Tort cu multa ciocolata

5 comentarii

Prieteni dragi, incheiem astazi petrecerea data in cinstea lui Bogdi (inca nu cred ca are 15 ani 😀 ) cu tortul ales de el, un tort cu multa ciocolata, batoane, oua si sticksuri…tot de ciocolata 😛

Un tort pe care l-am savurat in familie si pe care va trebui sa il repet intr-un weekend foooarte apropiat, „din cauza” succesului de care s-a bucurat.

Scuzati pozele „la bec” si faptul ca tortului ii lipseste o funda colorata. Pe aia o pastram pentru o aniversare mai feminina :)))

Retineti, va rog, ca gelatina nu apare deloc pe lista cu ingrediente, astfel incat sper ca va veti bucura, cu mic, cu mare, de el!

Va multumim din tot sufletul pentru urarile prea frumoase si va trimitem, ca de obicei, cei mai dulci pupici din lume!!!!!

Bogdiiii, ce fericita sunt ca esti la liceu si nu mai trebuie sa-ti fauresc figurine din pasta de lapte praf sau martipan, hahaaa!!!!

„La multi ani!”, iubirea noastra!!!!  <3

 

Ingredinte:

Pentru blatul de cacao:
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 120 g faina
  • 30 g cacao
  • 2 lingurite praf de copt
Pentru crema de ciocolata cu mascarpone:
  • 400 g ciocolata cu lapte
  • 300 g Mascarpone
Pentru crema de ciocolata cu unt:
  • 400 g ciocolata cu lapte
  • 150 g unt (80 % grasime)
Sfat: puteti inlocui aceasta crema cu Nutella (400 g)

 

Pentru decor:
  • Kinder Bueno, Oua Kinder Joy, Kinder Country, Kinder Schoko-Bons, batoane Mars, etc.

 

O mica mostra, pentru voi 😀

Mod de preparare:

Scoateti untul si branza mascarpone din frigider inainte de a va apuca de treaba. Rupeti in bucatele ciocolata (pentru ambele creme).

Incingeti apoi cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). Tapetati cu hartie de copt o forma cu diametrul de 26 cm, cu inel detasabil.

Blat: spargeti ouale; bateti albusurile cu zaharul apoi adaugati galbenusurile. Faina, cacaua si praful de copt se cern deasupra compozitiei. Amestecati bine si turnati in forma pregatita.

Nivelati aluatul si dati la copt pentru aproximativ 35 de minute. Cand e gata, se lasa la racit in forma.

 

Crema de ciocolata cu mascarpone: topiti ciocolata la bain-marie sau microunde; separat, bateti mascarpone cu mixerul si turnati ciocolata, racorita. Veti obtine o crema spumoasa.

Crema de ciocolata cu unt: topiti ciocolata la bain-marie sau microunde. Bateti untul apoi turnati ciocolata topita si racorita bine. Amestecati totul, la viteza mica.

Foarte usor! 🙂

 

Daca vreti, o puteti inlocui cu Nutella, dupa cum am mentionat mai sus, la ingrediente!

Sfat: puteti topi ciocolata si la foc mic, dar va trebui sa o radeti pe razatoarea mare si sa ii adaugati doua, trei linguri de lapte sau frisca lichida.

 

Asamblare tort: blatul de cacao se taie pe jumatate si se umple cu crema de ciocolata si mascarpone; crema de ciocolata cu unt va acoperi suprafata tortului si marginile.

Tortul se orneaza imediat, pentru ca batoanele, sticksurile, toate nebuniile alea de ciocolata sa se faca una cu tortul 😀

Lasati tortul la frigider peste noapte!!

Eu, insa, am fost nevoita sa il feliez mai devreme…ceea ce nu i-a stirbit nici din prestanta si nici din deliciozitate :))

Mai mult decat gustos!!! Si plin de ciocolata!!!

 

Un alt tort, pliiin de ciocolata gasiti aici: Tort cu 3 feluri de ciocolata!

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

5 comentarii

Dora Ilie 3 iulie 2024 - 11:01

Unde ai tinut ascuns pana acum acest blog? E atat de curat si de clar explicat totul. Si mai ales apetisant!!! Abia astept sa incerc si eu cateva dintre retetele de aici si in mod special dulciurile dupa care ne topim toti in casa. Ma intorc dupa weekend sa iti povestesc ce am facut si cum a iesit. O zi placuta iti doresc!

Raspunde
Tibi 20 iulie 2022 - 08:01

As putea sa fac ambele creme cu mascarpone? Mulțumesc!

Raspunde
miremirc 13 octombrie 2019 - 10:36

Am facut tortul pentru ziua fetei mele Cella, care a implinit 15 ani. Crema cu unt e putin cam tare, dar in rest super bun tortul 🙂 Mersi Laura inca o data pentru reteta ! Si „La multi ani ” baiatului tau 🙂

Raspunde
Alina 5 octombrie 2019 - 11:43

La mulți ani, lui Bogdan! Foarte bun tortul. L-am făcut pentru ziua băiatului. Doar crema de unt cu ciocolată a fost un pic cam tare și a trebuit să încălzesc foarte bine cuțitul ca să-l pot tăia. În plus eu am insiropat putin blatul.

Raspunde
Laura Sava 5 octombrie 2019 - 12:37

Alinaaaa, ce mult ma bucur ca l-ai incercat!!! <3 Multumim din suflet pentru urarile de "La multi ani"! Le retrimitem catre voi, cu mare drag 🙂
Si eu voiam sa insiropez blatul, dar, mai nou, Bogdi nu mai vrea blaturi insiropate 😀
Sunt foarte bucuroasa ca v-a placut si te felicit pentru prezenta de spirit...cu cutitul incalzit :)))

Pupici o mie!!!!!!!!!

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.