Tarte umplute cu fructe uscate

10 comentarii

 

Si iata ca am ajuns sa va arat si ce puteti face cu concentratul de fructe uscate pe care l-am laudat atata!  Aceste tarte umplute cu fructe uscate, absolut minunate, va vor aduce mai aproape Craciunul (desi nu ne mai despart de el decat vreo 3, 4 zile de el 😀 )

 

Ingrediente pentru cca. 10 bucati

Aluat de tarte:
  • 225 g faina
  • 125 g unt
  • 25 g zahar pudra
  • un praf de sare
  • 1 galbenus, batut usor
  • 3 linguri apa rece
Umplutura de fructe uscate:
  • 300-400 g concentrat de fructe uscate
  • zahar tos pentru presarat

 

Sfat util: Puteti prepara in avans aceste tarte si le puteti congela, fie crude, fie coapte.
Pentru a le congela procedati in felul urmator: congelati tartele neacoperite pana se solidifica. Puneti-le in cutii. In momentul consumului le puteti coace direct, timp de 20 de minute.
Pentru a congela tartele coapte, procedati in mod asemanator, iar in momentul consumului decongelati la temperatura camerei si apoi incalziti in cuptorul incins timp de 5 minute.

 

Mod de preparare:

Cerneti faina si amestecati-o cu un praf de sare. Frecati untul taiat cuburi cu faina pentru a obtine un aluat sfaramicios:


Incorporati zaharul pudra:

Faceti o adancitura in centru si adaugati 1 lingurita de galbenus impreuna cu apa rece ca gheata…eu l-am pus pe tot fiindca era micut 😛


Framantati pana se formeaza un aluat moale, deloc lipicios, care se aduna frumos intr-o bila:


Raciti timp de 30 de minute.

Preincalziti cuptorul la semnul 6/200 grade C.
Intindeti aluatul pe o suprafata presarata cu faina pentru a obtine o foaie 6-8 mm. grosime.


Cu ajutorul unei forme rotunde, de marimea tavitelor de tarta, decupati 10-12 bucati din aluatul intins…
Pe mine m-a scutit de treaba asta ajutorul meu de bucatar :))


Ungeti cu grasime (margarina, unt) formele metalice de tarta; presarati-le cu faina…


…si asezati in ele rondelele de aluat. Formele mele, dupa cum vedeti, au fost un pic prea mari si nu am reusit sa le imbrac in totalitate cu aluat…


Umpleti fiecare placinta cu umplutura:


Framantati restul aluatului si decupati rondele care sa acopere frumos formele (putin mai mici decat cele de la baza)
Stantati mici stelute unora dintre ele (in centru) si alte cateva din aluatul ramas:


…obtinand astfel doua „invelisuri” de mare efect 😉


Ungeti tartele cu restul de galbenus (eu, evident -am mai folosit unul :P) si presarati deasupra zahar tos:



Coaceti timp de 15-18 minute, pana se rumenesc.


 

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

10 comentarii

Dimitrana S. 25 decembrie 2009 - 13:12

Merry Christmas, Laura draga!
I wish you very happy christmas days, some comfortable holidays and a new year with all the best health!
Have again many such interesting and adorable ideas and creations for your blog!
Christmas Greetings & 🙂

Raspunde
maya 22 decembrie 2009 - 16:16

Sarbatori fercite,draga mea Laura!Te pup!

Raspunde
Vergi 22 decembrie 2009 - 15:42

o idee minunata cea cu congelatul, ptc. este solutia ideala , cind apar pe neasteptate oaspeti ( ceea ce se intimpla pina si in tara asta , in care totul merge doar dupa termine!!) si nu ai ce sa le oferi!! in rest ca de fiecare data ramii o adevarata vrajitoare, nici nu stiu cum reusesti sa ne tot delectezi cu atitea bunatati ! va doresc sarbatori fericite cu bucurii si sanatate, un brad frumos, pe fiecare crenguta sa stea o dorinta, care se va implini in 2010!

Raspunde
Liliana Munteanu 22 decembrie 2009 - 14:56

Aş dori să am puterea să pun în cuvinte emoţiile explozive pe care le împărtăşesc tuturor din momentul în care blogul tău (de fapt o reţetă) mi-a fost recomandată. Sunt la începutul unei căsătorii fermecate şi în familia noastră soţul şi soţia gătesc împreună. Am vizitat întreg blogul şi am o listă luuuungă de bunătăţi pe care urmează să le experimentăm, începând chiar de astăzi. Îţi mulţumesc şi fie ca sursa imensă de creativitate să ne ghideze pe toţi, aşa cum te ghidează pe tine, clipă de clipă…

Raspunde
Shari 22 decembrie 2009 - 00:13

Superbe prajiturelele…

… zici ca a nins pe ele…

Raspunde
Amalia 21 decembrie 2009 - 10:52

Draga Laura ce ajutor pretios ai! Cat au fost mici baietii mei ma ajutau destul de mult la bucatarie, acum ca au crescut vin doar sa linga oalele:)
Tartele arata super si cred ca sunt tare gustoase, am sa le fac si eu dupa Noul An ca acum nu mai incap in lista. Eu nu am forme mici de tarte, insa am doua forme mari, stiu ca arata mult mai aspectuoase asa mici. Sa stii ca azi fac biscutii tai Truffle si prajiturelele umplute cu crema de curmale. Te sarut si astept noi retete minunate!

Raspunde
Vicky 21 decembrie 2009 - 08:41

Frumoase foc tartele tale, te invit sa ridici un frumos premiu de pe blogul meu, pupici si Sarbatori fericite alaturi de cei dragi.

Raspunde
Daniela 21 decembrie 2009 - 08:29

Buna Laura.
Ce ideie grozava!!!
Sant beton tartele tale.

Raspunde
Laura 20 decembrie 2009 - 23:19

Gabriela draga, bine-ai venit!!!
…si eu ma bucur nespus de mult ca m-ai gasit si iti multumesc ca te-ai oprit sa ma saluti 🙂
Cuvintele tale mi-au inseninat seara…
Iti doresc sa petreci clipe minunate alaturi de cei dragi si mult spor in prepararea mesei festive. Sarbatori fericite si tie!!!
Te-astept cu drag sa te reintorci 🙂

Raspunde
asporto 20 decembrie 2009 - 22:53

Draga Laura, ma bucur ca ti-am descoperit blogul, asa cum ma bucur sa vad ca mai sunt oameni generosi, care gasesc bucurie in a oferi celorlalti ceva frumos si bun. Am gasit cateva retete pe care o sa le prepar pentru Craciun, cu siguranta vor iesi foarte bune. Te voi vizita virtual cu placere. Iti doresc Sarbatori fericite! Gabriela

Raspunde

Dă-i un răspuns lui Vergi Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.