Tort cu 3 feluri de ciocolata

76 comentarii
Tort cu 3 feluri de ciocolata?! Cine ar refuza asa ceva???? 😀
Daca nu va plac migdalele, nu e nicio problema, puteti sa faceti un blat de biscuiti, ca la cheesecake, mai rapid, fara coacere, sau un blat simplu. Un pandispan. De vanilie (sau cacao) ori un blat de ciocolata. Va iesi incredibil de bun, orice ati alege! :))

Ingrediente:

Blat:
  • 60 g migdale pudra
  • 100 g zahar pudra (60+40)
  • 20 g cacao
  • 4 albusuri
  • un varf de sare
Mousse de ciocolata amaruie:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca batuta
Mousse de ciocolata cu lapte:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 2 foi gelatina
  • 100 ml frisca batuta
Mousse de ciocolata alba:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 g ciocolata alba
  • 3 foi gelatina
  • 100 ml frisca batuta

 

Mod de preparare:

Pentru blat, incalziti cuptorul la 180 de grade C (foc potrivit). Amestecati bine pudra de migdale (daca nu gasiti, macinati fin migdalele pentru a obtine pudra de care avem nevoie) cu 6o g zahar pudra si cacao. Bateti albusurile spuma cu varful de sare si adaugati zaharul pudra putin cate putin (cele 40 g). Turnati compozitia intr-o forma de tort cu inel detasabil, cu diam. de 24 cm, tapetata cu hartie de copt si lasati-o la cuptor cca. 13-15 minute. Imediat ce ati scos blatul din cuptor, rasturnati si scoateti hartia. Lasati-l la racit si cand e gata, asezati-l inapoi in forma.

Dintre creme, prima data se face crema cu ciocolata neagra, care va fi primul strat de jos. Astfel, se pune pe foc frisca lichida si se incalzeste. Se adauga ciocolata rasa sau rupta in bucatele si se amesteca pana se topeste. Se da deoparte si se lasa la racit. Se amesteca apoi cu frisca batuta si se intinde, cat mai uniform, peste blatul din forma. Se da la frigider pana prinde un pic de consistenta. Aceasta crema se intareste cel mai repede si nu are nevoie nici de gelatina, asa ca va puteti apuca de cea de-a doua crema, cea cu ciocolata de lapte.

Pentru spuma de ciocolata cu lapte, se pun la inmuiat, in multa apa rece, cele 2 foite de gelatina; se lasa sa se inmoaie cca. 8-10 minute. In acest timp, se pune pe foc frisca lichida si se incalzeste. Se adauga ciocolata cu lapte, rupta in bucatele, si se lasa pe foc pana se topeste. Se amesteca des! Se scot foitele de gelatina din apa rece (apa se arunca) si se scurg bine de apa. Se pun in crema de ciocolata fierbinte si se amesteca energic. Se lasa crema sa ajunga la temperatura camerei si se adauga frisca batuta. Se toarna apoi peste crema de ciocolata neagra si se niveleaza. Se lasa cca. 30 de minute la rece.

Ultima crema e cea de ciocolata alba, la care veti folosi 3 foite de gelatina inmuiate si scurse, asa cum am mentionat mai sus. Se pune, asadar, frisca lichida pe foc impreuna cu ciocolata alba, rupta in bucatele, si se lasa pana cand ciocolata se topeste. Se adauga foitele de gelatina, bine scurse, si se amesteca energic! Se lasa la racit si se amesteca cu frisca batuta. Crema alba e cea mai “sensibila”, asa ca va sfatuiesc sa o puneti cu grija peste stratul de ciocolata cu lapte. Eu o pun mereu cu lingura, din loc in loc, pana umple forma, nu o torn. Cremele nu se amesteca intre ele, daca le asezati in felul asta, pe rand.

Tortul se lasa tortul la frigider peste noapte.

