Saviecuta cu mac si nuca (Baigli)

60 comentarii
Dupa o lipsa indelungata din bucatarie revin, iata, cu forte noi, cu o saveaca ca-n Banat, o saviecuta cu mac si nuca, cunoscuta si sub numele de sucitura sau Baigli, incredibil de gustoasa!!!!!!
A fost o surpriza nemaipomenita, chiar si pentru mine 😀 , sa o conving pe mami a mea draga sa ma lase sa o fotografiez in timp ce ne pregateste „dulcele” nostru preferat de Craciun, acesti cozonacei traditionali, din Banat, plini cu umplutura, pe care ii facea si buna mea draga.

Va prezint deci, in premiera absoluta: prima reteta in imagini a mamei mele dragi!!!

 

 

Ingrediente pentru 4 saviecute:

Aluat:
  • 500 g faina
  • 250 g margarina (Unirea)
  • 2, 3 linguri mari de smantana (acra, fermentata)
  • 3 galbenusuri (albusurile se folosesc la umplutura)
  • un varf de cutit sare
  • 2 linguri zahar
  • 2, 3 linguri lapte caldut
  • 1 lingura untura de porc (optional)
Maia:
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 lingurite zahar
  • putin lapte caldut (nu fierbinte!)
Umplutura de mac (pentru 2 saviecute):
  • 200-250 g mac macinat
  • 120 g zahar
  • 150 ml lapte
Umplutura de nuca (pentru 2 saviecute):
  • 200-250 g nuca macinata
  • 120 g zahar
  • 100 ml lapte
Pentru uns foile:
  • 3 galbenusuri
  • 2 lingurite lapte caldut

 

Sfat: cine nu vrea sa foloseasca margarina la aluat, poate folosi unt, dar doar 200 g (multumiri celor care au incercat varianta cu unt) iar la umpluturile de mac si nuca reteta originala „cerea” cca. 250 de grame pentru 4 saviecute, insa noua ne plac cu muuulta umplutura, asa ca am folosit 250 g la doar 2 saviecute!!! 😀

 

Mod de preparare:

Aluatul: se face prima data maiaua: se pune drojdia intr-un bol; se presara zahar deasupra si se amesteca bine. Se adauga laptele si se presara putina faina peste intreaga compozitie. In 5-10 minute, daca drojdia e proaspata, trebuie sa creasca.

Se pune toata faina intr-un bol incapator si se adauga maiaua (noi, dupa cum vedeti in poze, am facut portie dubla):

Se adauga smantana, un praf de sare si zahar, laptele si galbenusurile (albusurile se vor folosi ulterior la compozitia de nuca si mac, pentru a le subtia).

Se adauga apoi untul sau margarina, incalzita putin la microunde, si untura, daca aveti, ea avand rolul de a fragezi aluatul. Daca nu aveti, nu e nicio problema, aluatul va iesi minunat si fara!

Mama ne sugereaza ca aceasta operatiune sa se faca cu ajutorul mainilor (ea doar asa stie! 😛 ) …eu insa sunt convinsa ca merge „invartit” si la robotul de bucatarie :))

Se framanta totul bine, bine. Daca aluatul nu e destul de maleabil la framantat, mai adaugati smantana sau lapte (o lingura, doua, cat e nevoie) pana cand aluatul incepe sa se desprinda de pe maini. Se acopera apoi si se lasa la dospit langa o sursa de caldura. Eu l-am pus in OZN-ul meu de la Tupperware 😀

 

In acest timp, pregatim cuptorul, il incingem la 180 grade C (foc potrivit) si pregatim umpluturile. La plural, fiindca la noi „saviecuta” inseamna: si cu mac si cu nuca!!! 🙂  La o portie se obtin 2 cozonacei cu mac si 2 cozonacei cu nuca!

Umplutura: se fierbe, in doua craticioare separate, laptele impreuna cu zaharul (compozitia de mac are nevoie de un pic mai mult lapte). Cand zaharul se topeste, se adauga macul, respectiv -nuca, gata macinate. Cele doua compozitii se mai lasa la fiert cca. 2 minute, amestecand intruna (le faceti pe rand), dupa care se lasa la racit.

