Spirala cu ananas

102 comentarii
Nu stiu daca ati auzit vreodata de tort spirala sau daca ati gustat vreodata dintr-unul, dar acum nu mai aveti cum sa il ocoliti 😀 Acest tort spirala cu ananas e foarte usor de realizat, in ciuda aspectului pretentios, si este absolut incantator, usor si aromat, si fin!!!
Sper sa-l incercati cat de curand!!! Si sa nu ocoliti nici varianta lui de ciocolata 🙂

 

Ingrediente:

Pentru blatul de biscuit:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat (20 g)
  • 100 g faina
  • 100 g amidon
  • 4 linguri cacao
  • 2 lingurite praf de copt
Pentru umplutura:
  • 500 g Mascarpone
  • 200 g smantana (acra, fermentata)
  • sucul de la o lamaie mica
  • 250 g zahar pudra
  • 9 foi de gelatina alba sau 1 plic gelatina granule (10 g)
  • 200 ml smantana pentru frisca (lichida)
  • 1 conserva ananas (850 ml)
Pentru decorarea tortului:
  • 200 ml smantana pentru frisca (lichida)
  • 50 g zahar pudra
  • 3-4 linguri fulgi de cocos
  • ananas proaspat
  • praline cu cocos

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 200 grade (foc mare). Se tapeteaza cu hartie de copt o tava mare de copt (eu o folosesc mereu pe cea de la aragaz).

Se separa ouale (se scot din timp din frigider); se bat albusurile cu un praf de sare (cat luati cu trei degete) cateva secunde, cu telul sau cu mixerul, la viteza mica. Se adauga apoi zaharul (si cel vanilat) si se bate in continuare, la viteza mare, de data asta, pana obtinteti o spuma tare si lucioasa. Se pun galbenusurile, unul cate unul, amestecand incet dupa fiecare. Se presara faina si amidonul, amestecate in prealabil cu praful de copt, printr-o sita fina; la final, se cerne cacaua si se amesteca totul cu grija, usor, ca si la pandispan. Eu am folosit tot mixerul, dar la viteza cea mai mica si nu am insistat prea mult cu amestecatul:

Compozitia se toarna in forma si se niveleaza cu dosul unei linguri:

Blatul se coace cca. 15 minute (sa nu-l lasati mai mult!)

Apoi, cu ajutorul unui prosop de bucatarie curat si umed, care se aseaza direct peste tava, se rastoarna tava, cu fermitate 😛 , pe „suprafata de lucru”(la mine, pe masa). Se scoate, cu grija, hartia de copt:

Se ruleaza, nu foarte strans…pana arata asa 🙂

Se lasa sa stea 10 minute, timp in care ne ocupam de crema.

Astfel, se face o crema din Mascarpone, smantana, suc si zahar:

Se bate branza cu zaharul cca. 1 minut, pana se spumeaza usor, se adauga apoi smantana si sucul de lamaie.

Gelatina se lasa la inmuiat cca. 10 minute in apa rece. Daca folositi foite de gelatina, puneti-le in multa apa, intr-un bol incapator. Dupa ce s-au „umflat”, le scurgeti de apa si le topiti cateva secunde la microunde sau la bain-marie. Daca folositi gelatina granule, la plic, urmati instructiunile de pe plic. Tineti minte ca gelatina nu are voie sa dea in clocot, pentru ca isi pierde calitatile de inchegare!!!

Dupa ce s-a racorit cateva secunde, se toarna in fir subtire in crema si se amesteca energic:

Se scurg bine rondelele de ananas si se taie bucatele:

Se bat 200 ml frisca si se amesteca cu bucatelele de ananas:

Compozitia de frisca si ananas se amesteca cu compozitia de Mascarpone:

Se deruleaza blatul si se insiropeaza cu sucul de ananas din conserva:

Se repartizeaza intreaga compozitie pe blatul derulat:

Apoi, cu un cutit mare si lung, se taie foaia de biscuit, unsa cu crema, in 4 fasii egale:

Pe un platou de tort se infasoara feliile de blat, una in continuarea celeilalte, in forma de melc, cu crema pe dinauntru:

Asa arata gata:

