Tort de banane si ciocolata
Ingrediente pentru 10-12 portii
Pentru blat
– 200 g faina
– 2 lingurite praf de copt
– 4 oua
– 220 g unt
– 200 g zahar tos
– 3 linguri lapte integral (nedegresat)
– un praf de sare
– 100 g ciocolata de lapte
– 3 banane bine coapte
Pentru crema:
– 150 g unt
– 5 linguri de lapte
– 200 g. zahar pudra
– 75 g cacao
Pentru ornat:
– 12 capsuni mici (sau alte fructe, proaspete ori din compot)
– 50 g ciocolata topita
Bateti untul cu zaharul pana se spumeaza; adaugati unul cate unul, ouale, si amestecati energic (cu mixerul). Cerneti faina impreuna cu praful de copt si adaugati-le in compozitie odata cu praful de sare (cat luati cu doua degete). Adaugati laptele si amestecati bine:
Incorporati bananele si ciocolata in compozitie:
Impartiti compozitia in doua forme cu diam. de 24 cm. si lasati la cuptor timp de aprox. 20 de minute.
Eu am impartit compozitia in doua, ca sa fiu sigura ca-mi ies blaturile egale 😛
Blaturile le-am copt separat. Va arat cum mi-a iesit unul dintre ele:
Dupa ce s-au copt, scoateti blaturile din forme si lasati-le 10 minute ca sa se raceasca:
Pentru a pregati crema, topiti untul la foc mic si adaugati laptele.
Adaugati, amestecand zaharul pudra si cacaua:
Frecati amestecul pana ce devine lucios si cremos. Luati de pe foc si lasati sa se raceasca. Bateti apoi crema cu ajutorul unui mixer pana se ingroasa:
…aici am prins un unghi mai bun 😛