Pentru aluat:
– 150 g ciocolata amaruie
– 120 g unt
– 100 g zahar
– 1 praf de sare
– 5 oua
– 100 g miez de nuca macinat
– 100 g faina
– 2 lingurite praf de copt
Pentru ornat:
– 300 g ciocolata amaruie/de lapte
– 100 g ciocolata alba
– 1 lingura praf de cacao
Mod de preparare:
Intr-un castron se amesteca untul, zaharul si sarea:
Se separa ouale. Se bate albusul:
Nucile se amesteca impreuna cu faina si praful de copt:
Se bate spuma compozitia de unt si se inglobeaza ouale, unul cate unul:
Cuptorul se incinge la 150 de grade C. (foc mic). In compozitia de unt se inglobeaza amestecul de faina si nuci:
…si apoi ciocolata:
Se omogenizeaza atent si albusurile:
Aluatul se introduce intr-o forma cu diam. de 26 cm. tapetata cu hartie de copt:
Se coace aproximativ 30-35 de minute:
Se lasa sa se odihneasca putin in forma si se rastoarna… eu doar am desfacut inelul detasabil 😛
Pentru ornat, se toaca ciocolata amaruie, se topeste si se glazureaza uniform tortul, inclusiv marginile:
29 comentarii
Buna… super incitanta imaginea tortului!
Vroiam sa te intreb daca ciocolata dupa ce o pui pe tort nu se intareste la loc si se sparge cand tai? ma gandeam ca doar amestecata cu un pic de unt ramane cremoasa… dar am citit un comment mai sus si spuneai ca nu…
tot LAURA:))
Laura am facut ieri seara acest tort fabulos. Eu nu sunt mare fan cicolata, l-am facut pentru placerea familiei, dar eu am fost absolut impresionata de gust. Combinatia de nuca macinata cu ciocolata topita din blat…este super! Din greseala am pus mai multa nuca, compozitia s-a legat foarte bine si dupa ce l-am copt am gasit o parte din faina necompletata la blat. Deci a mers foarte bine cu mai multa nuca si cam 50% din cantitatea de faina. Nu a mai rams nici un gram doar promisiunea ca se va repeta foarte curand. Multumesc mult LAura pentru toate retetele.
Pana si pe un condamnat la moarte l-ar putea inspira aceasta reteta,ca ultima dorinta a lui…:))!!!VA DORESC UN PASTE FERICIT
Ma bucur nespus de mult ca ai avut succes cu el 🙂
Te pup!!!
multumesc pt reteta a iesit super,le-a placut foarte mult invitatilor …in loc de ciocolata amaruie am pus cu lapte
Daca stii ca vei avea la dispozitie cateva minute libere maine, ar fi mai indicat sa il ornezi chiar atunci, dar daca nu, il poti orna si astazi, numai sa nu il bagi la frigider, fiindca i se va „sterge” tot luciul 😉
…si neaparat sa folosesti ciocolata neagra (ea e raspunzatoare pentru luciul frumos :P)
multumesc,crezi ca o sa mai aiba luciu,pt ca va fi servit maine ,daca nu ce pot sa fac sa fie aspectuos??multumesc pt raspuns
crezi ca o sa mai aiba luciu daca il servesc maine .chiar daca il fac azi???
Trebuie sa-ti iasa bun!!! 😛
Tin pumnii sa placa tuturor (mai ales sarbatoritului)
multumesc pt raspuns inca nu e gata…sper sa-mi iasa bun
multumesc foarte mult pt raspuns,am facut blatul deocamdata…sper sa iasa bine ptr ca e pt o zi onomastica
Claudia, e foarte gustos si neinsiropat, dar daca iti plac prajiturile savuroase, zemoase :P…insiropeaza-l!!!