Inainte de finisare, tortul se pune la rece pentru o ora, dupa care se continua cu „infrumusetarea” lui 😛 …adica cu „imbracarea” tortului cu restul de frisca (200 ml), batuta tare:

Ingrediente ornare…bilutele de cocos le gasiti aici: Raffaello

Fulgii de cocos se rumenesc putin intr-o tigaie fara grasime. Se presara apoi pe marginea exterioara a tortului si putin in mijlocul lui:

Se taie ananasul proaspat si se orneaza tortul cu bucati de ananas si praline cu cocos:

Sectiuni delicioase:


O felie, insorita si-aromata, pentru voi!!! 🙂

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

102 comentarii

Popescu Maria 30 decembrie 2016 - 21:47

Fantastic tortul !!!! L-am facut pentru revelion….reteta mai potrivita nici ca se putea….! Multumesc pentru reteta si sa aveti un an nou minunat pe sufletul dumneavoastra, precum si eu am fost binecuvantata cu reteta acestui minunat tort. ESTE MIRIFC !!!

Raspunde
Popescu Maria 29 decembrie 2016 - 22:37

Buna ziua, va rog frumos sa-mi spuneti ce dimensiune -in interior- are tava mare in care ati facut blatul. Multumesc.

Raspunde
crina 30 aprilie 2015 - 05:07

Reteta este geniala! E mai greu cu asamblatul spiralei, motiv pentru care eu l-am asamblat pe sistem tort (dupa o prima incercare de „spiralare”, care nu a fost tocmai reusita!). E delicios si super usor de facut (daca il fac eu, poate sa il faca orice :D)! Multumesc, Laura!

Raspunde
Alina Sabau 14 ianuarie 2015 - 16:19

Doamne, ma tot uit la aceasta reteta si imi face cu ochiul de ceva vreme….sper sa o incerc si eu cat mai repede, arata demential!!!

Raspunde
Cristina Mihaela Grigoras 13 ianuarie 2015 - 21:45

Buna Laura! felicitari pentru tot ce ai realizat, dai dovada de multa imaginatie si rabdare in a ne impartasi retetele tale! Eu personal am incercat sa fac 2 torturi, cel Toffifee si cel de mere cu zahar ars si au iesit delicioase.:). Vreau sa fac tortul acesta pentru o persoana draga mie si am o nelamurire. La blat, ai o ordine in care adaugi ingredientele sau le pui pe toate odata si le mixezi? Multumesc!

Raspunde
Aranka-Sonia Sele 9 aprilie 2014 - 11:39

Buna…dupa ce am studiat 2 zile reteta am rulat blatul pe lung :((

Raspunde
Teo 16 februarie 2014 - 16:38

Arata foarte bine, Laura multumesc, am sa incerc si eu asta seara aceasta reteta 😀

Raspunde
burca liliana 15 octombrie 2013 - 14:31

ce bn arata si cred ca este f f delicios! am sa-l incerc cat de curand…:)

Raspunde
crina 3 octombrie 2013 - 21:34

Grozav arata tortul acesta! Am sa-l fac de sf Dumitru…curand!

Raspunde
Olivia 7 septembrie 2013 - 21:33

Am reusit sa pregatesc acest tort azi.Este magnific.Am primit felicitari,care se datoreaza in primul rand doamnei Laura.Cu multumiri si stima,
Olivia

Raspunde
Nicoleta Prodan 17 noiembrie 2012 - 19:47

mie mi se lipeste intotdeauna blatul de prosop…de 2 ori am incercat de 2 ori am avut probleme..am zis ca data viitoare il fac normal, ca la gust e f bun, numai ca executia sufera

Raspunde
RALUCA 14 octombrie 2012 - 14:10

in loc de foi de gelatina, nu putem folosi gelatina praf(granule)? si daca da, cata?multumesc!!!

Raspunde
Laura Sava 14 octombrie 2012 - 18:34

Sigur ca poti, Raluca 🙂
Ai nevoie de 1 plic gelatina granule (10 g.).

Imi pare rau ca nu am mentionat asta mai demult. Mii de scuze, fetelor!!!

