Tarta brad

Tarta brad a fost de foarte mare efect pe masa noastra de Craciun, mai ales ca a stat langa saratelele , tot in forma de bradut 😛 , si alte bunatati de Craciun, savurate cu mare pofta!!!!!!

 

Ingrediente:

Pentru aluat:
  • 250 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 90 g unt
  • 100 ml apa
Pentru umplutura:
  • 200 g spanac
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri cascaval ras
  • 100 g samburi de pin
  • 2 linguri otet
  • sare, piper

!!! Eu umplutura de spanac am facut-o traditional, fiindca asa ii place lui Bogdi 🙂

Pentru ornat:
  • 100 g rosii mici (cherry)
  • 100 g cascaval, taiat in felii

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, untul se topeste cu 100 ml apa. Se toarna apoi intr-un castron si se inglobeaza faina amestecata cu sare. Aluatul se framanta sub forma de bila si se da la rece cca. 30 min.

Se incalzeste cuptorul la 180 grade (foc potrivit). Se unge cu unt tava in forma de brad:

Se intinde apoi aluatul in tava, in asa fel incat sa acopere putin si marginile. Se inteapa aluatul si se coace cca. 22-25 de minute .

Se scoate aluatul copt din forma, cu grija, se aseaza pe platoul de servit si se umple cu umplutura de spanac cu lapte:

Din feliile de cascaval, subtiri, se taie stelute; se taie rosiile in jumatate, ca niste globuri. Se orneaza bradutul 🙂

Daca nu aveti tava de bradut, se decupeaza un bradut din hartie, dupa un sablon facut de voi, se aseaza deasupra sablonul si se decupeaza aluatul. Se face din restul de aluat un rulou care se aseaza pe marginea bradului. Se coace la fel ca si mai sus, la foc potrivit, cca. 22-25 de minute. Spanacul se paseaza cu ulei, cascaval, otet, sare, piper si samburi de pin. Se umple tarta cu spanac si se orneaza cu rosii si stelute de cascaval, ca si mai sus.

Pe masa, cu branza rasa langa, ca o zapada argintie :

Lui Bogdi i-a placut tare mult, a papat toate stelutele de branza topita si rosiile 😀

Pe masa, langa celelalte preparate de Craciun: