Supa crema de conopida

9 comentarii
Supa crema de conopida pe care v-o arat acum e una tare gustoasa, desi e de post 🙂 Culmea, sau nu, a fost savurata pana si de Bogdi!!!

As putea, asadar, prezice ca va fi si pe placul celor care detesta conopida 😀

 

Ingrediente:

  • 1 conopida potrivita
  • 3 cartofi
  • 1/2 l apa
  • sare, piper
  • 3 linguri ulei sau margarina
  • 1 lingura faina
  • 1 legatura patrunjel
  • paine uscata

 

Mod de preparare:

Se spala conopida, se taie bucati si se indeparteaza cotoarele groase; se curata cartofii, se taie si se pun la fiert impreuna cu conopida 20-25 de minute.

Se paseaza zarzavaturile si se adauga sarea si piperul.

Se topeste margarina intr-o craticioara (eu am pus ulei), se pune faina si se amesteca continuu pana capata o culoare galbuie; se adauga, putin cate putin, 2-3 polonice de supa, apoi se rastoarna in oala mare cu supa.

Dupa ce s-au amestecat bine se mai da 2-3 clocote si se adauga patrunjel tocat marunt si crutoane de paine (bucatele de paine prajite in putin ulei fierbinte)

 

 

Reteta preluata din cartea „Mancaruri si dulciuri de post” -Garoafa Coman

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

9 comentarii

anca iulia 30 august 2013 - 11:00

Intrebare: de ce toate supele tale crema, nu au ceapa ? Oare nu si ceapa da gust bun ? Ma gandesc ca doar cartofi cu
conopida….. e cam saracut gustul.

Raspunde
marius banu 17 februarie 2013 - 13:32

Buna,acum am terminat o,super buna…am mai adaugat putina carne de pui,cimbru

Raspunde
Andreea 6 noiembrie 2012 - 05:42

Buna Laura, o parte din retetele tale le-am experimentat deja, problema mea este, cantitatea de faina mult prea mare care o folosesti in mancarurile de post, plus ca spui mereu in retete ca faina trebuie calita ( ceea ce pentru organism e dezastru)
Ti-as propune sa inlocuiesti faina cu taratele de ovaz, au mai putine calorii si sunt sanatoase pentru organism.
Eu am incercat asta si vreau sa-ti spun ca a dat rezultat plus ca am renuntat total la tot ce insemna calit, prefer doar inabusit cu putina apa.

Raspunde
ellis 7 martie 2010 - 00:23

Cred ca e foarte buna; eu nu prea mananc conopida, decat pane sau pasta cu usturoi, dar supita ta imi face cu ochiul:)

Raspunde
Antzu' 5 martie 2010 - 23:02

arata foarte bine

Raspunde
adnas54 5 martie 2010 - 22:35

Eu ador conopida pregatita in toate felurile. Deci supa-crema ta, sigur e un deliciu. Sanda

Raspunde
Bianca 5 martie 2010 - 22:24

Ce bine arata supa ta. Mi-ai facut pofta:)

Raspunde
Laura 5 martie 2010 - 21:55

Am gatit-o si eu, e delicioasa. I-am mai adaugat si nucsoara, ii da o savoare aparte. Sau cuisoare.

Raspunde
ANCA 5 martie 2010 - 21:26

arata bine ..
Hi ,te asteapta niste premi la mine pe blog de 8 Martie daca iti face palcere sa-l ridici …..

Raspunde

Dă-i un răspuns lui Antzu' Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.