Raspunde
Alina 13 octombrie 2012 - 20:46

Mie mi-a curs toata crema!!! :(((((((((

Raspunde
Laura Sava 14 octombrie 2012 - 18:38

Alina, crema nu are cum sa curga daca urmezi intocmai pasii expusi in reteta 🙂
Cred ca te-ai poticnit un pic la gelatina…ce fel de gelatina ai folosit?! Sper ca nu gelatina pentru tarte, pentru glazurare…caci nu are niciun efect!
Ai nevoie de gelatina la pliculet (de la Dr. Oetker, de 10 g.) ce se foloseste la aspic, sau gelatina foite, cum am metionat in postare. Ai mai lucrat cu gelatina pana acum?!
Scrie-mi ce s-a intamplat si-i dam noi de capat 🙂
Te pup, nu fii suparata!!!!!!!!!!!!!

Raspunde
Alina 20 octombrie 2012 - 12:40

Laura, esti asa de draguta ca ajuti pe fiecare in parte!! Bravo! Bravo!
Problema a fost branza pe care am folosit-o .. branza de vaci la cutie, care ar fi trebuit scursa. Din graba si nerabdare, am omis acest aspect. Cand am asezat foile tortului, s-a scurs aproape toata crema pe fundul platoului; dar l-am lasat la frigider vreo ora, s-a mai ‘legat’ si l-am remediat.
In concluzie, a fost minunat; excluzand aspectul :))) parca era un deal :)))
Data viitoare va fi perfect!! 😀
Iti multumesc!!

Raspunde
Alexandra 4 aprilie 2012 - 13:49

Buna Laura
vreau sa-ti spun ca de mult urmaresc blogul tau, am incercat muuulte retete, care mi-au iesit super, dar tortul asta e demential, il fac incontinuu, am alternat crema, fructele, decorul si de fiecare data iese delicios!!
Iti multumim pentru retetele minunate!
te pup si spor la gatit!!

Raspunde
andreeavilcovschi 30 martie 2012 - 23:00

buna, laura
tortul acesta m-a fascinat si ma pregatesc sufleteste sa-l fac de ziua sotului meu, saptamana viitoare. Am emotii, intrucat din ce am vazut pe alte blogguri culinare, nu tuturor gospodinelor le-a iesit tortul atat de minunat precum tie. Asadar, spune-mi, te rog, trebuie sa insiropez foarte tare blatul, ca sa evit ruperea lui? Folosesc tot siropul din 2 cutii de compot? Iar blatul l-ai copt in tava de cuptor?
Cate pliculete de gelatina dr Oetker pun in locul celor 9 foi despre care zici?

Raspunde
galan roxana 18 noiembrie 2011 - 17:59

buna laura si eu am facut acest minunat tort dar am schimbat ceva in loc de cerculet am format o inimioara in mijloc din cocos in rest toata lumea a fost incantata de el e o minunatie si am promis celor dragi ca o sa mai fac si o sa incerc si alte tipuri ca pana acum am facut din prajiturele care sunt foarte bune!!!
multumesc ca ai facut acest site pt ca mai bine de un an tot fac din bunatalile ce le postezi aici
o zi minunata!!!

Raspunde
Maria 5 noiembrie 2011 - 21:57

Buna Laura, ai avut dreptate, spirala cu ananas mi-a iesit grozav si fara gelatina, am folosit in loc de smantana – branza de vaca si un plic de intaritor de frisca. Arata super bine si este foarte usor de facut, toata lumea a fost impresionata si la gust e la fel de bun incat nu am mai apucat sai fac poza decat la inceput inainte de a fi taiat apoi, ….. s-a evaporat. MULTUMIM PENTRU IDEILE GENIALE.

Raspunde
Laura 26 octombrie 2011 - 23:12

Maria, ma bucur tare mult ca ai spart, intr-un sfarsit, tacerea 😛
Sint foarte incantata ca vrei sa incerci spirala, care iti va iesi delicios si fara gelatina (sper :D)
Tot ce va trebui sa faci este sa inlcuiesti smantana cu mascarpone, si poate ca n-ar fi rau sa bati frisca cu un pliculet de intaritor 😉
Sa-mi dai de veste cum ti-a iesit!!!
Te pup!!!