Bateti apoi albusurile spuma+putin zahar (50 g) si impartiti spuma in doua: o parte se amesteca cu nuca si o parte cu macul. Rezulta doua compozitii super gustoase si dulci, exact pe gustul nostru (ce surpriza, asa-i?! 😀 )

Aici e portia cu mac:

Si portia cu nuca:

Daca macul e prea uscat, se poate fierbe putin gris cu lapte si se adauga compozitiei, facand-o astfel mai „pufoasa”.

Aluatul dospit se portioneaza cu cutitul si se imparte in 4 (la portie dubla se imparte in 8 parti egale), fiecare „segment” reprezentand o foaie de umplut (un cozonacel). Se intinde cu sucitorul fiecare foaie in parte:

Sa nu va deruteze faptul ca aluatul „cade” in momentul in care il taiati cu cutitul, nu ii afecteaza fragezimea.
Masa se pudreaza cu putina faina si se intinde foaia de aluat cat mai subtire posibil….dar nici sa fie transparenta 😀
Aici cu umplutura de mac, preferata mea!!!

Iar aici cu umplutura de nuca:

Rulourile de aluat se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu galbenus de ou:

Se baga in cuptorul deja incins, pentru cca. jumatate de ora, la 180 grade C (foc potrivit).
Faceti testul cu scobitoarea neaparat!!!

„Saviecutele” gata coapte!!!

Pe masa, la racit: si cu nuca si cu mac!

Prim-planuri apetisante! (Sper :P)

Pe masa, servite alaturi de saratelele familiei, care si-au castigat acest statut datorita gustului desavarsit pe care il au!
Reteta o gasiti aici: Saratele cu cascaval

…si alaturi de faimoasa Greta Garbo (dati click pe titlu ca sa vedeti reteta) pe care mami a realizat-o rapid din acelasi aluat pe care l-a folosit si la prepararea „saviecutelor” 🙂

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

60 comentarii

Anonymous 6 ianuarie 2012 - 20:49

Daca vreti un baigli ca lumea,atunci puneti la o juma de kil de faina o juma de kil de nuca macinata,amestecata cu doua linguri de miere.Untura sa puneti si nu facultativ.Ea da fragezimea aluatului

Raspunde
mihaela 2 ianuarie 2012 - 21:20

buna laura vreau sa incerc si eu ‘saviecuta’ ta dar as avea o intrebare:eu nu mai locuiesc in Romania iar aici in Iordania nu este smantana as putea sa folosesc iaurt sau lapte sau frisca normala nu lichida?Astept raspuns.multumesc.

Raspunde
ilenutza 30 decembrie 2011 - 21:11

buna, Laura! chiar acum fac reteta de baigli :). e prima data. sper sa iasa! 🙂 aluatul e la dospit. pupici

Raspunde
Sam 20 decembrie 2011 - 14:50

Hello Laura,
Ma bucur ca ai decis sa deschizi un asa „blog / site”…ca ptr. celor de acasa…! Chear daca sint departe de „casa parinteasca’..vizitind blogul tau..ma simt ..”ca acasa”..mai ales cu „placintele – ruletele” tale…! asa ceva ..aveam pe masa de cind ma stiu ..de mic copil, caci mama era o specialista in facerea acestor „rulete cu nuca sau cu mac”…si pina azi (dupa multi, multi ani…pe masa la noi se serveste in fiecare saptamina..asa rulete cu nuca / cu mac…! Ba am mai invatat si pe multi alti (rude din partea rusilor) lor tare le mai place….!
Multumesc ptr. retele tale..!
doresc in continuarie..numai bine…si, spor / succes in ceea ce faci ..!
Stima, Sam (USA)
( sam1004uel@gmail.com )

Raspunde
ika 8 decembrie 2011 - 14:22

Foarte speciale retetele si explicite, ce sa mai zic o iubesc pe mama ta Laura pt ca te are pe tine!!!!!!!….de retete ce sa mai zic….grozave….iti doresc multa sanatate si …..o viata DULCE …asemeni prajiturilor si mesajelor tale.

Raspunde
dia 4 noiembrie 2011 - 10:09

Buna! Am facut si eu de 2 ori baigli dupa reteta ta, respectand reteta intocmai, dar nu stiu de ce mi s-au crapat cand i-am copt. La gust au fost foarte buni.Poti sa-mi spui oare ce am gresit sau ce sa fac sa nu mai crape?Multumesc!

