Tort Adidas pentru Bogdi-14 ani

4 comentarii

Tort Adidas pentru Bogdi-14 ani! Am citit si recitit de-atatea ori titlul asta si tot nu imi vine sa cred ca Bogdi meu drag a implinit 14 ani!!!!!! Probabil ca atunci cand va implini 18 ani voi fi si mai aeriana 😀 Nu credeam ca voi putea depasi pragul emotional din anii trecuti dar iata ca s-a intamplat si asta! Anul asta, ziua lui a picat vinerea…si cum nu putea sa treaca neobservata, l-am lasat sa-si faca de cap! A venit cu autobuzul, impreuna cu trupa lui nebuna, direct de la scoala, la party :)) Va pun cateva poze mai jos cu ei, cei mai faini copii din lume!!!

Seara, am iesit cu ei in oras, la Megazone, unde a fost super fain, ca de obicei, iar a doua zi l-am dus in Serbia, la Varset…o surpriza mai mare decat el! Voi reveni cu poze de acolo zilele astea… Urmatoarea oprire: Rusia!!! 😀

Cat despre postarea de astazi, va avertizez ca veti avea multe etape de parcurs, muuulte poze si foarte multe de citit, dar stiu ca nu va lasati intimidati asa usor 😀 Sunteti invitatii nostri speciali! Veti intelege imediat de ce am ales sa-i fac lui Bogdi un tort cu tema asta…

Tortul e nemaipomenit si l-am facut de doua ori intr-o saptamana :)) Prima data, desi nu a iesit asa cum imi doream (o sa va pun doua poze, totusi, ca sa ne distram impreuna de cat de stangace pot deveni atunci cand vine vorba despre Bogdi), a fost savurat de prietenii lui Bogdi iar a doua oara, a fost degustat de ai nostri dragi, din familie: bunici, unchi, matuse…si de noi, din nou 😛

 

Ingrediente:

Blat de ciocolata:
  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 4 oua
  • 200 g ciocolata cu 50% cacao
  • 120 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • un varf de cutit bicarbonat
  • 150 g smantana (acra, pentru ciorbe)
Pentru un blat de cocos (veti avea nevoie de 2 blaturi, coapte separat):
  • 3 albusuri
  • 80 g zahar
  • 80 g nuca de cocos
  • 20 g faina
  • 1 lingurita rasa praf de copt
Crema cu Nutella:
  • 300 g ciocolata cu lapte
  • 250 ml smantana pentru frisca (lichida)
  • 100 g unt
  • 300 g Nutella
Crema cu Mascarpone:
  • 6 galbenusuri
  • 120 g zahar pudra vanilat
  • 50 ml lapte
  • 6 foite de gelatina sau 10 g gelatina granule
  • 500 g Mascarpone
  • 250 ml smantana pentru frisca (lichida)
Glazura:
  • 125 g branza Philadelphia
  • 1 lingura zahar pudra vanilat
In plus:

 

Si, ca de obicei, va las, inainte de a „intra” in reteta, speech-ul lui Bogdi :)))

„Salutare! Bogi aici, vreau sa va spun un pic despre cultura slava si despre ce nu a putut Mamych sa va explice =D. Cultura slava este compusa, in mare, din 3 factori. 1. Tracksuit-urile Adidas si tot ce este Adidas. 2. Muzica Hardbass, care are un impact foarte mare asupra slavilor, si 3. Semintele. Cum puteti vedea mai sus, tortul meu are cele 3 linii Adidas si logoul lor. Rusii, Gopniks, sau Gopnicii, acest gen de rusi sau slavi sunt ceea ce v-am explicat mai sus. Eu sunt un Gopnik mai… incepator sa zic asa 🙂 Multi slavi spun ca, pentru a fi un slav adevarat, trebuie neaparat sa te fi nascut intr-o tara slavica, cum ar fi Rusia, Polonia, CehoSlovacia, fosta Yugoslavia (Serbia, Muntenegru, Macedonia, Croatia, Slovacia, Bosnia & Herzegovina), Bulgaria, Belarus, Ukraina, Letonia, Lituania si Estonia. Dar noi Romanii, cum am fost influentati de slavi, avem si noi un pic de „Slavness” in tara noastra. Asa ca, Bogi este si el un mic slav 😀 ”

Mi-am recuperat postarea, hahaa, si zic si eu: All the slav culture lays in these 3 stripes!!! That’s what I was told! 😀

Si avem nevoie de-un pic de Boris aici, pentru ca de la el a inceput Bogdi sa se simta super-slav :))

Despre Boris, care ne-a inspirat de atatea ori, mai puteti citi aici, la Chebureki facuti de Bogdi!

 

Mod de preparare:

Se prepara crema cu Nutella prima data, pentru ca trebuie sa se intareasca bine. Se rupe ciocolata in bucatele si se pune la topit impreuna cu untul si smantana lichida. Se lasa cateva minute sa se racoreasca dupa care se adauga Nutella. Se amesteca totul foarte bine si se lasa la frigider, acoperita cu folie alimentara.