Raspunde
Maria 26 octombrie 2011 - 22:54

Draga Laura, numele meu este Maria, urmaresc de multa vreme retetele de pe blogul tau si aceasta este prima data cand iti scriu. In primul rand vreau sa te felicit pentru minunatele retete, ideile deosebite si talentul unic – esti o adevarata sursa de inspiratie, drept pt. care: MULTUMESC DIN INIMA!!!
Legat de Spirala cu ananas care de o vreme imi face cu ochiul, as avea o intrebare: se poate face crema fara gelatina?

Raspunde
Budrala MIhaela 8 septembrie 2011 - 17:19

Felicitari pentru blog. Am facut si eu spirala si a iesit delicioasa si aspectuoasa. SI mie mi-a iesit multa crema si mi s-a rupt putin blatul din mijlocul melcului, dar asta a tinut de mine, probabil n-am insiropat destul blatul. Sa ne traiesti!

Raspunde
ana 24 august 2011 - 15:51

i l-am facut si eu fratelui, acu vreo 2 saptamani desi l-am adaptat putin (l-am ornat cu nectarine si cateva Raffaello din comert). crema aia e delicioasa! intr-adevar, mi-a iesit si mie putin cam multa.
iti las si o foto: http://i269.photobucket.com/albums/jj65/pikchiu/DSCF1889.jpg

Raspunde
any 21 mai 2011 - 15:17

buna Laura am incercat pt.prima data sa fac aceasta spirala mi-a iesit super,are un gust deosebit ananasul e asa de racoritor!!!!

Raspunde
Amariei Mirela 16 ianuarie 2011 - 17:57

Buna
Am facut ieri tortul si a iesit foarte gustos. Mi-a iesit blatul un pic cam gros (din cauza asta tortul a fost destul de mare!!!), dar data viitoare pun linguritele de praf de copt rase rase. Si mi-a iesit foarte foarte multa crema.
E un tort usor acrisor (de la zeama de lamaie cred), dar mi se pare ca merge de minune vara.
L-am bifat si pe asta…acum sa vad ce mai aleg din minunatul tau blog!

Raspunde
Anonymous 13 ianuarie 2011 - 15:53

Buna, Laura. Ma tenteaza si pe mine sa fac acest tort, dar am o mica nelamurire: Cand rulez blatul debiscuit cu prosopul, rulez doar blatul?? Nu stiu cum sa ma fac inteleasa, dar din poza eu inteleg ca prosopul este rulat odata cu blatul, ca vine, oarecum in blat.

Raspunde
boscodina 15 martie 2010 - 14:46

tare gustos a fost tortul ,un mare succes . noi l-am numit mozaic pentru invitati ca am uitat sa insiropez blatul si s-a cam rupt prin unele locuri, asa ca spirala a fost cam tremurata…amanunte nesemnificative 🙂
o primavara senina cu pace si bucurii!

Raspunde
Laura 9 februarie 2010 - 19:48

Andreea, la crema ai nelamuriri, asa-i?! 🙂
…smantana acra, simpla trebuie sa folosesti…pe care ai vazut, mai apoi o vei amesteca cu branza mascarpone, frisca si celelalte ingrediente 🙂
Sper ca nu a trecut deja ziua ta 😛
Pupici si La multi ani, pentru cand te vei sarbatori!!! :))

Raspunde
andreea 12 ianuarie 2010 - 13:17

buna!as vrea sa fac si eu tortul de ziua mea si as vrea sa stiu ce fel de smantana tr sa folosesc.

Raspunde
Laura 24 septembrie 2009 - 10:06

Ha, ha, ce descriere haioasa i-ai facut, Anastasia :)) …nu m-as fi gandit la asta in veci!!!
…desi acum, revazandu-l odata cu mesajul tau, mi s-a parut si mie „de iarna”, de parca ar fi „nins” 😛
Numa’ bun de retinut pentru sarbatorile de iarna ce vin, nu?! 🙂
Pupici pentru mesaj si felicitari!!!

Raspunde
Anastasia 23 septembrie 2009 - 21:05

acest tort arata ca un copilas impopotat pentru matineul de la anul nou :))dragalas si dulce, Felicitari!!!!!!!

