Stangluri de ciocolata
Aceste stangluri de ciocolata seamana foarte tare cu Snickers, si mi-au facut cu ochiul de cand le-am vazut, numai ca nu am ajuns sa le „cladesc” decat zilele astea. E o prajitura”din caietul bunicii” si e mai mult decat delicioasa, exact asa cum credeam ca va fi!!!
Carmen draga, mii de multumiri pentru reteta copilariei tale!
Ingrediente:
Foile:
- 8 albusuri
- 250 g zahar pudra
- 250 g nuci macinate sau alune macinate
Crema:
- 8 galbenusuri
- 100 g zahar
- 3 linguri cacao
- 150 g unt (80% grasime)
Pentru voi, prieteni dragi!!!
Mod de preparare foi (2 bucati):
Se incalzeste cuptorul la 180 C (foc potrivit). Se tapeteaza o tava de aprox. 33 cm/ 23 cm cu hartie de copt. Se unge cu unt hartia si marginile tavii.
Pentru blaturile de bezea cu nuca, se bat albusurile spuma (tare) cu zaharul; se adauga nucile macinate si se amesteca usor. Din aceasta compozitie se coc, pe rand, 2 foi, fiecare timp de aproximativ 18-20 min. Cand sunt gata, se trece imediat un cutit de jur imprejurul foii; se rastoarna pe o tava si se scoate cu mare grija hartia, apoi se pun pe gratar sa se raceasca (daca intampinati greutati la scoaterea hartiei, va sfatuiesc sa o stropiti usor cu apa, cum am facut aici)
Mod de preparare crema: galbenusurile se freaca cu zaharul si cele 3 linguri de cacao si se fierb pe aburi (bain-marie). Cand crema incepe sa se ingrose se da deoparte si se raceste. Se freaca untul spuma si se adauga crema racita, lingura cu lingura, amestecand bine dupa fiecare actiune 😛