Tort cu ciocolata alba si nuca de cocos

31 comentarii
Dragii mei, anul acesta am vrut un tort de Pasti nu doar gustos ci si festiv, asa ca am ales sa fac un tort cu ciocolata alba si nuca de cocos pe care sper sa il strecurati pe lista voastra cu bunatati de Pasti!!!! Nu e prea tarziu, si eu mi-am modificat meniul de Paste (ce surpriza, hahaaa…) 
Lui Bogdi i-a placut la nebunie ideea „oualor” din dulceata, asa ca ne-am conformat (eu cu Cipi, bineinteles 😀 ). Sper sa va placa si voua la fel de mult!!!!

Ingrediente:

Pentru blat:
  • 6 oua
  • 180 g zahar
  • 120 g faina
  • 80 g amidon
  • 1 lingurita praf de copt
Pentru insiropat:
  • lichior de cocos sau suc de ananas (din conserva)
Pentru crema:
  • 300 g ciocolata alba
  • 50 ml lichior de cocos sau lapte de cocos
  • 250 g crema de branza dulce (Philadelphia)
  • 100 g zahar pudra
  • 500 ml smantana pentru frisca
Pentru ornat:
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 100 g dulceata/gem de caise
  • 100 g dulceata/gem de capsuni
  • oua de zahar sau ciocolata
  • fulgi de nuca de cocos

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la foc moderat (175 grade C). Se tapeteaza o forma rotunda de tort, cu diam. de 26 cm, cu hartie de copt.

Blatul: se separa ouale; galbenusurile se bat cu zaharul. Separat, se bat albusurile spuma. Se inglobeaza, usor, cu o spatula sau lingura de lemn in compozitia cu zahar si galbenusuri.
Faina se amesteca cu amidonul si cu praful de copt si se trec prin sita in compozitie, amestecand de jos in sus, usor, pentru ca amestecul sa ramana aerat.
Aluatul se toarna in forma si se netezeste. Se pune la copt pentru cca. 25 de minute. Se lasa apoi sa se raceasca si se scoate din forma.

Crema: se toaca marunt ciocolata; se pune intr-un vas impreuna cu lichiorul in bain-marie (adica intr-un altul, umplut doar pe jumatate cu apa). Cand ciocolata s-a topit, se ia vasul de pe foc, se
se amesteca energic cateva secunde, dupa care se lasa la racit.
Crema de branza se bate cu zaharul pudra, cu mixerul, pana se spumeaza; se adauga apoi cate o lingura de ciocolata alba topita si racorita, amestecand bine dupa fiecare.
Se bate frisca si se incorporeaza, tot cu mixerul, cremei de ciocolata si branza. Crema se imparte in 3 parti egale.

Asamblare tort: se taie blatul pe 3 nivele; blatul se jos se aseaza pe un platou si se insiropeaza usor cu lichior de cocos sau cu zeama dintr-un compot de ananas. Se inchide inelul detasabil al tortului in jurul lui (nu va necajiti daca nu aveti asa ceva, crema are o consistenta minunata si veti putea cladi fara probleme tortul si fara inel).
Blatul de jos se acopera cu o parte de crema; se aseaza blatul intermediar, se acopera si acesta cu o alta parte din crema si se aseaza capacul. Tortul se acopera cu restul de crema, niveland frumos suprafara si marginile. Se lasa la frigider pentru cca. 1 ora.

Finisare tort: se bate bine frisca; se acopera tot tortul cu un strat de frisca. Restul de frisca (un sfert din intreaga cantitate) se pune intr-un sprit de ornat cu varf simplu, de rulou.
Se orneaza tortul in felul urmator: se modeleaza  12 „oua de Pasti” imprejurul tortului…mie mi-au iesit 13, ca tot e 13 azi 😛  Daca nu sunt destul de inalte, adaugati inca un strat de frisca peste cele deja existente.
In mijlocul tortului se traseaza un cerc din buline de frisca. Se incalzeste putin dulceata de capsuni si cea de caise; se umplu „ouale” cu dulceata. Bomboanele glazurate se aseaza in mijlocul cuibului de frisca 🙂

Se presara fulgi de nuca de cocos langa cuibul cu oua de Pasti 🙂 …si se taie prima felie, pentru voi dragi prieteni!!!!!

Va imbratisez cu drag si va urez din toata inima Paste Fericit alaturi de cei dragi!!!
…despre cat de gustos a fost tortul vorbim peste cateva zile :)))

Hristos a inviat!!!!

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

31 comentarii

Veronica 30 aprilie 2013 - 22:25

e bun si cu un blat de bezea?

Raspunde
Floriana Dimovici 20 aprilie 2013 - 21:10

daca nu avem lichior de cocos pt crema cu ce il putem inlocui??? multumesc,felicitari 🙂

Raspunde
Gabriela Gitoi 12 aprilie 2013 - 20:01

cred ca e o deliciune!

