Supa crema de ciuperci

6 comentarii
Am savurat o supa crema de ciuperci, asemanatoare cu cea facuta de mine acum, in minunata dar scurta vacanta in Turcia …si de atunci o incerc ori de cate ori prind ocazia 😀  Am refacut-o acum cateva zile, la cina (de-aici si pozele cu tenta aramie 😀 ), si a fost la fel de savuroasa!

A fost chiar minunata!!! Aroma de telina proaspata (dar si cea de usturoi) a dat o savoare speciala supei!

 

Ingrediente:

  • 500 g ciuperci proaspete
  • 1/2 telina
  • 50 g unt
  • 1 litru supa de pui sau de legume
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ceapa
  • 1 cartof mare
  • 1 cana de lapte
  • sare, piper
  • 1 lingura rasa de faina
  • patrunjel verde
  • putin cimbru uscat (optional)
  • crutoane de paine
  • 1, 2 catei de usturoi sau praf de usturoi
  • smantana sau iaurt

Mod de preparare:

Se curata telina (pe care eu am cules-o direct din gradina…am sa va arat in curand „productia” 😛 ), patrunjelul si ceapa. Se taie cubulete si se pun la fiert in supa de pui sau legume.
Separat, intr-o tigaie, se topeste untul si se calesc ciupercile spalate si taiate felii subtiri. Se lasa focul mic, pana cand se inmoaie ciupercile, dupa care se da tigaia deoparte. Pastrati cateva feliute (pe cele mai frumoase) pentru a orna, la final, supa.

Se fierbe in supa si cartoful taiat cubulete si ciupercile, pana cand scade apa si se inmoaie bine toate legumele.
Se mixeaza supa la blenderul robotului de bucatarie, adaugand lapte, faina, cimbru, sare si piper dupa gust. Se pune din nou pe foc compozitia si se lasa sa mai dea un clocot, doua, pana se ingroasa putin.
La sfarsit se adauga patrunjel verde tocat si crutoane de paine, prajite in putin ulei. Cand s-au rumenit, se adauga usturoi maruntit sau si mai bine, praful de usturoi, dupa care se opreste focul. Se presara in boluri, deasupra supei de ciuperci, alaturi de-o lingura, doua de smantana.


Daca supa iese prea groasa, mai adaugati smantana sau chiar iaurt.

Mie mi-a placut exact asa cum a iesit 🙂

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

6 comentarii

iulia 12 februarie 2014 - 20:39

Buna Laura, am facut si eu aceasta supa crema. E prima oara cand o fac, a iesit super. Insa as fi vrut sa iasa putin mai groasa. Cred ca data viitoare voi pune mai putina supa de legume. Multumesc 🙂

Raspunde
Ana 18 aprilie 2013 - 22:06

am facut si eu supica si a iesit dementiala!!! Am avut emotii pt ca am modificat un pic reteta, adica am facut supa de legume dintr-un morcov, pastarnac, radacina de patrunjel, o ceapa si telina( taiate bucati mici); iar dupa ce-au fiert am adaugat ciupercile calite in prealabil si cartoful; cand au fost gata am pasat inclusiv legumele din supa si am mai adaugat o bucatica de unt+ toata zeama in care au fiert si a iesit super!!!

Raspunde
Anonymous 25 mai 2012 - 11:57

Doar ce-am terminat si eu supa,sper ca piticii mele sa-i placa,singurul inconvenient este ca telina a cam acaparat gustul ciupercilor(probabil ca telina mea a fost mai mare decat a ta)si faptul ca am tinut la blender legumele mai mult si mi-a iesit ca o pasta nu e ca in pozele tale,dar e gustoasa si asa:)!Multumim de reteta!

Raspunde
Mădă 8 februarie 2012 - 16:21

Acum astept sa fie gata si crutoanele…este delicioasa, doamne, nuam cuvinte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nu credeam ca poate sa imi iasa asa de buna :))) mai ales ca nu aveam telina si am pus un pastarnac impreuna cu cartofii 😀 DELICIOS!

Raspunde
M 18 august 2011 - 17:32

am vrut sa fie ceva special dar iubitul meu nu a mai ajuns la masa…supa asta in schimb merita tot efortul :P. merci!!

Raspunde
Alexandra 3 iulie 2011 - 12:48

Extraordinara supa! A fost pentru prima oara cand am facut-o! Divin!!!!

Raspunde

Dă-i un răspuns lui Alexandra Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.