Sweet and sour pork

 

Sweet and sour pork sau Porc dulce acrisor, o reteta minunata, cu arome asiatice, o reteta in care carnea de porc se impaca la fel de bine si cu zaharul si cu sarea :))

Dar o puteti face si cu carne de pui. Va fi la fel de gustoasa!

O alta reteta dulce si condimentata gasiti aici: Porc cu alune si stafide

 

Ingrediente:

  • 500-600 g carne de porc (sau pui)
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 200 ml smantana lichida
  • 1 lingurita sos de soia
  • 1/2 lingurita otet balsamic
  • chili, sare, piper

 

Mod de preparare:

Prepara caramelul: caramelizeaza cele 100 de grame de zahar la foc mare (atenţie la oala, sa nu se prinda)

Cand s-a caramelizat, ia oala de pe foc şi adauga untul, care va mormai si sfarai 😛

Amesteca energic!


Cand caramelul incepe să se intarească, amesteca in continuare si adauga smantana lichida.
Lasa pe foc pana cand se dizolva tot si amestecul se omogenizeaza.

Pentru prepararea carnii: pune o lingura de ulei in tigaie si adauga carnea taiata in fasii subtiri.

Tine pe foc pana cand incepe sa „transpire”. Carnea trebuie sa se rumeneasca bine!

Adauga apoi caramelul:


Pune otetul, sosul de soia, sare, piper dupa gust si lasa pe foc, acoperita cu capac, inca vreo 5 minute.

Cand vedeti ca scade iar carnea se caramelizeaza frumos, mancarea e gata!


Serveste cu orez simplu (fiert in apa cu sare) si cu legume.

 

 

 

 

Reteta de la Francisca