Raspunde
Anonymous 2 iunie 2011 - 18:45

Buna Laura,
Dupa ce am primit lamuririle de la tine, am trecut la fapte. Vreau sa-ti spun ca au iesit extraordinar de gustosi :)Deja am facut de 3 ori…Copiii mei nu se mai satura 🙂 Inca o data multumiri si un calduros La Multi Ani! de ziua ta. Adriana

Raspunde
Laura 6 mai 2011 - 15:57

Ecaterina si Adriana, va pup pentru staruinta!!! Inseamna ca va doriti tare mult sa gustati din deliciosul nostru „cozonacel”, ceea ce nu ma poate decat bucura la maxim 🙂
…reiau si eu, asadar :))

Ecaterina, 250 g. de umplutura e prea mult pentru doar 2 „sucituri” 😉
Adriana, ai intuit bine: injumatatesti cantitatea de umplutura la 125 g. daca vrei ca din aceeasi portie (de aluat) sa obtii 2 saviecute cu mac si 2 cu nuca 🙂

Spor la treaba fetelor si va astept cat mai curand cu impresii!!! 😛

Raspunde
Anonymous 6 mai 2011 - 15:17

Buna,din nou! Inca tot nu m-am lamurit. Sa explic altfel: eu vreau sa fac o portie, adica 4 cozonacei. Vreau 2 cu nuca, 2 cu mac. Am nevoie de 125g nuca+125 g mac sau 250g nuca+250 g mac? Multumesc, inca o data. Va doresc un weekend insorit! Adriana

Raspunde
Laura 6 mai 2011 - 13:06

Da, Adriana, la o portie (de 500 faina, etc…) vei obtine 4 „sucituri” pe care le vei umple cu 250 g. mac sau nuca, dupa alegerea ta…
Noi am facut portie dubla, ca sa va pot impartasi ambele variante, si astfel am obtinut 8 sucituri: 4 cu mac si 4 cu nuca 😛
…daca nu am reusit sa explic prea bine, sacaie-ma!!! :)))
…si spor la treaba!!!

Raspunde
Ecaterina 6 mai 2011 - 12:36

Buna Laura
Subscriu la nelamurirea de mai sus:)).Care e cantitatea de umplutura pentru o Saviecuta?Eu am asumat ca 250 de grame de nuca,200gr de zahar etc e pentru 2 Saviecute.

Raspunde
Anonymous 3 mai 2011 - 19:13

Buna, Laura. Doresc sa incerc si eu reteta aceasta dar am o nelamurire in legatura cu umplutura. 250g de nuca/mac se folosesc in total pentru 4 cozonacei sau 250g nuca+250g mac? Inteleg ca zaharul si laptele este pentru 250g nuca/mac. Daca trebuie cate 250g din fiecare, atunci si acestea se dubleaza, nu? Iti multumesc anticipat pentru raspuns si iti doresc toate cele bune. Adriana

Raspunde
Eva 24 aprilie 2011 - 10:14

Laura, e un blog superb de practic, mai ales celor, ce au plecat de mult din romania, dar mai au gustul copilariei in amintire si nu mai au pe cine sa intreba. Asa e si la mine. Multumiri! Sarbatori de Pasti fericite!Eva/Israel

Raspunde
Viorica C 19 aprilie 2011 - 22:15

Laura, iti multumesc foarte mult. Chiar mi-ai „indulcit” existenta cu retetele tale minunate. Multa, multa sanatate de la 7000 Km distanta. Te pup cu drag, Viorica C

Raspunde
Anonymous 18 aprilie 2011 - 21:06

Ciudat,inainte de a fi puse la cuptor in tava erau 4 saviecute,dupa ce au fost scoase din cuptor sint 6 !
Buna reteta ! Daca se inmultesc asa !!!! Floare de colt

Raspunde
Lori 21 martie 2011 - 13:08

Laura, pot folosi unt in loc de margarina? (am si eu un ghimpe impotriva margarinei:) )

Multumim de reteta!

