Stiu ca e mai usor sa deschidem un borcan de sos cumparat din magazin cand pregatim paste ori pizza, dar cu siguranta e mai sanatos sa il facem, chiar noi, in casa 😉
Eu l-am facut cu ultimele rosii coapte din gradina si a iesit foarte gustos.
Cand va grabiti, deci, alegeti varianta asta 😉
Ingrediente:
– 250 g. rosii decojite
– 50 g. pasta de rosii sau bulion gros
– 2 lingurite parmezan
– 1/2 lingurita oregano
– 1/2 lingurita sare
– 1/4 lingurita piper
Mod de preparare:
Mixati bine ingredientele. Serviti imediat sosul peste pastele preferate sau pastrati-l la congelator, in tavita pentru cuburi de gheata, urmand sa-l folositi la nevoie.
E chiar grozav 🙂 …eu l-am folosit la ruladele de paste.
P.S. Puteti inlocui parmezanul cu branza sarata de oaie, rasa, evident 😛
2 comentarii
SOS PENTRU PIZZA? ce zici de niste ulei de masline, foi de dafin, putin zahar, busuioc si tarhon ptr completare…alaturi de sosul de rosii, oregano, sare de mare, piper… totul 3-4 minutele la incalzit si apoi lasat la racit…mie imi place mai mult asa cum zic eu…parmezanul poti sa il adaugi si mai tarziu…incearca.
Cat il poti pastra in frigider?