Supa de rosii cu galuste

5 comentarii
Mie-mi place la nebunie supa de rosii!!!!!!! 😛
Aici e varianta cu galuste de gris, dar va voi arata si varianta cu orez 😉

Supa:
– cca 4-5 l apa
– 1 kg rosii proaspete
– 1 cutie rosii decojite in suc (optional)
– 2 morcovi
– 2 rondele telina (frunze de telina)
– 2 cepe
– 2 morcovi
– 2 ardei grasi
– 1 cartof
– 2 linguri ulei masline
– sare si piper dupa gust

Galuste de gris:
– 2 oua
– 7 linguri gris
– 1 lingura ulei
– 1 varf sare

Mod de preparare:
Se oparesc 2-3 minute rosiile, pentru a le putea decoji usor; se lasa apoi sa se raceasca:

Se pun legumele la fiert, taiate mai mari sau cubulete (puteti scoate, la final, ardeii si ceapa din supa de rosii, uneori chiar si o parte din telina sau e puteti mixa pe toate in supa, si-atunci obtineti o supa-crema de rosii 😛 )

Se mixeaza pulpa rosiilor impreuna cu cele din conserva (daca aveti la indemana rosii proaspete, nu mai puneti si din conserva). Se trec apoi prin strecuratoare, intr-un alt vas, pentru a separa pulpa de seminte.
Cand cartoful e cat de cat fiert, se adauga sucul de rosii in supa de legume. Se lasa sa mai dea cateva clocote, dupa care se adauga galustele, care se prepara astfel: se bat bine, cu furculita, albusurile. Se adauga galbenusurile frecate cu un praf de sare si 1 lingura de ulei; se toarna in ploaie grisul, amestecand foarte usor, de jos in sus.
Se da focul la minim si se pun galustile. Se lasa sa fiarba cca. 5-7 minute, sub capac.
Pofta buna!!! 🙂

 Reteta preluata de la Geomy
image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

5 comentarii

Szabo Claudia 6 septembrie 2015 - 18:32

Minunata aceata supa,am facut-o de doua ori , in aceeasi saptamana! a avut un succes……., multumesc pentru minunatele retete!

Raspunde
laura sava 17 septembrie 2015 - 16:04

Ma bucur enorm ca ti-a placut atat de mult, Claudia draga!!!
Te pup, mult spor in continuare la bucatarit 😛

Raspunde
Coco 16 noiembrie 2012 - 12:45

Inca o data nu mai contenesc cu multumirile ( dupa amandina, blatul de pizza….)….in sfarsit mi-au iesit niste galusti FABULOASE: mari, pufoase, si s-a umplut oala cu ele ( pana acum imi ieseau ca niste lipiute sau ca niste mingi de ping-pong)Multumesc mult !!!

Raspunde
any 19 iunie 2011 - 13:55

azi o sa incerc galuste dupa reteta ta,mi se sparg mereu….sa fie intr-un ceas bun,iti multumesc pt.toate retetele publicate,esti un ajutor pt.mine si o sursa de inspiratie cind nu mai am idei

Raspunde
mirabela 11 aprilie 2011 - 09:36

eterna problema a galustelor :)) niciodata nu imi ies azi o sa le incerc si facute ca tine asa ca rugaciuni :))

Raspunde

Dă-i un răspuns lui any Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.