Spuma de ciocolata in straturi

17 comentarii
Dragii mei, pentru ca, dupa cum deja ati aflat, ziua mea de nastere de anul asta a fost cam „ploioasa” si la propriu si la figurat, si n-am avut deloc stare sa pregatesc vreun tort, vreo nebunie (aveam idei o mie, da’ degeaba 😀 ), am ales, totusi, un desert simplu, o spuma de ciocolata in straturi, pe care am „asamblat-o” cat de festiv am putut…ca sa ne sarbatorim frumosii ani petrecuti impreuna…eu si sotul meu iubit 😛
…si bine-am facut, caci a fost o surpriza delicioasa, hihi…
Singurul inconvenient, daca pot sa-i spun asa, ar fi faptul ca aceasta reteta nu va fi pe placul multora dintre voi, deoarece contine oua crude…insaaaa, m-am gandit eu si la voi: puteti sa folositi, in locul spumei de ciocolata, delicioasa crema de ciocolata de la cupola de ciocolata
Va multumesc, din nou, pentru minunatele urari (si nu numai eu) si astept impresiile voastre in legatura cu acest „dulce” ce noua ne-a placut nespus!

 

Ingrediente pentru 4 portii:

– 1 blat de pandispan de cacao
– 200 g ciocolata de lapte
– 4 oua
– 2 linguri zahar vanilinat
– 400 ml frisca lichida
– 50 g zahar
– 1 plic praf intaritor pentru frisca
– 4 linguri ciocolata rasa sau nes

Se prepara un pandispan de cacao urmand pasii de la pandispanul simplu (cu link in rosu, mai sus) inlocuind, dupa cum veti citi, 2 linguri din cele 5 de faina cu cacao.
Se coace intr-o forma de copt dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt:

Se taie blatul in 8 patrate mici (in cazul meu, fiindca asa sint bolurile mele de desert 😀 )…sau in cerculete, daca alegeti sa „montati” spuma intr-un pahar sau bol rotund. Cerculetele le taiati cu buza unui pahar, desigur…


Capetele pandispanului se mananca pe loc, cu maaare pofta :)))


Se topeste ciocolata in bain-marie.
Se separa ouale; galbenusurile se bat cu zahar vanilinat.
Crema de galbenus se inglobeaza in ciocolata:


Se bat 125 ml frisca. Se bate albusul bezea, cu zahar.
Se omogenizeaza inauntru frisca si bezeaua:


Rezulta o compozitie spumoasa, aerata:


Se da la frigider pentru cca. o ora, timp in care restul de frisca se bate cu praf intaritor.
La mine, spuma a stat mai mult, fapt care ma bucura nespus, caci astfel va pot arata ce consistenta cremoasa si atragatoare are:


E atat de buna, incat va atrag foarte serios atentia sa nu gustati prea mult din ea…n-o sa va mai puteti opri :))

Se insiropeaza fiecare bucatica de blat, eu cu cafea putin indulcita, sau cu sirop de zahar ars, etc.
Se aseaza apoi straturi alternative de blat, crema si frisca (ordinea lor e chiar la alegerea voastra)


Se orneaza cu ciocolata rasa sau nes (da, da, eu am ales nesul 😀 ) …si se pastreaza la rece pana in momentul servirii:


Cu mare drag, si pentru voi…


…o bucatica :)))

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

17 comentarii

Maya 28 ianuarie 2012 - 00:06

Arata f bine!
Nu cred ca este o problema faptul ca ouale sunt crude in reteta!
Atat albusurile,cat si galbenusurile pot fi batute la bain-marie in prealabil.Doar ca in albusuri trebuie bagat mai mult zahar,pt a nu se lichefia pana la racire!
Minunat!

Raspunde
ellis_el 17 iulie 2010 - 09:32

Draga Laura,saptamana trecuta am facut acest desert propus de tine mi-a placut tare tare mult,cu siguranta o voi reface curand si pentru musafirii mei.Astazi am in program o alta reteta de la tine-Chifteaua greceasca-pe care o aveam de mult in plan.Multumim pentru minunatele retete.O zi buna iti doresc

Raspunde
Anonymous 15 iulie 2010 - 23:45

La multi ani! La fel de draguta,inventiva si priceputa cum te-am cunoscut eu pe culi.
Pupici

Raspunde
Alexa 2 iulie 2010 - 22:39

Buna Laura! Acum am terminat minunatia de desert dar am o mare dilema. Crema de cioco mi-a iesit cam lichida… nu e asa spumoasa si aerata ca a ta :(Trebuie sa recunosc ca am incorporat frisca si bezeaua cu mixerul pentru ca mi se parea cam vascoasa crema la bain marie. Oare asta sa fie problema? Da-mi te rog un sfat! As vrea sa refac cat de curand spuma pentru ca este minunat de ciocolatoasa 🙂 Multumesc!

Raspunde
mirabella.k 23 iunie 2010 - 22:15

La multi ani!! Laura ….cu intarziere. Desertul tau arata super. Il voi incerca in weekend. doar timp sa am. Daca nu peste 2 sapt cand luam vacanta si venim acasa. sigur o sa am mult timp si multe ajutoare.

Raspunde
bucatar maniac 17 iunie 2010 - 08:21

La multi ani!

Raspunde
gaby_d 16 iunie 2010 - 11:36

ce bine arata! ce mi-ai facut:((((. La multi ani!!! >:d<

Raspunde
Payday loans 16 iunie 2010 - 08:16

Wow, one of the best read posts so far.

Raspunde
Amalia 16 iunie 2010 - 07:17

Draga mea Laura, sa iti dea Dumnezeu multa sanatate, multa fericire langa cei dragi ai tai, spor in toate! Te imbratisez cu mare mare drag si imi cer scuze de intarziere! (esti geamana ca sotul meu…). Desertul tau e super si usor de facut.

Raspunde
the curious duckling 15 iunie 2010 - 17:04

La multi ani si din partea mea! 😀 Doamne,ce delicios arata desertul!

Raspunde
Corina 15 iunie 2010 - 12:58

Delicios arata1!! Cu intarziere, dar La multi multi ani cu sanatate!!!

Raspunde
Oana 15 iunie 2010 - 10:48

Felicitari si multi ani fericiti in continuare 🙂
De cate ori faci ceva cu ciocolata se porneste cate o „furtuna” la mine in gura si mai ales acum pt ca ador spuma de ciocolata… =P~

Raspunde
Bianca 15 iunie 2010 - 08:18

La multi ani fericiti Laura!! Vai ce bine arata desertul asta!!! Trebuie sa il incerc si eu 🙂

Raspunde
Fuat Gencal 15 iunie 2010 - 00:34

Müthiş güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.

Saygılar.

Raspunde
Sara_Miki 14 iunie 2010 - 23:03

La multi ani Laura! O seara frumoasa.

Raspunde
Just me 14 iunie 2010 - 22:30

la multi ani laura! arata spectaculos!:)

Raspunde
ariana 14 iunie 2010 - 22:17

Felicitari,Laura.
Arata de exceptie desertul tau.
O seara placuta.

Raspunde

Dă-i un răspuns lui bucatar maniac Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.