Tort cu pepene galben


Un tort racoritor de vara, un tort cu pepene galben si lichior de cocos, si pliiin de inimioare dulci si aromate…ce poate fi mai apetisant de-atat?! šŸ˜€

Ingrediente:
– 1 blat de pandispan (cu diametrul de 26 cm)

Crema:
– 1 pepene galben ( cca. 1 kg)
– 5 linguri suc de lamaie
– 1-2 linguri lichior de cocos (optional)
– 120 g. zahar
– 6 foi gelatina sauĀ 10 g. gelatina granule (1 plic)
– 500 ml. smantana dulce pentru frisca


Mod de preparare:
Blatul se aseaza pe un platou si se fixeaza in jurul lui un inel pentru torturi.
Pepenele se taie in 4, se scot samburii si se decojesc sferturi:

Din pulpa de pepene se taie 2 felii groase de 2 cm. Cu un instrument special se scot apoi 12 inimioare, care se stropesc cu 1 lingura suc de lamaie si cu lichior de cocos dupa care se dau la frigider:

Restul de pulpa de pepene se paseaza cu mixerul, impreuna cu zaharul si 4 linguri de suc de lamaie:

Gelatina se inmoaie cca. 10 minute in apa rece si se dizolva in microunde (n-o tineti decat cateva secunde, pana se lichefiaza) sau la foc moale. Retineti ca nu are voie sa dea in clocot! Se lasa sa se racoreasca 1-2 minute, dupa care se toarna in fir subtire peste piureul de pepene:

Se amesteca energic si se introduceĀ la frigider pentru cca. 15 minute.

Se bate frisca, nu foarte tare. Cand piureul de pepene incepe sa se intareasca, se inglobeaza in el frisca:

Crema de fructe se repartizeaza pe blat. Eu am adaugat pe langa crema din reteta si o cutie de mascarpone amestecata cu un plic de 75 g. zahar praf, vanilat, ca sa am crema destula šŸ˜›

Se niveleaza:
Tortul se da la frigider cel putin 4, 5 ore. Eu l-am lasat de seara pana dimineata.

Cu putin timp inainte de momentul servirii, se indeparteaza inelul si se decoreaza dupa fantezie cu inimioare de pepene:

Doua close-ups :))

Inimioare dulci si parfumate pentru toata lumea!!!
Si varianta cu pepene verde (lubenita)Ā eĀ la fel de ademenitoare!!!
N-am decat vreo douaĀ poze, caci modul de preparare este acelasi (doar cu frisca, fara mascarpone):