De nedescris!!! 🙂



Sfat: Puteti sa puneti gelatina in doua moduri: direct in crema fierbinte sau in crema racita. Daca crema s-a racit intre timp, puneti gelatina la topit, intr-un bol, in microunde sau la bain-marie pentru cateva secunde, timp in care amestecati in ea. Foarte important: gelatina nu are voie sa dea in clocot!!! Se tine doar pana se topeste, pana se lichefiaza, dupa care se lasa sa se racoreasca cca. 1 minut. Se amesteca apoi cu o lingura din crema de ciocolata si de-abia dupa aceea se toarna peste intreaga cantitate de ciocolata, amestecandu-se bine. In felul asta, crema nu face cocoloase.

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

76 comentarii

Madalina 12 mai 2017 - 19:18

Buna Laura, cu drag si pofta de dulce intru pe blogul tau stiind ca voi gasi tot timpul ceva pentru toate gusturile. In schimb astazi as vrea sa fac in tort sotului meu, e prima aniversare a lui de cand ne-am casatorit. Suntem noi 2 si fiica noastra de 3 luni. As dori sa Te intreb cum crezi ca s-ar preta la o forma de 20 cm diam. Ar fi prea mica. Am mai facut odata tortul dar au trecut multi ani . Daca ma poti ajuta tare iti multumesc. Si spor la mai multe idei si bucurii. Multumesc mult

Raspunde
Laura Sava 12 mai 2017 - 23:48

Madalina draga, iti multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase! 🙂
La multi ani sotului si numai bucurii alaturi de micuta voastra!
Sunt incantata ca vrei sa refaci acest tort delicios, numai ca, asa cum ai intuit, o forma de 20 cm ar fi prea mica pentru ingredientele date. Daca, insa, ai folosi-o si ai injumatati cantitatile ai obtine acelasi tort grozav, doar ca va fi minuscul 😀
Totusi, avand in vedere ca nu sunteti decat voi trei, eu zic ca va fi perfect! 😉

Te imbratisez cu drag, sa ne “reauzim” cu bine!!!

Raspunde
stoica miliana 25 ianuarie 2015 - 21:38

Foarte buna, reteta. E curcubeu pe cerul gurii!

Raspunde
georgiana 3 decembrie 2014 - 22:54

Draga Laura,
Sunt o mare fana a retetelor tale minunate!as vrea sa te intreb daca in acest tort se pot adauga fructe confiate sau stafide.

Raspunde
andreea 5 noiembrie 2013 - 14:44

praful

Raspunde
andreea 5 noiembrie 2013 - 14:43

Buna!Spune-mi te rog cu ce sa inlocuiesc prajul de migdale?

Raspunde
Beatrix 17 ianuarie 2013 - 00:17

Buna Laura ,
Am facut tortul acesta de anul nou si intr-adevar este cel mai bun tort pe care l-am facut si mancat (cred) vreodata !!! Am sa-l fac iar cu portii duble duminica pentru ziua baiatului meu. Multumesc de reteta, felicitari pentru tot ce faci si mult succes in continuare !!!

Raspunde
Anonymous 14 iulie 2012 - 18:03

L-am incercat si e super bun. Nu ma asteptam sa imi iasa asa de bine. Multumesc pentru reteta!

Raspunde
Patricia 24 mai 2012 - 17:33

buna,laura tortul a fost minunat dar problema e ca s-au amestecat cremele si nu a fost prea tare,era moale si nu se putea taia bine daca stii ce sa intamplat sau vre-un sfat te rog sa imi spui te pup……

Raspunde
Patricia 23 mai 2012 - 17:11

Buna laura uite am pregatit azi tortul asta minunat si am o problema mi s-au amestecat cremele…oare de ce?am folosit gelatina in foi si frisca batuta imediat plec la ziua unei prietene ca e pt ea tortul si iti spun maine cum a iesit mi-e frica s-al pun pe platou sa nu mi se desfaca ce fac?uyuyuy….te pup si felicitari….