Raspunde
rocsi_1612 12 aprilie 2013 - 19:05

Foarte frumos si super delicios.Bravo!!!

Raspunde
Mihaela 19 aprilie 2012 - 20:52

Arata extraordinar, prezentare de exceptie, felicitari.

Raspunde
Rita 17 aprilie 2012 - 14:55

Tortul este grozav!
Te urmaresc de multa vreme. Prajiturile preparate dupa retetele tale au iesit foarte bine. In semn de multumire iti trimit prima mea postare pe blogul comoridelicioase.blogspot.com.
O sa-ti placa!

Raspunde
maria elena 16 aprilie 2012 - 19:43

Apetisant!!!!!!!
Sarbatori Sfinte cu sanatate si tihna!

Raspunde
Miha 16 aprilie 2012 - 11:38

Paste fericit in continuare alaturi de cei dragi!

Raspunde
A Paixão da Isa 15 aprilie 2012 - 20:30

este bolo esta maravilhoso adorei a decor parabens bjs

Raspunde
Lory 15 aprilie 2012 - 16:55

Superb!!
Liniste sufleteasca, belsug si lumina sa iti aduca Sarbatoarea Invierii Domnului. Paste Fericit!!!

Raspunde
Simona 15 aprilie 2012 - 16:25

Un Paste fericit alaturi de cei dragi!

Raspunde
Timea 15 aprilie 2012 - 15:15

Paste fericit alaturi de cei dragi!

Raspunde
Sara & Miki 14 aprilie 2012 - 23:21

Sarbatori luminate si multa fericire alaturi de cei dragi! Paste fericit!

Raspunde
Alexandrina 14 aprilie 2012 - 22:14

Sarbatori luminate si multa fericire alaturi de familie si cei dragi!

Raspunde
Bijuterii 14 aprilie 2012 - 17:16

Doamne, cum poate sa arate tortul asta!… Ii invidiez pe cei care-l gusta. Un Paste fericit!

Raspunde
Maria Mare 14 aprilie 2012 - 15:58

Sarbatori fericite!!!!!Tortul este superb!

Raspunde
madi cuisine 14 aprilie 2012 - 13:52

Minunat tort! De altfel ca toate bunatatile pe care le pregatesti! Felicitari! Sfinte Sarbatori fericite!

Raspunde
Haplea 14 aprilie 2012 - 11:05

Superb tortul!Sarbatori Pascale fericite!

Raspunde
Micul 14 aprilie 2012 - 10:07

Foarte bine arata tortul.
Sarbatori fericite pline de bucurii si voie buna iti doresc.

Raspunde
Anonymous 14 aprilie 2012 - 00:32

Minunat tortul Laura! Sarbatori fericite alaturi de cei dragi, un Paste plin de impliniri sufletesti iti doresc! Am sters facebook-ul meu si nu mai am cum sa iti arat poze dar continui sa gatesc minunatii culinare de pe blogul tau. Te pup dulce, Oana – Portugalia

Raspunde
dannutsa 13 aprilie 2012 - 23:19

Incredibil arata..si trebuie sa fie la fel de gustos!!Felicitari!!
Sarbatori fericite alaturi de cei draagi!!

Raspunde
Ruxy 13 aprilie 2012 - 23:19

Minunat! Sarbatori cu bucurie Laura! Paste Fericit!

Raspunde
Mirela Goleanu 13 aprilie 2012 - 22:59

Foarte frumos tortul ! Esti foarte talentata ! Sarbatori fericite !

Raspunde
Anonymous 13 aprilie 2012 - 22:42

Felicitari!!! Inca un tort in cursa pentru locul 1 in topul nostru!
Si …e doar luna aprilie :))
Va pupam si va dorim Sarbatori Fericite!!!
Alina si Gabi

Raspunde
Daniela 13 aprilie 2012 - 22:19

Iti doresc din inima, sarbatori pascale cu pace si sanatate, alaturi de cei dragi !

Raspunde
Simona 13 aprilie 2012 - 21:17

O frumusete de tort!!!
Sarabtori fericite iti doresc!

Raspunde
Federica Simoni 13 aprilie 2012 - 19:34

splendida questa ricetta!!complimenti!!baci!

Raspunde
Dan si Ionela Dumitru 13 aprilie 2012 - 19:15

Mi-a atras atentia albul pur al cremei. Parca ar fi un voal se saten. Felicitari si Sarbatori pascale fericite.

Raspunde
Roxana 13 aprilie 2012 - 17:49

Ce frumos arata! Felicitari si un Paste fericit!

Raspunde
lau 13 aprilie 2012 - 16:04

paste fericit

Raspunde
Beth 13 aprilie 2012 - 15:17

Merveilleux gâteau il est sublime, je te tire mon chapeau, Bravo!

Bisous

Raspunde

Dă-i un răspuns lui Maria Mare Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.