Tort de banane si ciocolata

24 comentarii
Acum un an ( Doamne, timpul asta chiar ca zboara) pornind de la sugestia sotului meu iubit Ciprian ( unde-i emoticonu’ ala ce-si da ochii peste cap?! 😛 ) de a-mi face ordine printre retete, m-am ales cu blogul asta minunat (ca doar ii al meu, nu?! 😀 ) pe care voi ati ales sa-l vizitati de nenumarate ori, fie chiar si pentru o clipa. Pentru voi, deci, am ales un tort cu ciocolata si banane, pe care sa-l savuram impreuna. Macar asa, virtual…doar e prima lui aniversare!!!!!
Va mai astept pe la mine, si pe voi cei care imi lasati cate un semn de viata dar si pe voi, cei care ma urmariti in liniste…
P.S. Mersi fain Cristi pentru „initierea” mea in blogosfera. Ajutorul tau a fost de nepretuit!

 

Ingrediente pentru 10-12 portii

Pentru blat

– 200 g faina

– 2 lingurite praf de copt

– 4 oua

– 220 g unt

– 200 g zahar tos

– 3 linguri lapte integral (nedegresat)

– un praf de sare

– 100 g ciocolata de lapte

– 3 banane bine coapte

 

Pentru crema:

– 150 g unt

– 5 linguri de lapte

– 200 g. zahar pudra

– 75 g cacao

 

Pentru ornat:

– 12 capsuni mici (sau alte fructe, proaspete ori din compot)

– 50 g ciocolata topita

 

Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la semnul 4/180 grade C. (foc potrivit). Faceti bananele terci 😀

Bateti untul cu zaharul pana se spumeaza; adaugati unul cate unul, ouale, si amestecati energic (cu mixerul). Cerneti faina impreuna cu praful de copt si adaugati-le in compozitie odata cu praful de sare (cat luati cu doua degete). Adaugati laptele si amestecati bine:

Incorporati bananele si ciocolata in compozitie:

Impartiti compozitia in doua forme cu diam. de 24 cm. si lasati la cuptor timp de aprox. 20 de minute.
Eu am impartit compozitia in doua, ca sa fiu sigura ca-mi ies blaturile egale 😛

Blaturile le-am copt separat. Va arat cum mi-a iesit unul dintre ele:

Dupa ce s-au copt, scoateti blaturile din forme si lasati-le 10 minute ca sa se raceasca:

Pentru a pregati crema, topiti untul la foc mic si adaugati laptele.
Adaugati, amestecand zaharul pudra si cacaua:

Frecati amestecul pana ce devine lucios si cremos. Luati de pe foc si lasati sa se raceasca. Bateti apoi crema cu ajutorul unui mixer pana se ingroasa:

Taiati fiecare blat in doua:

…si ungeti-le cu jumatate din crema:

Ingrediente ornat:
Imbracati cele doua torturi cu restul de crema si asezati deasupra capsunile inmuiate in ciocolata topita. Eu n-am gasit capsuni mititele… doar niste mega-capsuni, care n-au aratat prea fain pe tort, da’ noroc ca la gust au fost super…aromate si dulci!!!

…aici am prins un unghi mai bun 😛

Si momentul mult asteptat: degustarea 😀
…care mie personal mi-a semanat izbitor cu dobosul…

O felie pentru noi, cei de-acasa :

…si o felie mai dichisita, pentru voi, cei de pretutindeni 🙂
Happy birthday to my blog! 😀
image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

24 comentarii

Olivia 27 mai 2014 - 16:19

Am repetat si aceasta reteta,fiind o mare fana a blogului dumneavoastra.

Raspunde
mihaela.b 14 aprilie 2013 - 00:55

Care este reteta de blat,nu reusesc sa imi dau seama si nu vreau sa gresesc.Se poate reteta completa de blat pentru acest tort?multumesc anticipat

Raspunde
Laura Sava 15 aprilie 2013 - 11:25

Mihaela, mersi mult de mesaj, era pus linkul gresit 🙂
Am remediat problema, spor la treaba!!!

Raspunde
Anonymous 17 iulie 2012 - 14:36

crema de ciocolata iese foarte ciudat…parca e zaharisita…asa trebuie sa iasa?

Raspunde
Andreea Popa 24 februarie 2012 - 15:20

Buna ziua,
Vreau sa fac acest tort in weekend…insa am o nelamurire, poate fi insiropat cu siropul tau de zahar ars, racit (caramelizati zaharul, turnati apa, lasati pe foc pana se topeste, adaugti pliculetul de cappuccino si lasati la racit)? ori alt sirop?
Sau poate nu este recomandat sa-l insiropez?
Multumesc anticipat.