Raspunde
Anonymous 10 mai 2012 - 20:17

imi cer scuze,doar acum am observat ca scrie sa fie batuta:)

Raspunde
Anonymous 10 mai 2012 - 20:03

salut:).Doresc sa fac acest tort.As vrea sa te intreb daca a2a oara cand adaug frisca in compozitia cremei aceasta trebuie batuta.mersi:)

Raspunde
Anonymous 2 aprilie 2012 - 09:40

Buna,

Multumesc pentru reteta. Este tortul meu preferat pe care il cumparam de obicei de la o cofetarie din Bucuresti la un pret destul de mare. Acum nu mai sunt nevoita sa il cumpar deoarece il fac singurica. L-am facut, n-a placut foarte tare…si il voi mai face, cu siguranta.
Multumesc inca o data pentru reteta…..minunataaaa !!!!

Raspunde
Anonymous 16 februarie 2012 - 20:13

Buna seara Laura.Pot folosi ceva ca alternativa la frisca lichida din comert?

Blogul tau este minunat.Te-ai gandit sa-ti deschizi o cofetarie cocheta sau sa vinzi minunatiile pe care le
creezi ?

Cu drag,

Razvan

Raspunde
Elena 15 februarie 2012 - 12:14

Draga Laura ,

Am incercat tortul acesta si a iesit super ! ma pregatesc sa-l fac din nou pentru ziua sotului meu, la cererea tuturor degustatorilor! Multumesc pentru inspiratie!

Raspunde
Homemade by Laly 22 ianuarie 2012 - 19:25

Mare atentie, nu iese aceasta retata, fara gelatina! Reteta de mousse de ciocolata postata de Laura e diferita fata de cea de pe Culinar, care are doar 125ml frisca lichida impreuna cu ciocolata pe foc. Din pacate am sperat sa iasa un tort pentru mama mea si nu s-a intarit deloc cel din ciocolata alba. Imi pare rau, pentru ca reteta de pe Culinar o mai incercasem si iesea sigur, cea de aici are mult prea multa frisca lichida si nu are cum sa se intareasca, fara gelatina.

Raspunde
Anonymous 19 ianuarie 2012 - 20:09

Buna Laura,

vreau sa fac maine tortul pentru ziua baietelului meu si vroiam sa te intreb daca reteta este suficienta pentru 12-13 persoane. Multumesc mult

Raspunde
ellis 11 ianuarie 2012 - 20:28

L-am facut, este o minunatie! Numai ca am marit cantitatile(aproape dublu) pentru forma de 26 de cm. Foarte, foarte bun!

Raspunde
ellis 5 ianuarie 2012 - 21:22

M-ai convins si pe mine…nici nu era greu; am luat tot ce era necesar si maine pregatesc tortul pentru un drag sarbatorit. Sunt sigura ca vor fi incantati! Multumim pentru sursa minunata de inspiratie.

Raspunde
Carol 12 decembrie 2011 - 04:39

Salut Laura.
Si eu te urmaresc de fff mult timp si esti o sursa continua de inspiratiepentru mine. Sa iti dea Dumnezeu putere sa continui. M-a impresionat mult articolul despre Sf. Grigirie Dercapolitul si ajutorul sau. Felicitari pentru baietelul tau si familie.
Vreau sa te intreb si eu ceva legat de acest tort care arata superbbbbbb si de mult vreau sa il incerc. Sper sa imi fac curaj de Craciun si sa ii surprind pe puii mei mare amatori de ciocolata.
Cum se procedeaza exact cu gelatina?… Se pune la inmuiat si apoi in microunde? Eu am gelatina foi dar mereu dau gres…. la piftie de expemplu o las sa se dizolve in apa si apoi o adaug in zeama…… La creme mi-e frica sa nu dau gres.
Multumesc in avans pentru raspuns si iti doresc din inima sa ai parte de sarbatori cu liniste si belsug si sa fii mereu sanatoasa tu si cei dragi tie.
Cu consideratie,
Carolina

Raspunde
Anonymous 11 noiembrie 2011 - 20:32

Vaaii..cum arata!! neaparat trebuie sa il fac si eu. Imi ploua in gura!

Raspunde
1 2

Lasă un răspuns la Carol Renunta

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.