Urmatorul pas e blatul de ciocolata, care e suuuper bun si-asa simplu 🙂 Se incalzeste cuptorul la 175 grade C (foc potrivit) si se tapeteaza o forma de tort cu diametrul de 26 cm cu hartie de copt. Intr-un bol incapator, se amesteca faina cu praful de copt si bicarbonatul (se cern deasupra bolului). Intr-un alt bol, se topeste ciocolata (rupta in bucatele) la microunde sau la bain-marie; se lasa apoi deoparte, sa se racoreasca. Untul moale, scos din timp de la frigider, se bate cu zaharul cca. 2-3 minute, cu mixerul, pana se spumeaza usor.  Separat, se bat ouale, cu un praf de sare, apoi se rastoarna peste unt, amestecand energic. In punctul asta, compozitia va arata ca taiata, dar nu va ingrijorati, turnati ciocolata topita si amestecati totul cu mixerul, la viteza mica. Veti obtine o crema matasoasa, asemanatoare unui „mousse au chocolat” 😛 La final, se adauga smantana si amestecul uscat, de faina, si se amesteca scurt, doar pana cand vedeti ca s-au incorporat ingredientele. Compozitia rezultata se toarna in forma pregatita, se niveleaza usor cu dosul unei linguri, si se da la copt pentru cca. 35-38 de minute. Nu se tine mai mult, pentru ca se intareste! Se lasa la racit in forma, dupa care se taie pe jumatate.

Urmeaza blaturile de cocos, pe care va recomand sa le coaceti in ziua in care asamblati tortul, pentru ca sunt mai sensibile. Eu asa am facut…a mers cuptorul meu de dimineata pana seara intruna! 😀 Astfel, pentru un blat, se bat 3 albusuri (galbenusurile le pastrati intr-un bol, pentru crema) intr-un bol perfect uscat si curat (preferabil, de sticla), cu un praf de sare. Cand prinde consistenta, se adauga zaharul si se mixeaza pana cand obtineti o spuma tare, ca la bezele. Se adauga nuca de cocos si faina amestecata cu praful de copt si se amesteca totul cu mixerul la viteza cea mai mica. Se rastoarna compozitia intr-o forma de tort cu diametrul de 26 cm, tapetata cu hartie de copt, si se lasa la copt (temperatura cuptorului ramane la 175 grade C) cca. 15 minute. Din nou, va sfatuiesc sa fiti cu ochii pe blat si sa nu-l lasati la copt mai mult de-atat, chiar daca pare necopt, pentru ca se intareste prea tare cand se raceste. In acelasi mod, mai coaceti inca un blat de cocos.

Ce ne-a ramas?! Ah, da, delicioasa crema Mascarpone 🙂 Acum e momentul sa folositi galbenusurile puse deoparte mai devreme dar prima si prima data va trebui sa puneti gelatina la hidratat: foitele de gelatina se inmoaie in multa apa rece (daca folositi granule de gelatina, puneti doar 150 ml apa peste continutul plicului) timp de aproximativ 10 minute, adica pana cand e gata crema.

In continuare, se pun galbenusurile cu zaharul pudra si laptele rece la bain-marie pentru cca. 8 minute (cronometrati timpul din momentul in care apa de sub bol incepe sa clocoteasca). Se amesteca din cand in cand in primele 4 minute, urmand ca la final sa amestecati intruna!  Foitele de gelatina se scurg de apa si se adauga la crema, amestecand totul foarte bine (gelatina granule nu se scurge, ci se adauga asa cum e). Crema se lasa la racit, dupa care se amesteca cu branza Mascarpone si cu frisca batuta (bateti frisca separat). Pentru finalizarea cremei, se scot samburii visinelor iar visinele se amesteca cu crema.

La final, trebuie sa va spun cum am asamblat eu tortul: in forma in care am copt blaturile, am pus un blat de ciocolata, am turnat crema cu Mascarpone si am acoperit cu celalalt blat de ciocolata. Am lasat tortul peste noapte la frigider (daca vreti, acest tort se poate face oricand ca tort de sine statator 😀 Il glazurati cu ciocolata si gata! ). In continuare, am asezat un blat de cocos pe un platou, am intins un strat de crema cu Nutella (impartiti dinainte crema Nutella in doua), apoi am asezat tortul cu mascarpone si visine si deasupra am pus cel de-al doilea blat de cocos, „uns” cu restul de crema Nutella (acest ultim blat va fi asezat cu crema in jos, pentru ca blatul neted de cocos sa fie sus).

Tortul se glazureaza cu crema Philadelphia indulcita, intr-un strat subtire, doar cat sa se lipeasca de el pasta de lapte praf. Se decupeaza din pasta „insemnele” Adidas…colorate in albastru, negru, cum vreti…si gata tortul! Iata cum mi-a iesit:

Bogdi a fost fascinat! 😀

Eu am fost fascinata mai mult de sectiune :))

A iesit delicios!!!!!!!

 

Iar aici vin pozele promise, cu sarbatoritul meu scump…cu tricou Adidas, bineinteles :))) Catre casa, in fuga:

In curte…la fotbal:

…si pe trambulina:

Iar la final, va arat tortul „incarcat” de prea mari emotii…unde am inversat un pic blaturile:

La multi ani, iubirea mea!!!!!!!!!

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

4 comentarii

Adina Meg 20 noiembrie 2019 - 10:19

Doamne, Laura, 14 ani?!
Te stiu de pe culinar, dar chiar asa au trecut anii? Iar postarea asta e din 2018…
Va imbratisez!
Adina_K

Raspunde
Megan Cave 21 octombrie 2018 - 22:27

Amazing! I thought this cake was brought from a professional! It looks insane!

Raspunde
Anca 10 octombrie 2018 - 22:02

La multi ani fericiti si sanatosi lui Bogdi! Ce mare s-a facut, ca frumos era si cand era mic!

Raspunde
Laura Sava 11 octombrie 2018 - 12:35

Anca draga, o mie de pupici iti trimitem, eu si Bogdi!!!! <3
Multumim din suflet!!!!

Raspunde

Dă-i un răspuns lui Laura Sava Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.