Tort de banane si ciocolata

Acum un an ( Doamne, timpul asta chiar ca zboara) pornind de la sugestia sotului meu iubit Ciprian ( unde-i emoticonu’ ala ce-si da ochii peste cap?! 😛 ) de a-mi face ordine printre retete, m-am ales cu blogul asta minunat (ca doar ii al meu, nu?! 😀 ) pe care voi ati ales sa-l vizitati de nenumarate ori, fie chiar si pentru o clipa. Pentru voi, deci, am ales un tort cu ciocolata si banane, pe care sa-l savuram impreuna. Macar asa, virtual…doar e prima lui aniversare!!!!!
Va mai astept pe la mine, si pe voi cei care imi lasati cate un semn de viata dar si pe voi, cei care ma urmariti in liniste…
P.S. Mersi fain Cristi pentru „initierea” mea in blogosfera. Ajutorul tau a fost de nepretuit!

 

Ingrediente pentru 10-12 portii

Pentru blat

– 200 g faina

– 2 lingurite praf de copt

– 4 oua

– 220 g unt

– 200 g zahar tos

– 3 linguri lapte integral (nedegresat)

– un praf de sare

– 100 g ciocolata de lapte

– 3 banane bine coapte

 

Pentru crema:

– 150 g unt

– 5 linguri de lapte

– 200 g. zahar pudra

– 75 g cacao

 

Pentru ornat:

– 12 capsuni mici (sau alte fructe, proaspete ori din compot)

– 50 g ciocolata topita

 

Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la semnul 4/180 grade C. (foc potrivit). Faceti bananele terci 😀

Bateti untul cu zaharul pana se spumeaza; adaugati unul cate unul, ouale, si amestecati energic (cu mixerul). Cerneti faina impreuna cu praful de copt si adaugati-le in compozitie odata cu praful de sare (cat luati cu doua degete). Adaugati laptele si amestecati bine:

Incorporati bananele si ciocolata in compozitie:

Impartiti compozitia in doua forme cu diam. de 24 cm. si lasati la cuptor timp de aprox. 20 de minute.
Eu am impartit compozitia in doua, ca sa fiu sigura ca-mi ies blaturile egale 😛

Blaturile le-am copt separat. Va arat cum mi-a iesit unul dintre ele:

Dupa ce s-au copt, scoateti blaturile din forme si lasati-le 10 minute ca sa se raceasca:

Pentru a pregati crema, topiti untul la foc mic si adaugati laptele.
Adaugati, amestecand zaharul pudra si cacaua:

Frecati amestecul pana ce devine lucios si cremos. Luati de pe foc si lasati sa se raceasca. Bateti apoi crema cu ajutorul unui mixer pana se ingroasa:

Taiati fiecare blat in doua:

…si ungeti-le cu jumatate din crema:

Ingrediente ornat:
Imbracati cele doua torturi cu restul de crema si asezati deasupra capsunile inmuiate in ciocolata topita. Eu n-am gasit capsuni mititele… doar niste mega-capsuni, care n-au aratat prea fain pe tort, da’ noroc ca la gust au fost super…aromate si dulci!!!

…aici am prins un unghi mai bun 😛

Si momentul mult asteptat: degustarea 😀
…care mie personal mi-a semanat izbitor cu dobosul…

O felie pentru noi, cei de-acasa :

…si o felie mai dichisita, pentru voi, cei de pretutindeni 🙂
Happy birthday to my blog! 😀