Tocanita de porc
[shashin type=”photo” id=”18081″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Mancam foarte rar tocanita, mai mult tocanita de pui, dar uneori, cand ploua mohorat in plina iarna, cum ploua acum, si suntem tristi ca nu putem merge la patinoar 😛 , visam la o tocanita de porc cu piure de cartofi si ardei iute. Noi, astia mari, fiindca Bogdi e absolut dezgustat numai la auzul acestei mancari pline de aroma 😀 …momentan…
Ingrediente:
– 1 kg carne porc (ceafa sau pulpa)
– 4 cepe potrivite
– 5, 6 linguri ulei
– 1 lingura untura (optional)
– 1 lingura boia de ardei dulce
– un varf de cutit boia de ardei iute (optional)
– 3, 4 linguri pasta de ardei cu rosii
– sare dupa gust
– un praf de piper negru, macinat
– 250 ml apa
Mod de preparare:
Se pregatesc ingredientele: se taie carnea in bucati potrivite (puteti folosi doar 800 g carne); se toaca marunt ceapa.
Se toarna uleiul si untura intr-o oala incapatoare. Se adauga ceapa si se caleste, la foc potrivit, pana prinde o culoare frumoasa (pana se ingalbeneste usor). Aveti grija sa nu se arda, amestecati intruna!
Se adauga apoi boiaua si se amesteca energic; se adauga imediat bucatelele de carne. Se lasa sa se prajeasca 1-2 minute, si se prajeste in tot timpul acesta. Se adauga pasta de ardei cu rosii. Daca nu aveti, adaugati 3 rosii, bine coapte, decojite, si 1 ardei rosu. Se sareaza, pipereaza si se toarna apa.
Tocanita se lasa sa fiarba la foc mic, cu capac, pana cand se inmoaie carnea (cca. o ora). Amestecati din cand in cand si verificati daca nu cumva s-a evaporat apa. Daca e nevoie, adaugati 3, 4 linguri de apa fierbinte. Cand carnea e bine patrunsa, e frageda si moale, tocanita e gata!
Se serveste cu cartofi piure sau natur ori cu paste. Ardeiul iute e optional 😛 , puteti folosi muraturi!
Iata cum mi-a iesit mie:
[shashin type=”photo” id=”18082,18083″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Delicios!!!