Sweet and sour pork
Sweet and sour pork sau Porc dulce acrisor, o reteta minunata, cu arome asiatice, o reteta in care carnea de porc se impaca la fel de bine si cu zaharul si cu sarea :))
Dar o puteti face si cu carne de pui. Va fi la fel de gustoasa!
O alta reteta dulce si condimentata gasiti aici: Porc cu alune si stafide
Ingrediente:
- 500-600 g carne de porc (sau pui)
- 100 g zahar
- 50 g unt
- 200 ml smantana lichida
- 1 lingurita sos de soia
- 1/2 lingurita otet balsamic
- chili, sare, piper
Mod de preparare:
Prepara caramelul: caramelizeaza cele 100 de grame de zahar la foc mare (atenţie la oala, sa nu se prinda)
Cand s-a caramelizat, ia oala de pe foc şi adauga untul, care va mormai si sfarai 😛
Amesteca energic!
Cand caramelul incepe să se intarească, amesteca in continuare si adauga smantana lichida.
Lasa pe foc pana cand se dizolva tot si amestecul se omogenizeaza.
Pentru prepararea carnii: pune o lingura de ulei in tigaie si adauga carnea taiata in fasii subtiri.
Tine pe foc pana cand incepe sa „transpire”. Carnea trebuie sa se rumeneasca bine!
Adauga apoi caramelul:
Pune otetul, sosul de soia, sare, piper dupa gust si lasa pe foc, acoperita cu capac, inca vreo 5 minute.
Cand vedeti ca scade iar carnea se caramelizeaza frumos, mancarea e gata!
Serveste cu orez simplu (fiert in apa cu sare) si cu legume.
Reteta de la Francisca