Sarutari de ciocolata

5 comentarii

Aceste muffins, numite atat de frumos Sarutari de ciocolata, sunt savuroase si surprinzatoare!!!

Combinatia: gem acrisor de caise+martipan da nastere unor prajiturele de vis 🙂
Asta fara sa mai amintim de spirala delicioasa de ciocolata care le incununeaza!!!!!!

 

Ingrediente (pentru 10-12 bucati):

Pentru aluat:
  • 2 oua mari
  • 125 g unt
  • 120 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat (20 g)
  • 150 g faina
  • 25 g amidon
  • 20 g cacao
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2-3 linguri lichior de migdale sau lichior crema de whisky
  • 50 g buline de ciocolata sau ciocolata tocata mare
  • 2 linguri gem de caise
In plus:

 

Mod de preparare:

Incalzim mai intai cuptorul la 175 grade C (foc potrivit) si ungem cu putin unt formele speciale de briose. Daca avem hartiute de muffins, le folosim 🙂

Pentru aluatul de briose, batem untul (moale, scos din timp din frigider) cu zaharul tos, zaharul vanilat si lichiorul de migdale sau lichiorul caramel. La sfarsit, adaugam ouale, unul cate unul.

In continuare, amestecam faina cu amidonul, cacaua si praful de copt; le cernem apoi deasupra compozitiei de ou:

Amestecam putin si adaugam bulinele de ciocolata sau ciocolata maruntita cu cutitul:
Aluatul rezultat se introduce in formele unse:
Lasam briosele la copt cca. 20 de minute:
Scoatem briosele din cuptor, le lasam sa se raceasca, dupa care inlaturam hartia speciala:
Sectiune rapida…de pofta! 😀
Taiem briosele pe jumatate (cu un cutit zimtat):
Suprafetele de taiere se ung cu gem/dulceata de caise:
Se intinde apoi martipanul sau pasta de lapte praf (ambele se pot face in casa, am pus linkuri mai sus):
Se taie banuti cu buza unui pahar. Banutii se pun in briose:
Inca o poza cu ele, ca taaare mi-a placut cum se reflecta soarele cald de toamna peste teiul nostru din curte…

La final, asezam briosele in suporturi de hartie si le decoram cu ciocolata topita, in spirale:

Negrait de bune!!!!! 🙂

 

Sfat: daca nu aveti lichior la indemana, folositi 4-5 picaturi de esenta de migdale sau rom.

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

5 comentarii

Ioana M 26 iulie 2012 - 17:45

Am facut briosele acestea de nenumarate ori si de fiecare data „publicul” (familie, prieteni) a fost mai mult decat impresionat!! sunt delicioase, se fac rapid (adevarul e ca eu am dat skip la partea cu martipanul:P) si au o aroma grozava!!
Tin sa spun ca am gatit multe retete de pe blogul tau si toate au fost cu succes!
Multumim pentru retete! Pupici

Raspunde
Laura 3 aprilie 2009 - 18:24

Te felicit pentru alegere! 😉
Va veti delecta cu niste briose pufoase si delicioase la maxim!!!
…iar pe la tine am sa mai trec cu siguranta, pentru ca esti super-haioasa! 🙂

Sa va traiasca Razvanelul cel frumos!!!

Raspunde
SARILLA 3 aprilie 2009 - 15:11

🙂 Multumesc si multumesc si pentru ca „esti interesata” de site-ul meu.A fost o surpriza placuta sa vad ca ai fost acolo.:)
M-am decis asupra celor cu Twix, pentru inceput, si peste putin timp ma apuc de treaba.:) Sper sa imi iasa bune si mie, ca dupa ale tale imi lasa gura apa..:) Apoi voi continua cu celelalte, pana imi aleg preferatele.:))
Pana atunci, multumesc pentru blogul tau, este extraordinar!

Raspunde
Laura 3 aprilie 2009 - 14:56

Te pup, Sarilla! 🙂
Esti o draguta!!! …mii de multumiri pentru aprecieri!

…cat despre briose, pot sa-ti spun ca esti deja la subiectul potrivit! 😛
Mie „sarutarile” astea mi s-au parut extraordinare si merg de minune chiar si fara martipan 😉
Eu l-am cumparat, ai intuit bine, numai ca se poate face si acasa (de m-ar lasa racelile astea in pace odata, ca sa va impartasesc si voua reteta)
…si-apoi si cele cu unt de arahide sint bestiale…si „twix”-urile sau cele cu portocale (cu afine sau simple)…ce sa zic, toate sint faine!!! 🙂
Spor la bucatarit si sa ne-auzim cu bine! 🙂

Raspunde
SARILLA 3 aprilie 2009 - 09:34

Buna,
Retetele tale sunt toate delicioase iar tu foarte priceputa.:)Eu astazi vreau sa fac briose si mi-e tare greu sa ma decid de care, pentru ca sunt foarte multe postate aici.:)
De unde ai luat martipanul?L-ai cumparat gata facut?
Multumesc.

Raspunde

Dă-i un răspuns lui SARILLA Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.