Sos de busuioc

6 comentarii

Si iata ca, intr-un sfarsit, am reusit sa pregatesc si sosul de busuioc de care povesteam la postul cu budinca de dovlecei (sapati dupa discutie pe la comentarii :P) si care e, fara nici o exagerare, o desfatare a gusturilor: e putin acrisor, aromat cu busuioc si cu o tenta fina de masline…
Eu l-am pregatit cu ajutorul shakerului de la Tupperware (de la ei am, de altfel, si reteta) dar voi, daca nu-l aveti, puteti folosi cu incredere si unul simplu 🙂

Ingrediente:

– 15 frunze de busuioc proaspat, maruntite sau 1 lingura mare de busuioc uscat, din plic
– 2 catei de usturoi, pisati
– 2 linguri otet
– 2 1/2 linguri pasta de rosii
– 50 ml. ulei de masline (sau floarea soarelui)
– sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

Se prepara foarte usor: se pun toate ingredientele in shaker si se agita energic de cateva ori. Sosul se serveste peste feliile de budinca (de dovlecei, cu link mai sus) cat si peste cele de la budinca de legume (pe care v-am aratat-o deja :D). Se poate, de asemena, servi langa preparate la gratar, carne, cartofi fierti sau copti.

Cateva poze, care mi-au rapit de doua ori mai mult timp decat prepararea sosului :)))









Fain de tot 🙂
…sa faceti doua portii din start, daca va apucati de el 😛

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

6 comentarii

Anonymous 6 martie 2012 - 19:42

Felicitari pentru retete si pentru faptul ca folositi cu drag minunatele produse tupperware!
si eu am foarte multe produse tupperware ,le folosesc cu mare drag.
Vreau sa va multumesc ca stiti sa pretuiti aceste valori si datorita dvoastra am fost cautata pentru produsele tupperware.Reprezint firma ..in Constanta

Raspunde
Marysa 9 iunie 2010 - 18:05

Interesant sosul de busuioc si usor de facut! l-am salvat si sigur il voi incerca pt ca imi place busuiocul! vad ca folosesti produse tupperware! cu multi ani in urma am achizitiont si eu cateva, dar acum au disparut din orasul meu! imi poti spune de unde as putea cumpara astfel de produse? multumesc mult!

Raspunde
Liana Morar 9 iunie 2010 - 16:39

Felicitari pentru blogul exceptional!
Am si eu un vas de asta din plastic ce se cheama shaker…
Pe cuvant daca-i vad utilitatea.
Arata la fel ca al tau desi nu este firma de care ziceai.
Pur si simplu nu vad cu ce ar fi deosebit de o cana cu capac. Daca ai timp si chef lamureste-ma cum sta treaba si spune-mi daca al tau are vreun mecanism interior care lucreaza cumva pentru a obtine shake-ul sau pur si simplu agiti.
Multumesc frumos!

Liana

Raspunde
Liliana 8 iunie 2010 - 23:20

Cred ca este taaaare gustos…si atat de simplu de facut 🙂

Raspunde
vergi 8 iunie 2010 - 22:47

o reteta asa de simpla si ceva asa de gustos, ca am sa fac in mod precis si eu! ma bucur ca am reusit sa intru pe blogul tau, ca am avut probleme, adica mi se bloca cindva si nu puteam citi mai departe.

Raspunde

Lasă un răspuns la vergi Renunta

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.