…cu lichior ar fi minunat, dar si un sirop de zahar ars sau cappuccino ar fi minunat: http://savalaura.blogspot.com/2007/10/mini-amandine.html
Oana, l-ai facut pana la urma?! 😛
buna am si eu o intrebare…tortul nu se insiropeaza??????
buna am si eu o intrebare…tortul nu se insiropeaza???? acuma am blatul in cuptor…sper sa fie bun chiar si ne insiropat,
Chiar acu imi savurez cafeaua cu lapte si normal ca mi s-a facut pooofta mai ales ca sunt in cautarea unei prajituri cu ciocolata fara crema, si nu stiu ce sa aleg…toate imi fac cu ochiul
LeoFlori, iti multumesc mult pentru descoperirea facuta…
Poza, asa cum bine ai intuit, este a mea, exact de la tortul asta cu nuci…numai ca, din pacate, nu voi putea schimba nimic in legatura cu asta, pentru ca nu am unde sa ii contactez…
Sa le fie rusine!!! …doar atat pot sa zic…
Iti multumesc, din nou, ca mi-ai facut cunoscut acest furt rusinos!
Te pup, Ramo!!! Mii de multumiri pentru aprecieri! 🙂
E foarte gustos si usor de realizat micutul tort, intr-adevar…merita sa il incerci!
Din intamplare am gasit poza cu tortul tau (prima poza) pe un site . M-a intrigat ca reteta este cu totul alta, numele tau pe nicaieri, nici o legatura cu tortul tau de nuci. Poate sunt eu prea suspicioasa, dar mi se pare ciudat.I-am spus si Amaliei, ca si o poza cu tortul ei este acolo si reteta alta. uite adresa :http://www.retete-de-slabit.ro/_tort_cu_crema_de_cafea
Scuze daca m-am inselat, dar am mai vazut cazuri de „preluari” ne-aprobate.
Ce bine arata! Trebuie incercat.
Felicitari pentru toate retetele delicioase.
Vai de mine, Ioana draga, nu vreau sa starui prea mult cu privirea pe data la care mi-ai trimis tu mesajul…ca mi se face rau……..
Sper sa ma ierti ca nu ti-am raspuns pana acum!!!
Sint un dezastru la capitolul asta si sint sigura ca am reusit sa dezamagesc pe multa lume pana acum, neraspunzand la timp… 🙁
Cu speranta ca iti sint la fel de draga ca si pana acum, iti voi raspunde ca in general, daca ciocolata este proaspata si de calitate, se topeste si ramane frumoasa si lucitoare pe post de glazura…dar ca nu e nevoie sa adaugi unt, ca exact ala-i fura din stralucire :))
…si-apoi ma gandesc ca glazura o faci atunci, pe loc, chiar cand glazurezi tortul, nu?! …ca atunci nu ar mai trebui sa ai nicio problema cu ea…
Sper ca am inteles eu bine, hi, hi…
Te pup si daca mai ai ceva nedumeriri, te rog din suflet sa ma tragi tare de maneca…ca sa nu te mai las atata timp fara raspuns!
Buna Laura,
Am revenit cu o intrebare. Am facut ieri tortul asta, in dublu exemplar chiar. Blatul a iesit foarte bun, dar sunt un pik nelamurita in legatura cu glazura de ciocolata topita. Cum fac ca sa ramana lucioasa si a doua zi? Eu am topit-o la microunde, am pus si un pik de unt in ea, si dupa ce s-a racit s-a intarit si si-a pierdut luciul… Gustul e super…dar aspectul…hmmm. Poate ma poti lamuri tu 🙂
Paradis iubita, te rog serveste-te cu cea mai mare bucata!!! 😛
Ti-o ofer cu cea mai mare placere!
Te pup si ma bucur ca iti place 🙂
wow..pot sa servesc o feliuta de tort? superb arata,asa cum sti tu sa le faci pe toate.Felicitari!
Teo, dragutzo, pe unde umbli???!!! N-ai mai dat nici un semn de viata de muuult… 😛
Ma bucur ca te-a „reactivat” tortul meu de cioco 😀
Si eu te pup si te mai astept!
P.S. Felicitari pentru premiu! 😉
Laura, arata intr-un mare fel tortul! Si eu sunt de parere ca e de preferat ciocolata cu lapte pt glazura, cel putin in cazul meu :p
Te puuuuup!
Fetelor, e fain, fain tortuletul!!!
Va pup pe amandoua fiindca va place! 🙂
Eu data viitoare, fiindca sintem cioco-fanatics 😛 …am sa folosesc tot cioco de lapte si la ornat in locul celei amarui… ca la blat am facut deja de-acum schimbul! 😀
Mmmmm ce bine arata 🙂
Cool !! E super simplu si cred ca e super gustos…mmmmmmm….