Spaghete cu sos si carne macinata

4 comentarii

Sosul acesta, cu care incerc sa va ademenesc acum :P, este cel mai rapid si cel mai delicios sos pentru paste, fie ele spaghete, melcisori, sau oricare alt „sortiment” care va place in mod deosebit 🙂
L-am „inventat” din greseala, cand foamea ne dadea la toti tarcoale :)))
Am scos cateva linguri din pasta mea magica :D, le-am amestecat pe foc cu carne macinata, am mai adaugat una, alta, si ne-a fost gata cina!!!

Ingrediente:

– 400 g. spaghete/alte paste
– 500 g. carne macinata amestec
– 5, 6 linguri ulei
– 10 linguri pasta de ardei cu rosii
– 500 ml. bulion
– sare, piper
– 2, 3 catei de usturoi pisati sau praf de usturoi
– frunze tocate de patrunjel sau busuioc (optional)
– parmezan (optional)

Mod de preparare:
Se fierb pastele in multa apa cu sare; se scurg, se clatesc cu apa rece si se lasa la scurs.
Se incinge uleiul intr-o cratita incapatoare; se adauga pasta de ardei si rosii si se lasa la calit 2, 3 minute, la foc moderat. Se adauga carnea si se amesteca bine. Se lasa la calit pana cand carnea isi schimba culoarea, dupa care se adauga bulionul. Se sareaza, pipereaza, usturoiaza :P, dupa gust. Se lasa pe foc, cu capac, timp de 30-35 de minute. Amestecati din cand in cand in mancare pentru a nu se prinde 😉
Cu putin inainte de a opri focul, adaugati verdeata.
Presarati parmezanul direct in farfurie 😛
Serviti cu pofta!!!!!!!!!!!!!

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

4 comentarii

Vilcu Marius 20 noiembrie 2012 - 12:47

stiu reteta e super dar eu mai adaugam si un pic de ceapa,ardei gras si niste cabanos ii da o aroma de afumat

Raspunde
Anonymous 12 noiembrie 2011 - 15:55

Salut sunt nou pe site-ul asta , si pot sa spun ca reteta de paste am aincercato so mi-a iesit din prima incercare.O sa mai incerc si alte feluri de mancare.

Raspunde
Sandra Batista 2 noiembrie 2011 - 19:29

Hummm…que aspeto maravilhosoooooo…adorei!
Beijinhos

Raspunde
Andrei:)) 31 octombrie 2011 - 19:59

rapid si delicios! notat pentru situatii de foame disperata!

Raspunde

Dă-i un răspuns lui Vilcu Marius Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.