Raspunde
El Guía 20 februarie 2012 - 16:23

Trebuie să fie foarte bun. Mmmmm, deja îmi lasă gura apă… Te-ai putea desfăta cu dulciuri fără să mai fie nevoie să le faci tu, o dată pe an, la TARGUL DE CAFEA SI CIOCOLATĂ. Nu ştiu când va avea loc anul acesta, adică în 2012. Raluca I.A. http://caminocomplementario-fotografias.blogspot.com

Raspunde
Crisu 23 septembrie 2011 - 13:40

Am facut si eu tortul, care a iesit delicios. Varianta noastra a fost cu mai multa crema (200 gr. de unt in loc de 150, samd), in care am pus mai putin zahar (cam 250gr.). Si s-a mancat imediat 🙂

Raspunde
Laura 25 martie 2009 - 23:18

Oana draga, am mai intarit unele lucruri care pareau neclare in postarea mea… 😛
Multumesc frumos pentru intrebare! 🙂

Deci, dupa cum ai deslusit deja, bananele se adauga in compozitia de blat…dupa care, totul e foarte clar! 🙂
Ma bucur mult ca vrei sa incerci deliciosul tortulet, care mie mi-a semanat atat de mult cu dobosul! 😉

Raspunde
oana nicoleta 25 martie 2009 - 22:27

gata am inteles,sper sa imi si iasa,felicitari pt cea ce faci

Raspunde
oana nicoleta 25 martie 2009 - 22:03

te rog spune-mi si mie fac un blat separat dar cu bananele ce fac,unde le pun?ca nu inteleg

Raspunde
Laura 19 martie 2008 - 22:19

Te pup Angela!!! 🙂
Bogdi iti trimite niste pupicei mai speciali! 😛

Raspunde
Angela 18 martie 2008 - 21:35

la multi ani,laura……. Imi place fffff. mult retetele tale, cred ca esti o fata deosebita. Multa sanatate la BOGDI.

Raspunde
Laura 6 martie 2008 - 10:49

Irina draga, iti multumesc mult pentru urare… sa ajungem fiecare dintre noi la cat mai multi blogo-ani 😛 …ca avem ce invata unii de la altii 🙂

Pupam fetele dulci!!!

Raspunde
Laura 6 martie 2008 - 10:45

Carmen,thanks! 😛
…bananas and chocolate= a very fine combination!
It tasted wonderfully! 🙂

Raspunde
Irina 5 martie 2008 - 16:15

Draga Laura, felicitari pentru un an de bloguiala!Iti multumesc pentru retetele tale minunate,esti una din principalele mele surse de inspiratie si motivatie in bucatarie!La multi (blogo)ani!si Domnul sa-ti dea spor in tot ce faci!pupici!

Raspunde
Carmen 4 martie 2008 - 01:35

laura
banana cake
gnammmy gnammy
thanks

Raspunde
Laura 2 martie 2008 - 13:17

Draga mea Ginette, mersi la fel! 😛
E minunata viata cu asa prieteni buni ca voi!

Multi pupici!

Raspunde
Laura 2 martie 2008 - 13:14

Draga mea Natalia, iti multumesc mult pentru urare!
Ma bucur enorm ca am avut sansa sa cunosc oameni ca tine, datorita acestui spatiu numit blogosfera 🙂

Raspunde
Laura 2 martie 2008 - 13:08

Multumesc frumos, Elena! La cat mai multi tuturor… 😛
Tortul a fost super-bun iar mie chiar mi s-a parut ca aduce mult cu dobosul dar na, daca n-o fi asa si doar mi s-a parut mie… sa nu va suparati pe mine :)))

Micutul asistent si mamica lui va pupa cu drag!

Raspunde
Laura 2 martie 2008 - 12:45

Teo, ma bucur ca iti place tortul meu aniversar 🙂
…nu-mi vine sa cred ca a trecut deja un an de cand am scris prima reteta pe blog…

…si vai ce bucuros ar fi Bogdi meu sa te aibe colega de gradi!!! :)))
Ati fi doi rasfatati! 😛

Te pupam si noi, dulce dulce! 🙂

Raspunde
Ginette 1 martie 2008 - 11:54

La multi ani inainte de de blog !!! La multi ani de martisor !!!
Te pup cu drag !

Raspunde
Natalia 29 februarie 2008 - 11:53

La multi ani, draga Laura!

Raspunde
Elena 29 februarie 2008 - 11:30

La multi ani pentru primul an in blogosfera!:) M-ai terminat si cu tortul asta… dobosul e preferatul meu, si daca zici ca e asemanator, merita incercat! Pupam si micutul bloger, care e asistentul fidel al mamei sale!:)

Raspunde
Gospodini 28 februarie 2008 - 23:59

Vai de capul meu, Laura, ce-mi faci???? salivez in fata monitorului si daca nu vrei sa ma adopti, ma ofer voluntara sa fiu macar colega de gradi cu Bogdi, sa ma invite la zilele lui de nastere cu torturile tale!!!! Te pup cel mia dulce din lume! Teo

Raspunde

Dă-i un răspuns lui Andreea Popa Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.