Saratele de post

6 comentarii

De saratelele mele cu cascaval cred ca a auzit deja toata lumea :P, dar cum sintem in post si mie mi s-a facut pofta de ceva sarat si crocant, am preparat rapid niste saratele de post cu chimen, absolut incantatoare, pe care le-am savurat impreuna cu aceasta pasta de fasole verde, bunaaa tare!!!!!!!!!
Va urez pofta la rontait!!!! 😀

Ingrediente:

– 300 g. faina
– 70 g. margarina
– 150 ml. apa minerala (1 cescuta de cafea)
– 15 g. drojdie proaspata (cat o nuca)
– o lingurita rasa de sare
– 2, 3 linguri chimen
– ulei

Mod de preparare:
Se cerne faina. Se pune intr-un vas incapator impreuna cu sarea.
Drojdia se sfarama intr-un bol si se amesteca viguros cu o lingurita zahar; se toarna apa minerala peste drojdia lichefiata si se amesteca totul bine. Margarina se topeste la microunde sau la bain-marie.
Se toarna apa cu drojdia si margarina peste faina si se framanta totul foarte bine. Aluatul trebuie sa fie potrivit de moale:

Se lasa aluatul la crescut, timp de aprox. 15 minute, intr-un loc calduros (acoperiti-l cu un prosop de bucatarie). Se intinde apoi o foaie pe o planseta infainata, se unge cu ulei (in loc de ou), si se taie, cu cutitul sau rola zimtata, fasii lunguiete:

Se presara cu chimen:

Se dau la cuptor, la foc potrivit (180 grade C), pentru cca. 12 minute:

…sau pana cand se rumenesc frumos 🙂

Sint grozave!!!!!!!!!!!!! 🙂

Noi le-am mancat fierbinti/reci, cu pasta de fasole verde. Foooarte bune, oricum ar fi!!!!!!

P.S. Puteti presara saratelele si cu seminte de mac sau susan 😉

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

6 comentarii

Anonymous 21 martie 2012 - 13:41

Hai ca m-ati facut sa caut in DEX:
A SE LICHEFIÁ pers. 3 se ~áză intranz. (despre gaze, corpuri solide) A deveni lichid; a se preface în lichid. /Deci se pot lichefia si solidele.
Draga Laura multumesc pentru retetele tale grozave! Oare in loc de margarina ar merge si ulei?
Te pup, Mariana

Raspunde
oana 20 martie 2012 - 21:38

inca o reteta tentanta, multumim
p.s. drojdia nu are cum sa fie lichefiata, lichefierea inseamna trecerea din stare gazoasa in stare lichida

Raspunde
Laura 20 martie 2012 - 22:44

Oana draga, acesta este limbajul bucatareselor 😛
Aici nu vorbim intr-un sistem de referinta international.
Nu o lua, asadar, ad litteram, fii si tu mai blanda 🙂

Raspunde
mirabela 20 martie 2012 - 19:20

azi am facut negresa 🙂 iar maine le vine randul si acestor minunati.

Raspunde
Tudor Elena Cristina 20 martie 2012 - 15:18

Cu siguranta o sa incerc aceasta retetaa!! Arata suuper delicios de binee!!!Multumesc sii o zi frumoasa!!

Raspunde
Beth 20 martie 2012 - 14:07

Parfait pour un appétitif bien sympa!

Raspunde

Dă-i un răspuns lui mirabela Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.