Raspunde
Laura 6 iulie 2009 - 19:57

Fely, draga mea din frumoasa Mangalie!!!!!! …vaaai, cat mi-e de dor de Mangalia 🙁
Esti extraordinara si mi-ai bucurat inima cu mesajele tale…si cu faptul ca ai incercat atatea retete de-ale mele!
Te pupam dulce, dulce si eu si Bogdi si te asteptam cu mare drag pe la noi!!!

Raspunde
Laura 6 iulie 2009 - 19:40

Cristina draga, sa stii ca am citit mesajul tau de cand mi l-ai trimis si m-am bucurat nespus inca de-atunci de reusita ta, numai ca nu am ajuns sa iti raspund…
Te pup dulce tare pentru incredere!!!
Multe salutari gemenilor rasfatati de tine 😛
…iar tie cat mai multe reusite culinare de acest gen! :))

Raspunde
fely3 1 iunie 2009 - 20:57

„LA MULTI ANI !”puiului tau…!Am facut spirala am pus 2 pliculete gelatina a iesit super buna nu am cuvinte de multumire…te pup dulce si multa sanatate.

Raspunde
fely3 29 mai 2009 - 21:27

BUNA SEARA!Te rog sa ma ierti ca nu am mai vorbit,dar nu am avut timp am inceput pregatirile pentru noul sezon si intelegi tu multa oboseala…dar sa stii ca am reusit foarte bine tortul de piersici,tortul barbie pe care l-am facut de ziua fetitei mele toti colegii ei au fost foarte incantati(datorita tie MULTUMIM din suflet),acum vreau sa fac spirala cu ananas,dar vroiam sa-mi spui ce inseamna 9foi gelatina…?Si vroiam sa te mai intreb cum pot sa fac un catel pentru decorul unui tort?TE PUPAM DULCE SI-TI TRIMITEM O RAZA DE SOARE SI UN VAL DIN MANGALIA!

Raspunde
cristina 21 martie 2009 - 15:30

aa..Laura era sa uit sa iti zic ca a-2-a zi dupa petrecere toata lumea cerea in loc de micul dejun tort alb :)),adica spirala cu ananas..a fost incredibil de bun!!
pupici

Raspunde
cristina 21 martie 2009 - 15:26

Laura asa cum ti-am zis am revenit sa iti spun ce am reusit sa fac :D…am facut o minunatie de tort si asta datorita tie!!iti multumesc din suflet!!prietenul meu a fost absolut vrajit de tortuletul lui,nu-i venea sa creada ca l-am facut chiar eu pana ce i-am aratat retetuca de pe blogul tau ;))!
iti multumesc inca o data mult, mult,mult..esti o scumpa:*
P.S.:gemenii iti multumesc pentru urari!!!

Raspunde
Laura 13 martie 2009 - 02:01

Lygyutza, bine-ai venit!!! 🙂
Ma bucur mult ca ti-ai programat spirala pe weekend! 😛
Gelatina asta foi, pe care-am folosit-o eu se gaseste foarte greu…si eu de-abia am avut noroc sa dau de ea la Real…dar tu poti folosi linistita gelatina-granule, care se cam gaseste peste tot…
E „impachetata” in pliculete ca si zaharul vanilinat sau praful de copt si apare cu titlul de: Gelatina fin maruntita alba, de la Dr. Oetker.
Singura diferenta este la gramaj, astfel ca un pliculet, un pliculet-jumate ar trebui sa-ti fie indeajuns pentru intreaga compozitie 😉
De preparat o prepari exact asa cum scrie pe spate, la instructiuni.
Sa nu o fierbi, insa, pentru ca-si pierde calitatile de inchegare!!!
Mult succes si spor la treaba! 🙂
Te pup pentru urari si sper sa-mi dai un semn de viata, sa vad cum a decurs totul…
Iti tin pumnii!!! 🙂

Raspunde
lygyutza100 12 martie 2009 - 22:16

Buna!Sambata as vrea sa fac si eu aceasta minunatie de prajitura si as vrea sa stiu ce`i cu foile acelea de gelatina..Sau cum se fac sau unde gasesc asa ceva..cat mai multe detalii..Din pacate nu ma descurc in bucatarie dar sper sa`mi iasa..Merci mult si succes in continuare!

