1

Tort cu multa ciocolata

Prieteni dragi, incheiem astazi petrecerea data in cinstea lui Bogdi (inca nu cred ca are 15 ani πŸ˜€ ) cu tortul ales de el, un tort cu multa ciocolata, batoane, oua si sticksuri…tot de ciocolata πŸ˜› , un tort pe care l-am devorat in familie si pe care va trebui sa il repet intr-un weekend foooarte apropiat, „din cauza” succesului de care s-a bucurat!!!!Β Scuzati pozele „la bec” si faptul ca tortului ii lipseste o funda colorata. Pe aia o pastram pentru o aniversare mai feminina :)))

Retineti, va rog, ca gelatina nu apare deloc pe lista cu ingrediente, astfel incat sper ca va veti bucura, cu mic, cu mare, de el!!!! Va multumim din tot sufletul pentru urarile prea frumoase si va trimitem, ca de obicei, cei mai dulci pupici din lume!!!!!

Bogdiiii, ce fericita sunt ca esti la liceu si nu mai trebuie sa-ti fauresc figurine din pasta de lapte praf sau martipan, hahaaa!!!!Β  „La multi ani, iubirea noastra!!!!” <3

 

Ingredinte:

Pentru blatul de cacao:
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 120 g faina
  • 30 g cacao
  • 2 lingurite praf de copt
Pentru crema de ciocolata cu mascarpone:
  • 400 g ciocolata cu lapte
  • 300 g Mascarpone
Pentru crema de ciocolata cu unt:
  • 400 g ciocolata cu lapte
  • 150 g unt (80 % grasime)
Pentru decor:
  • Kinder Bueno, Oua Kinder Joy, Kinder Country, Kinder Schoko-Bons, batoane Mars, etc.

 

O mica mostra, pentru voi πŸ˜€

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). Se tapeteaza cu hartie de copt o forma cu diametrul de 26 cm, cu inel detasabil.

Pentru blat, se despart ouale; albusurile se bat spuma tare cu zaharul, dupa care se adauga galbenusurile. Faina se amesteca cu cacaua si cu praful de copt si se cern deasupra compozitiei. Se amesteca scurt, cu mixerul pe viteza mica, doar pana cand vedeti ca ingredientele s-au incorporat apoi se amesteca cu spatula, cu miscari usoare, ca la pandispan. Compozitia rezultata se rastoarna in forma pregatita si se niveleaza cu dosul lingurii. Se da la copt pentru aproximativ 35 de minute, dupa care se lasa la racit in forma.

Pentru crema de ciocolata cu mascarpone, se topeste ciocolata, rupta in bucatele, la bain-marie sau la microunde; separat, se bate branza mascarpone, pe care trebuie sa scoateti din frigider cu o ora inainte, cu mixerul, ca sa o desteleniti putin πŸ™‚ Se toarna apoi ciocolata topita, si racorita, in bolul cu branza si se mixeaza la viteza mica pana cand se obtine o crema spumoasa.

Pentru crema de ciocolata cu unt, va trebui sa scoateti untul din frigider chiar mai devreme (sa fie moale). Se rupe ciocolata in bucatele si se topeste ori la microunde, cu pauze dese pentru a amesteca in ciocolata (valabil si pentru crema de ciocolata cu mascarpone), ori la bain-marie. Untul moale se bate cateva secunde intr-un bol inalt, cu mixerul, dupa care se toarna ciocolata topita si racorita bine…si se amesteca totul, la viteza mica. Foarte usor! πŸ™‚

Sfat: Ciocolata se poate topi si direct pe flacara, intr-o oala mica, dar va trebui sa o radeti pe razatoarea mare (o tineti in congelator 5 minute inainte de a va apuca de treaba), pentru a se topi mai repede, si sa ii adaugati una, doua linguri de lapte sau frisca lichida. Dar nu in timpul fierberii, ci de la inceput.

Asamblare tort: blatul de cacao, racit, se taie pe jumatate si se umple cu prima crema de ciocolata, cea cu mascarpone; cea de-a doua crema de ciocolata, cea cu cu unt, va acoperi intreaga suprafata a tortului si marginile. Tortul se orneaza imediat, pentru ca batoanele, sticksurile, toate nebuniile alea de ciocolata sa se faca una cu tortul πŸ˜€

Tortul se lasa la frigider peste noapte, dar eu am fost nevoita sa il feliez mai devreme…ceea ce nu i-a stirbit nici din prestanta si nici din deliciozitate :))

Mai mult decat gustos!!! Si plin de ciocolata!!!