Raspunde
Anonymous 6 februarie 2011 - 15:50

Abia astept sa ii fac si eu, mai ales ca punem la cuptor 4 si scoatem 6. Minune de Craciun, poate merge si de Paste, sa imi iasa si mie.Ai grija de mama si sa ne mai face retete bunute. Pup Nina

Raspunde
mary 25 aprilie 2010 - 23:26

Buna Laura
O sa incep prin a-ti spune ca sunt noua in ale gatitului dar incepe sa ma pasioneze, mai ales de cand petrec tot mai mult timp navigand pe blogul tau, pentru care te felicit cu stelute:), si care ma fascineaza tot mai mult.
Vreau sa-ti spun ca am facut ieri o portie din apetisantele „saviecute” si au iesit minunate. Intr-adevar sunt deliciaose, asa incat pana azi a ramas foarte putin din fiecare – am facut si cu mac si cu nuca. Am fost foarte incantata ca mi-au iesit foarte bine si foarte bune si mi-au dat incredere sa-ti incerc si pe viitor retetele. Toate parca imi trag cu ochiul 🙂 si nu stiu pe care sa le pun in practica mai intai… Iti multumesc pt ele, dar acum in mod special pt cozonaceii astia minunati, tie si mamei tale. Te salut si te pup dulce…

Raspunde
Laura 7 decembrie 2009 - 18:42

Doralina draga, nici eu nu sint, din pacate, experta in cozonacei :))) …si nici nu am incercat vreodata sa-i fac la masina de paine, asa ca tot ce pot sa-ti spun este sa faci un test sa vezi cum ies…desi nu vad de ce nu ar iesi bine 😉
Te pup si daca te bucuri de un rezultat bun, te rog sa-mi dai si mie de stire, ca sa-i incerc si eu in modul asta 🙂

Raspunde
doralina 27 noiembrie 2009 - 15:23

eu nu sunt deloc experta la cozonacei;crezi ca as putea sa fac aluatul de baigli si la masina de paine,programul framantat si dospit?as vrea sa-i incerc inainte de sarbatori ca sa n-am surprize;

Raspunde
Laura 22 iunie 2009 - 20:03

Sabinaaa, cat de scumpa esti!!! Iti ador noul avatar! 😉
…si cata bucurie ne-ai adus, mie si mamei, pentru surpriza cu saviecutele!!! …ce mult mi-a placut „Azi am cam uitat de mancare si m-am bucurat doar de saviecute” 😛
Te pupam amandoua cu drag!!!

P.S. Mi-ai facut o pofta colosala…cred ca-mi fac si eu macar o portie, hi, hi…
Bineinteles, tot cu mac!!! 😀

Raspunde
Laura 22 iunie 2009 - 19:58

Oanaaaa, tu cred ca esti cea mai tinerica vizitatoare a mea :))
Sint incantata peste masura de prezenta ta si te felicit pentru indemanare!!!
Daca vrei sa-mi impartasesti cateva din retetele incercate de tine, te-astept cu drag sa-mi scrii pe mail…am adresa „gravata” la profil 😛
Pupici multi si dulci!!!

Raspunde
Sabina 22 iunie 2009 - 15:25

Laura, tocmai am scos din cuptor o tava cu saviecute cu mac. Sunt fantastice. Azi am cam uitat de mancare si m-am bucurat doar de saviecute. Multumesc pentru reteta tie si mamei tale.

Raspunde
oanale 22 mai 2009 - 19:33

vaaaaaaaai dragutza ador „prajiturica”asta:X[intotdeauna imi iau din metro dar e mai bun facut acasa,e mai sanatos]chestia e ca eu am numai 15 ani sifac niste chec-uri mai bune ca ale mamei:))tata a ramas uimit cand a vazut prima data cat du pufos si de gustos a iesit
am si eu o reteta super rapida sig ustoasa rau da acum nu am chef sa o scriu poti intra la mine pe mess [kinda_purpl3_m3@yahoo.com]sa facem schimb de retete,m-am uitata la retete si mi-ai facut o poftaaaaaaaaaaaaaa:Xvoai,oricum promit ca reteta aia o sa ti-o scriu>:P

Raspunde
Laura 23 aprilie 2009 - 21:43

Invatacel, nu te necaji…am mai spus: nu e atat de important cum arata ci cat de gustoase sint! 🙂
Eu pentru asta ma bucur cel mai tare, cand aud ca va place ce ati incercat!
Si la noi s-au crapat multe (noi am facut atunci 2 ture) dar eu le-am „asternut” pe blog doar pe cele mai reusite 😛
Sa le mai incerci, ca merita! 🙂
Pupici!!!

Raspunde
invatacel 23 aprilie 2009 - 15:44

Am facut saviecute anul acesta, de Paste. Au fost tare bune la gust dar din pacate, am fost tare descurajata de faptul ca s-au crapat. Cred ca am intins foaia prea subtire. Mentionez ca nu am pus untura in compozitie. Oricum, multumesc pentru reteta, poate imi fac curaj si o mai incerc inca odata.
Felicitari pentru blog!

