Seminte de in sau chia in loc de oua

[shashin type=”photo” id=”18343″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Astazi vreau sa va arat cum sa folositi seminte de in sau chia in loc de oua. E atat de simplu, incat pare de necrezut: amestecati faina de in (semintele macinate) sau de chia cu apa si obtineti o „masa” gelatinoasa si legata, ca un ou 🙂 Le puteti numi „oua” vegetale si le puteti folosi la mancaruri sau prajituri, in smoothie-uri si oriunde e nevoie de un ou…adevarat 😀 Daca sunteti vegani sau tineti post, sau daca nu puteti folosi oua, din cauza alergiilor, aceasta reteta nu trebuie sa va lipseasca din „meniu”.

Eu am folosit o portie la chiftelutele de post, dar voi reveni si cu alte idei minunate, cat de curand!!!

 

Ingrediente pentru un „ou” vegetal:

– 1 lingura seminte de in (sau chia)

– 3 linguri apa

 

Mod de preparare:

Se pun intr-o rasnita sau la blender, cum am facut eu, cateva linguri de seminte de in si se macina fin (eu am facut portie dubla). Ce ramane se pune intr-o cutie ce se inchide ermetic si se pastreaza la frigider:

[shashin type=”photo” id=”18344,18345,18346″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Se ia o lingura de seminte de in macinate si se amesteca cu o lingura apa calda sau la temperatura camerei:

[shashin type=”photo” id=”18347″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Se lasa sa stea cca. 5 minute, timp in care se transforma intr-o pasta lipicioasa:

[shashin type=”photo” id=”18348″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

„Oul” nostru vegetal e gata!!! 😛

[shashin type=”photo” id=”18349″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]