Seminte de in sau chia in loc de oua

3 comentarii

 

 

Astazi vreau sa va arat cum sa folositi seminte de in sau chia in loc de oua. E atat de simplu, incat pare de necrezut: amestecati faina de in (semintele macinate) sau de chia cu apa si obtineti o “masa” gelatinoasa si legata, ca un ou 🙂 Le puteti numi “oua” vegetale si le puteti folosi la mancaruri sau prajituri, in smoothie-uri si oriunde e nevoie de un ou…adevarat 😀 Daca sunteti vegani sau tineti post, sau daca nu puteti folosi oua, din cauza alergiilor, aceasta reteta nu trebuie sa va lipseasca din “meniu”.

Eu am folosit o portie la chiftelutele de post, dar voi reveni si cu alte idei minunate, cat de curand!!!

 

Ingrediente pentru un “ou” vegetal:

  • 1 lingura seminte de in (sau chia)
  • 3 linguri apa

Sfat: daca folositi chia, va trebui ca la 1 lingura de chia sa folositi mai multa apa, cca. 50 ml apa (60 ml).

 

Mod de preparare:

Se pun intr-o rasnita sau la blender, cum am facut eu, cateva linguri de seminte de in si se macina fin (eu am facut portie dubla). Ce ramane se pune intr-o cutie ce se inchide ermetic si se pastreaza la frigider:

Pentru un ou vegetal, se ia o lingura de seminte de in macinate si se amesteca cu apa calda sau la temperatura camerei:

Se lasa sa stea cca. 5 minute, timp in care se transforma intr-o pasta lipicioasa:

“Oul” nostru vegetal e gata!!! 😛

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

3 comentarii

Georgiana 18 aprilie 2021 - 11:10

Buna ziua, se poate folosi si faina de in?

Raspunde
Ionela 28 martie 2018 - 09:53

Bună ziua. Nu am înțeles dacă lingura de semințe de în macinate se amesteca cu 1 lingura de apa sau cu 3, cum scrie la ingrediente. Mulțumesc

Raspunde
Laura Sava 20 martie 2020 - 21:33

Ionela draga, iti raspund foooarte tarziu…dar da, lingura de seminte de in macinate se amesteca cu 3 linguri de apa! Nu stiu cum a aparut lingura aia de apa acolo…. Iti multumesc pentru mesaj, am editat postarea 🙂

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.