Tartine cu icre de creier

14 comentarii

Ati observat, poate, ca am deschis inca de ieri capitolul „Aperitive pe baza de paine”, cu minunatele tartine cu unt de cafea dar vor urma si alte gustari la fel de apetisante, ca terase sau canapele ori chiar fursecuri picante, ce sper sa va fie de mare folos la pregatirea unui bufet rece sau a unei mese festive. Tartinele astea cu „icre” de creier au avut un succes nemaipomenit (chiar si cei carora le repugna creierul au mancat cu pofta :D), deci sper sa le incercati cat mai curand!!!

Ingrediente pentru cca.10-12 tartine:

– creier de porc/vita
– ulei
– zeama de lamaie
– ceapa tocata
– sare, piper

 

Mod de preparare:

Se fierbe un creier de vaca sau porc ( cca.150 g.). Se da prin sita sau se marunteste cu mixerul (vertical):

Se freaca cu ulei, turnat putin cate putin ca si la maioneza, cu zeama de lamaie (dintr-o jumatate de lamaie) si cu sare. La sfarsit se adauga ceapa taiata foarte marunt.
Rezulta o pasta spumoasa:

…cu care se ung felioare de paine.
Eu am facut mici aveline cu spritul de ornat 🙂

Se pudreaza cu boia dulce (daca nu va place, lasati-le simple, eu le-am pudrat mai mult pentru culoare :P)
Minunate!!!!!!!!!!!!!!!!!

P.S. Cantitatile sint aproximative. Trebuie doar sa obtineti o crema spumoasa si usor tartinabila.

Puteti decora tartinele cu fasii subtiri de gogosar sau sferturi de lamaie.

 

Reteta preluata din cartea doamnei Draga Neagu: „Gospodina si oaspetii familiei”

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

14 comentarii

Anonymous 2 martie 2011 - 11:54

NULTUMESC DIN SUFLET PT IMFORMATIE IMI PLACE SA GATESC SA FAC PRAJITURI SI TORTURI AM FACUT PRAJITURI SI TORTURI DE LA TINE AU IESIT FF GUSTOASE ITI MULTUMESC INCA ODATA

Raspunde
Anonymous 2 martie 2011 - 11:39

MULTUMESC DIN SUFLET

Raspunde
Laura 2 martie 2011 - 11:03

Anonim, tartinele astea vor face furori la banchet, vei vedea :)))
Te sfatuiesc, asadar, sa cumperi un pic peste 1 kg. de creier (1, 200) ca sa-ti ajunga…
…am „masurat” asa fiindca de obicei bucatile de creier se prezinta in marimi diferite, dar daca sint la fel de mari, ai putea cumpara vreo 10 bucati…
Deci, fuga la cumparaturi :P, ori in bucati, ori in kilograme…

Raspunde
Laura 2 martie 2011 - 10:52

Ioana, te astept cu impresii 😛

Raspunde
Laura 2 martie 2011 - 10:52

Iulia, sper ca ai gasit creier si le-ai si incercat, ca eu revazandu-le acum mi s-a facut o pofta!!! :)))

Raspunde
Laura 2 martie 2011 - 10:50

Ma bucur ca-ti plac, Lory, chiar au fost delicioase!!! 🙂

Raspunde
Laura 2 martie 2011 - 10:50

Daniela, iti multumesc si te pup, cu intarziere, pentru frumoasele urari 🙂
Numai bine si voua!!!

Serveste-te cu pofta pana gasesti „materia prima” 😛

Raspunde
Anonymous 2 martie 2011 - 10:38

DRAGA LAURA AM VAZUT RETETA DE TARTINE CU ICRE DE CREIER AS VREA SI O INCERC DAR AS AVEA O IN TREBARE TARTINELE CU ICRE AR MERGE SL FAC LA BANCHET PT 80 PERSOANE CIT CREIER MIAR TREBUI 7 BUC MIAR AJUNGE MULTUMESC DIN SUFLET ITI DORESC O ZI BUNA

Raspunde
Ioana 12 ianuarie 2011 - 12:40

Suna super bine reteta cu „icre”de creier!In weekend o incerc si-ti spun cum mi-a iesit!

Raspunde
Iulia 12 ianuarie 2011 - 11:58

Deci m-ai atins in suflet cu pasta asta! Ador creierul si aici nu gasesc deloc…sau poate nu caut eu indeajuns de bine…Foarte faine tartinele tale! Felicitari!

Raspunde
Lory 12 ianuarie 2011 - 01:18

Cred ca au fost delicioase 😀 o idee foarte buna !! merita incercata 🙂
Laura faina de tot prezentarea :*
pup

Raspunde
Daniela 11 ianuarie 2011 - 19:26

Acum fur de la tine, pentru ca nu am de unde sa iau creier… Las’ca scap eu la cumparaturi… si poate pacalesc si membrii familiei sa manince, daca le fac ochioase.
In alta ordine de idei… iti doresc un an minunat, ca nu cred ca te-am urat sau semanat, anul asta… Pupici si la cit mai multe retete delicioase…

Raspunde
Laura 11 ianuarie 2011 - 15:52

Bea, si mie-mi place la nebunie creierul, si „spuma” asta si mai mult :)) …asa ca s-o incerci neaparat!!!
Pupici, si sa-mi dai de veste cum/cat ti-a placut 😛

Raspunde
Beatrice 11 ianuarie 2011 - 15:31

Super!Mie imi place creierul foarte mult si faceam pane,dar nu stiam ca se poate face si altfel.Chiar am sa incerc.Te pup.

Raspunde

Dă-i un răspuns lui Laura Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.