Raspunde
Laura 17 martie 2009 - 17:46

Te pup, Natalia pentru saviecutele periculos de gustoase!!! :))) …caci asa am dedus din ce-am citit, hi, hi…
Te felicit pentru ca te-ai apucat sa le faci si sa stii ca n-ai gresit cu absolut nimic in ce priveste aspectul lor…pentru ca asa se intampla: unele crapa! :)))
…daca tragi un ochi mai atent la ale noastre, vei vedea ca si la noi au crapat destule…si nici macar n-am folosit untura, care in mod normal, le face sa pocneasca!!! 😀
Deci, tu daca ai pus si lingura aia cu untura, pe care am s-o trec chiar acum ca fiind optionala…din cauza asta s-a intamplat, hi, hi…
Eu, dupa cum ai vazut, am pus ca poza finala cea mai dichisita bucata pe care o aveam 😛 …si acum imi dau seama ca v-am indus in eroare…
Fug sa modific si in post, ca sa stie toata lumea care incearca saviecutele ca nu are absolut nimic daca unele crapa! 😉
Te pup dulce pentru bucuria pe care ne-ai facut-o, mie si mamei, incercand gustoasele saviecute! 🙂

Raspunde
Natalia 17 martie 2009 - 12:27

Laura, sa stii ca am facut reteta ta de baigli si mi-a iesit foarte bine! e asa gustoasa … si a fost foarte laudata! Am facut-o prima data si cred ca am facut aluatul prea subtire pentru ca au crescut foarte frumos in cuptor si s-au crapat (asa ca un cremwusti cand fierbe prea mult!! 🙂 ). iti multumesc mult de reteta si de detaliile de preparare pe care l-ai descris foarte bine!

Raspunde
Laura 14 ianuarie 2009 - 23:45

Wowww, Mirelush, ce rapida ai fost!!! 🙂
I-am citit si lui mami si s-a bucurat enorm ca cineva i-a pus in practica delicioasa reteta!!! 🙂
De-abia astept sa le „asezi” pe blog! 😛
Multi, multi pupici de la noi toti!

Raspunde
mirela c 11 ianuarie 2009 - 19:08

Deci vreau sa zic ca ieri(sambata)am facut saviecutele au iesit suuuuper si le-am facut si poze imi trebuie doar un pic de timp sa le pun pe blog ,sa vedeti ce bune sunt ……..iaaaamiii cum zice cris a mea,.multumim LAURA ,PUSI

Raspunde
Laura 8 ianuarie 2009 - 01:22

Mii de multumiri celor de la Redactia! 🙂
Si eu si Bogdanel va trimitem cele mai bune ganduri si va mai asteptam pe la noi!

Raspunde
Laura 8 ianuarie 2009 - 01:14

Deiuta draga, si pe tine te pup dulce tare!!! 😛
Sint cei mai buni cozonacei din lume…pentru mine 🙂
Merita sa ii incerci…cu ce umplutura iti place mai mult…
Eu de exemplu, cand ne facea mami saviecuta mancam (aproape) numai cu mac, portia de nuca fiindu-mi satisfacuta de Greta Garbo, pe care tocmai am postat-o! 😉

Raspunde
Laura 8 ianuarie 2009 - 01:01

Si eu te tzuc, Mirelush drag!!! 🙂
Si pe fetele dulci la fel!
…si ma bucur mult ca prima reteta de dupa lungul „capitol” non-culinar are parte de atata succes! 😛
De-abia astept sa-ncerci saviecutele!!!

Raspunde
Laura 8 ianuarie 2009 - 00:58

Carla draga si scumpa, te pupam taaaare!!! 😛
…asa e, fara sarmul si indemanarea lui Bogdi (direct a maltratat aluatul ala!!! 😀 ) n-ar fi iesit mare lucru!

Raspunde
Laura 8 ianuarie 2009 - 00:55

Salmi, si la noi erau de nelipsit pe masa de Craciun si de Pasti!!!
Ce coincidenta! 🙂
Ma bucur mult ca ti le-am readus in memorie, poate impartasim impresii despre ele in curand! 😛
Te pup si iti multumesc pentru mesaje!

Raspunde
Laura 8 ianuarie 2009 - 00:06

Aoleu, Ana, deci tu chiar esti la regim!!! Vai ce ti-am facut…
Acum mi-am gasit si eu, asa-i!? 😛
…dupa atata timp in care nu am mai aparut cu nimic nou din „domeniul” culinar…
Ma ierti tu…sper… 🙂
Te pup!!!