Raspunde
Laura 12 martie 2009 - 19:13

Cristina draga, ma bucur ca iti place spirala atat de mult incat te-ai gandit s-o incerci chiar de ziua prietenului tau…si a fratelui-geaman! 😛
Eu zic sa nu te stresezi prea mult cu frisca, in sensul ca nu conteaza ce marca e…sau daca crezi ca nu gasesti deloc, ai putea sa cresti cantitatea de mascarpone sau alta crema-branza…sau in final, sa o inlocuiesti cu aceeasi cantitate de smantana sau iaurt (mai gras) indulcit cu zahar.
…dar atunci poate ca ar fi indicat sa mai adaugi putina gelatina, ca sa nu ai probleme cu crema…
Si sa il lasi mai mult la frigider, inainte de a-l consuma! 🙂
La multi ani gemenilor!!! 😛 …si multi pupici tie!!!
Sa-mi dai de stire cum te-ai descurcat! 😉

Raspunde
cristina 9 martie 2009 - 18:22

wow!!!!!laura am ramas fara cuvinte…..absolut superb! tare as vrea sa fac si eu un tortulet ca al tau insa de cateva luni bune tot caut frisca precum cea hulala(mentionez ca nu locuiesc in Romania:( ..) si nu gasesc deloc
:((…te rog da-mi o sugestie cu ce as putea umple tortul fiindca de curand e ziua prietenului meu si a fratelui,lui geaman:D..

Raspunde
Laura 2 martie 2009 - 21:08

Pai, cre’ ca ne-o ocolit, ca noi stam in Ghiroda, hi, hi…

Acuma serios, Cori, ce sa zic?! …e mult mai greu si-o resimtim si noi profund (cum am putea altfel?!) …dar eu am noroc ca mi-am umplut camara cu provizii :))
Cand mi s-or termina toate compoturile si gemurile, etc…o sa ma reprofilez! 😉
Te pup si iti doresc numai bine…in tot raul asta prezent…

Raspunde
corys 2 martie 2009 - 19:28

Draga Laura,
Aici la Galati este criza….
La voi la Timisoara…nu?
Corys1109@yahoo.com

Raspunde
Laura 27 februarie 2009 - 18:59

Oana, bine-ai venit!!! 🙂
Iti multumesc frumos pentru aprecieri si interes…e exact ce-mi trebuie ca sa continui! 🙂
Mi-ai facut o mare bucurie, te pup!!!
Sa mai vii in vizita! 😛

Raspunde
oana 27 februarie 2009 - 13:16

Atat de elegant, Laura! Mersi pentru ideile minunate!

Raspunde
Laura 27 februarie 2009 - 00:43

Salut, Vincent!!! 🙂
Multumesc frumos pentru invitatie dar eu deja mi-am inscris blogul la voi si am publicat si o reteta! 😛
Daca cumva nu ma descurc, te contactez!
Mersi, din nou, pentru mesaj! 🙂

Raspunde
R 26 februarie 2009 - 20:47

Salut,

Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe „Adauga blog-ul tau”.

Toate cele bune,

Vincent
Petitchef

Raspunde
Laura 25 februarie 2009 - 16:38

Ceau, Amalia draga!!! Te tzuc! 😛
Ma bucur mult ca ai venit in vizita!
…si ca-ti place spirala mea cu ananas!!! 🙂
Tare imi doresc sa fac si eu un „tur” de forta printre bloguri, caci nici eu nu am mai ajuns pe la tine de muuult…si in general, cam pe la nimeni 🙁 …dar sper sa reusesc s-o fac cat de curand!!!

Raspunde
Amalia 25 februarie 2009 - 15:55

Superb tortul Laura… demult nu am mai trecut pe la tine. Te pup si numai bine !

Raspunde
Laura 25 februarie 2009 - 14:14

Ada, ce surprizaaa!!! 🙂
Bine te-am regasit!

Esti tare draguta si iti multumesc pentru cuvintele frumoase si pentru faptul ca nu m-ai uitat! 🙂
De-abia astept sa impartasim impresii despre retete! 😛
Te puuuup!!!

P.S. Am sa te trec la blogurile mele favorite chiar acum! 😉

Raspunde
1 2

Dă-i un răspuns lui cristina Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.