.
Adaugati, amestecand zaharul pudra si cacaua:
Frecati amestecul pana ce devine lucios si cremos. Luati de pe foc si lasati sa se raceasca. Bateti apoi crema cu ajutorul unui mixer pana se ingroasa:
…aici am prins un unghi mai bun 😛
24 comentarii
Am repetat si aceasta reteta,fiind o mare fana a blogului dumneavoastra.
Care este reteta de blat,nu reusesc sa imi dau seama si nu vreau sa gresesc.Se poate reteta completa de blat pentru acest tort?multumesc anticipat
Mihaela, mersi mult de mesaj, era pus linkul gresit 🙂
Am remediat problema, spor la treaba!!!
crema de ciocolata iese foarte ciudat…parca e zaharisita…asa trebuie sa iasa?
Buna ziua,
Vreau sa fac acest tort in weekend…insa am o nelamurire, poate fi insiropat cu siropul tau de zahar ars, racit (caramelizati zaharul, turnati apa, lasati pe foc pana se topeste, adaugti pliculetul de cappuccino si lasati la racit)? ori alt sirop?
Sau poate nu este recomandat sa-l insiropez?
Multumesc anticipat.
Trebuie să fie foarte bun. Mmmmm, deja îmi lasă gura apă… Te-ai putea desfăta cu dulciuri fără să mai fie nevoie să le faci tu, o dată pe an, la TARGUL DE CAFEA SI CIOCOLATĂ. Nu ştiu când va avea loc anul acesta, adică în 2012. Raluca I.A. http://caminocomplementario-fotografias.blogspot.com
Am facut si eu tortul, care a iesit delicios. Varianta noastra a fost cu mai multa crema (200 gr. de unt in loc de 150, samd), in care am pus mai putin zahar (cam 250gr.). Si s-a mancat imediat 🙂
Oana draga, am mai intarit unele lucruri care pareau neclare in postarea mea… 😛
Multumesc frumos pentru intrebare! 🙂
Deci, dupa cum ai deslusit deja, bananele se adauga in compozitia de blat…dupa care, totul e foarte clar! 🙂
Ma bucur mult ca vrei sa incerci deliciosul tortulet, care mie mi-a semanat atat de mult cu dobosul! 😉
gata am inteles,sper sa imi si iasa,felicitari pt cea ce faci
te rog spune-mi si mie fac un blat separat dar cu bananele ce fac,unde le pun?ca nu inteleg
Te pup Angela!!! 🙂
Bogdi iti trimite niste pupicei mai speciali! 😛
la multi ani,laura……. Imi place fffff. mult retetele tale, cred ca esti o fata deosebita. Multa sanatate la BOGDI.
Irina draga, iti multumesc mult pentru urare… sa ajungem fiecare dintre noi la cat mai multi blogo-ani 😛 …ca avem ce invata unii de la altii 🙂
Pupam fetele dulci!!!
Carmen,thanks! 😛
…bananas and chocolate= a very fine combination!
It tasted wonderfully! 🙂
Draga Laura, felicitari pentru un an de bloguiala!Iti multumesc pentru retetele tale minunate,esti una din principalele mele surse de inspiratie si motivatie in bucatarie!La multi (blogo)ani!si Domnul sa-ti dea spor in tot ce faci!pupici!
laura
banana cake
gnammmy gnammy
thanks
Draga mea Ginette, mersi la fel! 😛
E minunata viata cu asa prieteni buni ca voi!
Multi pupici!
Draga mea Natalia, iti multumesc mult pentru urare!
Ma bucur enorm ca am avut sansa sa cunosc oameni ca tine, datorita acestui spatiu numit blogosfera 🙂
Multumesc frumos, Elena! La cat mai multi tuturor… 😛
Tortul a fost super-bun iar mie chiar mi s-a parut ca aduce mult cu dobosul dar na, daca n-o fi asa si doar mi s-a parut mie… sa nu va suparati pe mine :)))
Micutul asistent si mamica lui va pupa cu drag!
Teo, ma bucur ca iti place tortul meu aniversar 🙂
…nu-mi vine sa cred ca a trecut deja un an de cand am scris prima reteta pe blog…
…si vai ce bucuros ar fi Bogdi meu sa te aibe colega de gradi!!! :)))
Ati fi doi rasfatati! 😛
Te pupam si noi, dulce dulce! 🙂
La multi ani inainte de de blog !!! La multi ani de martisor !!!
Te pup cu drag !
La multi ani, draga Laura!
La multi ani pentru primul an in blogosfera!:) M-ai terminat si cu tortul asta… dobosul e preferatul meu, si daca zici ca e asemanator, merita incercat! Pupam si micutul bloger, care e asistentul fidel al mamei sale!:)
Vai de capul meu, Laura, ce-mi faci???? salivez in fata monitorului si daca nu vrei sa ma adopti, ma ofer voluntara sa fiu macar colega de gradi cu Bogdi, sa ma invite la zilele lui de nastere cu torturile tale!!!! Te pup cel mia dulce din lume! Teo