Raspunde
Laura 8 ianuarie 2009 - 00:02

Elisa, mi-ai facut o mare bucurie!!!
Te pup pentru cuvintele frumoase si pentru multele retete pe care le-ai incercat de la mine 🙂
Ai vazut ca am adaugat-o si pe Greta! 😛
…poate iti faci timp (ca curaj am vazut ca ai) sa o incerci intr-una din zilele astea 🙂
Pupici si de la mine si de la Bogdi!

Raspunde
Redactia 7 ianuarie 2009 - 23:11

Sa va traiasca mama si bunica lui Bogdanel!
Felicitari pentru blog.

Raspunde
Laura 7 ianuarie 2009 - 22:49

Pup Cata draga!!! 🙂
La multi ani cu bucurii si multa sanatate si voua!
Ma bucur ca stii cat de gustosi sint acesti mici cozonacei! 😛
La noi erau de nelipsit de sarbatori!

Raspunde
Laura 7 ianuarie 2009 - 22:41

Dear Carmen, you are very sweet, as usual 😉
Thank you very much for your kind words! 🙂
Kisses!!!

Raspunde
Laura 7 ianuarie 2009 - 22:31

Mirela draga, crede-ma si mie mi-a fost o pofta de zile mari, pentru ca nici eu n-am mai mancat de vreo 2 ani buni… 😛
…asa ca am fost foarte fericita cand am vazut ca mami s-a hotarat sa ne „indulceasca” din nou 🙂
Sint absolut fantastice, sa stii, delicioase la maxim!!!
Daca ajungi sa le faci (ca nu se fac deloc greu) te vei convinge ca e un dulce ce merita incercat.
Te puuup!!!

Raspunde
Deea 7 ianuarie 2009 - 20:53

Ce bine arata cozonaceii 😛 yummy yummy

Raspunde
mirela c 7 ianuarie 2009 - 12:33

darga laura daca ai sti de cand astept reteta asta….am mai gasit ceva dar fara poze si voiam neaparat sa vad cum o sa iasa,abia astept sa o incerc suntem nebuni dupa ea.dupa cum vad ai inceput anul pe placul nostru,.te tzuc si merci mult!

Raspunde
carla 7 ianuarie 2009 - 12:30

Arata super bine prajitura, dar cred ca nu iesea asa bine dak Bodgi nu contribuia:-)))

Raspunde
salmi 7 ianuarie 2009 - 02:14

Mmmm, iar imi aduce aminte de casa copilariei, mama facea baigli cu nuca si cu mac de fiecare Craciun sau Pasti…Multumesc pentru retete.
Deja salivez!

Raspunde
Ana 7 ianuarie 2009 - 02:11

Vai,Laura,ma imbolnavesti…….eu sunt la regim!!! cum arata si ce delicioase or fi… La multi ani ! va imbratisez cu drag!

Raspunde
Elisu mic 7 ianuarie 2009 - 00:50

Laura…te urmaresc de ceva timp si am un document special creat cu o multime din retetele tale. Adineaori cand am intrat sa vad ce ai mai facut bun…am ramas masca 🙂

Deci…imi ploua in gura efectiv !
De saviecuta mi-e pofta de cand ma stiu, dar nu stiam ca se numeste asa si…nush de unde sa fac rost cat mai repede ca sunt la camin si nu pot gati aici! 🙂

Apoi…saratele tocmai ce am facut si eu de Revelion, exact stelute ca si tine…insa…Greta Garbo, prajitura asta de care am auzit ca e grozava nu am incercat-o inca. Si inca o data…mi-e o pofta nebuna si de asta ..

Ce ma fac?!:)

Pupici lui Bogdi.

Raspunde
Ducesa 7 ianuarie 2009 - 00:39

am mancat asa ceva si e tare bun, yami…La multi ani pe anul acesta, pup!

Raspunde
Carmen 6 ianuarie 2009 - 22:44

delicious
brava dera laura
kisses

Raspunde
mirela 6 ianuarie 2009 - 22:31

Laura, mi-e o pofta de saviecuta asta a ta de nu se poate. Arata demential si cred ca nici gustul nu se lasa mai prejos.

Raspunde
1 2

Dă-i un răspuns lui Laura Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.