Stangluri de ciocolata

[shashin type=”photo” id=”17092″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Aceste stangluri de ciocolata seamana foarte tare cu Snickers, si mi-au facut cu ochiul de cand le-am vazut, numai ca nu am ajuns sa le „cladesc” decat zilele astea. Este o prajitura mai mult decat delicioasa, exact asa cum credeam ca va fi!!!
Carmen draga, mii de multumiri pentru reteta copilariei tale!

 

Ingrediente:

Foile:
  • 8 albusuri
  • 250 g zahar pudra
  • 250 g nuci macinate sau alune macinate
Crema:
  • 8 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 150 g unt (80% grasime)

 

Mod de preparare foi (2 bucati):

Se incalzeste cuptorul la 180 C (foc potrivit). Se tapeteaza o tava de aprox. 33 cm/ 23 cm cu hartie de copt. Se unge cu unt hartia si marginile tavii.

Pentru blaturile de bezea cu nuca, se bat albusurile spuma (tare) cu zaharul; se adauga nucile macinate si se amesteca usor. Din aceasta compozitie se coc, pe rand, 2 foi, fiecare timp de aproximativ 18-20 min. Cand sunt gata, se trece imediat un cutit de jur imprejurul foii; se rastoarna pe o tava si se scoate cu mare grija hartia, apoi se pun pe gratar sa se raceasca (daca intampinati greutati la scoaterea hartiei, va sfatuiesc sa o stropiti usor cu apa, cum am facut aici)

Mod de preparare crema: galbenusurile se freaca cu zaharul si cele 3 linguri de cacao si se fierb pe aburi (bain-marie). Cand crema incepe sa se ingrose se da deoparte si se raceste. Se freaca untul spuma si se adauga crema racita, lingura cu lingura, amestecand bine dupa fiecare actiune 😛

Asamblare: se pune o foaie, deasupra jumatate din crema; se aseaza a doua foaie si peste se pune restul de crema. Se da la rece.
Daca doriti se poate glazura cu ciocolata, eu insa am lasat-o simpla. Minunata!!!
[shashin type=”photo” id=”17093,17094,17095″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]