Ati observat, poate, ca am deschis inca de ieri capitolul „Aperitive pe baza de paine”, cu minunatele tartine cu unt de cafea dar vor urma si alte gustari la fel de apetisante, ca terase sau canapele ori chiar fursecuri picante, ce sper sa va fie de mare folos la pregatirea unui bufet rece sau a unei mese festive. Tartinele astea cu „icre” de creier au avut un succes nemaipomenit (chiar si cei carora le repugna creierul au mancat cu pofta :D), deci sper sa le incercati cat mai curand!!!
Ingrediente pentru cca.10-12 tartine:
– creier de porc/vita
– ulei
– zeama de lamaie
– ceapa tocata
– sare, piper
Mod de preparare:
Se fierbe un creier de vaca sau porc ( cca.150 g.). Se da prin sita sau se marunteste cu mixerul (vertical):
Se freaca cu ulei, turnat putin cate putin ca si la maioneza, cu zeama de lamaie (dintr-o jumatate de lamaie) si cu sare. La sfarsit se adauga ceapa taiata foarte marunt.
Rezulta o pasta spumoasa:
…cu care se ung felioare de paine.
Eu am facut mici aveline cu spritul de ornat 🙂
Se pudreaza cu boia dulce (daca nu va place, lasati-le simple, eu le-am pudrat mai mult pentru culoare :P)
Minunate!!!!!!!!!!!!!!!!!
P.S. Cantitatile sint aproximative. Trebuie doar sa obtineti o crema spumoasa si usor tartinabila.
Puteti decora tartinele cu fasii subtiri de gogosar sau sferturi de lamaie.
Reteta preluata din cartea doamnei Draga Neagu: „Gospodina si oaspetii familiei”
14 comentarii
NULTUMESC DIN SUFLET PT IMFORMATIE IMI PLACE SA GATESC SA FAC PRAJITURI SI TORTURI AM FACUT PRAJITURI SI TORTURI DE LA TINE AU IESIT FF GUSTOASE ITI MULTUMESC INCA ODATA
MULTUMESC DIN SUFLET
Anonim, tartinele astea vor face furori la banchet, vei vedea :)))
Te sfatuiesc, asadar, sa cumperi un pic peste 1 kg. de creier (1, 200) ca sa-ti ajunga…
…am „masurat” asa fiindca de obicei bucatile de creier se prezinta in marimi diferite, dar daca sint la fel de mari, ai putea cumpara vreo 10 bucati…
Deci, fuga la cumparaturi :P, ori in bucati, ori in kilograme…
Ioana, te astept cu impresii 😛
Iulia, sper ca ai gasit creier si le-ai si incercat, ca eu revazandu-le acum mi s-a facut o pofta!!! :)))
Ma bucur ca-ti plac, Lory, chiar au fost delicioase!!! 🙂
Daniela, iti multumesc si te pup, cu intarziere, pentru frumoasele urari 🙂
Numai bine si voua!!!
Serveste-te cu pofta pana gasesti „materia prima” 😛
DRAGA LAURA AM VAZUT RETETA DE TARTINE CU ICRE DE CREIER AS VREA SI O INCERC DAR AS AVEA O IN TREBARE TARTINELE CU ICRE AR MERGE SL FAC LA BANCHET PT 80 PERSOANE CIT CREIER MIAR TREBUI 7 BUC MIAR AJUNGE MULTUMESC DIN SUFLET ITI DORESC O ZI BUNA
Suna super bine reteta cu „icre”de creier!In weekend o incerc si-ti spun cum mi-a iesit!
Deci m-ai atins in suflet cu pasta asta! Ador creierul si aici nu gasesc deloc…sau poate nu caut eu indeajuns de bine…Foarte faine tartinele tale! Felicitari!
Cred ca au fost delicioase 😀 o idee foarte buna !! merita incercata 🙂
Laura faina de tot prezentarea :*
pup
Acum fur de la tine, pentru ca nu am de unde sa iau creier… Las’ca scap eu la cumparaturi… si poate pacalesc si membrii familiei sa manince, daca le fac ochioase.
In alta ordine de idei… iti doresc un an minunat, ca nu cred ca te-am urat sau semanat, anul asta… Pupici si la cit mai multe retete delicioase…
Bea, si mie-mi place la nebunie creierul, si „spuma” asta si mai mult :)) …asa ca s-o incerci neaparat!!!
Pupici, si sa-mi dai de veste cum/cat ti-a placut 😛
Super!Mie imi place creierul foarte mult si faceam pane,dar nu stiam ca se poate face si altfel.Chiar am sa incerc.Te pup.