Saleuri cu vin alb

10 comentarii
Saleuri cu vin alb: foarte fragede si foarte gustoase!!!
Varianta super rapida, cu aluat de foitaj, o gasiti aici: Saleuri de post  🙂

Ingrediente:

  • 200 g de unt
  • 100-150 g smantana (acra, fermentata)
  • 1 lingurita de sare
  • 300 g faina
  • 2 linguri de vin alb

 

Sfat: Nu folositi Muscat Otonel sau alt vin dulce. Poate un Pinot Gris?! 😀  Sau un altul, pe care il aveti la indemana, dar sa fie sec.

 

Mod de preparare:

Pentru aluatul de saleuri, se amesteca ingredientele de mai sus, se face o bila care se acopera cu folie de plastic si se da cca. 20 de minute la rece (cu cat lasati aluatul mai mult la rece, cu-atat mai bine, deoarece veti obtine niste saleuri minunate!!!).

Incingeti apoi cuptorul la 200 grade C (foc mare). Tapetati o tava mare (cea de la aragaz) cu hartie de copt sau ungeti-o cu putin unt si faina.

Intindeti aluatul, nu foarte subtire, si taiati-l in fasii potrivite; asezati saleurile in tava si ungeti-le cu ou batut.

Presarati mac sau cascaval, susan, chimen, orice altceva va face pofta 😀

Lasati-le la copt cca. 10 min.

 

Aici, scoase din cuptor:

Super fragede si asa cum nu ati mai gustat niciodata!

Inspiratie: Lizura si mamica ei 🙂
image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

10 comentarii

Sofletea Ramona 16 ianuarie 2013 - 17:14

wow

Raspunde
Sofletea Ramona 16 ianuarie 2013 - 17:05

foarte bune,au picat la fix la toata gasca mea,mersi mult

Raspunde
Daniela Rusu 30 aprilie 2012 - 10:16

Le-am facut si au iesit delicioase!Multumesc pentru multele retete care chiar merg facute!

Raspunde
Mirabela 28 aprilie 2012 - 09:25

draga Laura am facut aceste minunati de sf Gheorghe si au fost delicioase alaturi de o portie de baghete crocante, cartofi copti in folie, salata de oua, sos cu smantna si usturoi si bineinteles nelipsitul ied la rotisor 🙂 si tortul kinder pinguin. Toate au iesit minunate si din cate vezi toate retetele sunt de pe blogul tau pentru ca da dependenta si nu stiu ce sa aleg 🙂 asa ca fac mai multe. azi o sa le vina randul iara la aceste baghete si cum scria mai sus Livia la aceste baghete intra mai multa faina pentru ca si mie mi-a intrat destul de multa dar am pus faina pana am facut un aluat ca de pizza si au fost delicioase.

Raspunde
livia 23 decembrie 2011 - 22:39

nu stiu ce s-a intamplat insa mie nu mi-au iesit :(.am respectat cantitatile dar a iesit un aluat foarte moale.Oare trebuia sa pun faina cat cuprinde?au iesit un fel de turtite imbibate cu unt.imi pare asa rau:(

Raspunde
Adytza 25 mai 2011 - 15:45

hello again Laura, vreu sa-ti spun ca blogul tau pt mine e ceva sfant…il ador efectiv, in acest moment am aceste saleuri minunate la cuptor …e pt prima data cand le fac sper sa-mi iasa(exceptand forma, deoarece ale mele sunt multiform:)))..te pup si te anunt cum au iesit. O zi minunata!

Raspunde
El recetario de Falina 11 decembrie 2010 - 03:30

Laura ai numai bunatati la tine pe blog… Am facut aluatul pentru fursecuri arabesti, il am la frigider si acum am sa fac aceste saleuri. Iti spun cum imi vor iesi maine ca am sa le las toata noaptea la frigider… (vreau sa mai fac si retetata de saratele cu cascaval… Te pupic.

Raspunde
madeineu 24 septembrie 2009 - 16:18

Mersi frumos :*
Au avut successsss chiar prea mult :)).

Raspunde
Laura 24 septembrie 2009 - 10:18

…chiar de la tine vin acum 😛
Felicitari, ti-au iesit foarte apetisante!!!
Ma bucur mult ca le-ai incercat si ai avut succes cu ele 🙂

Raspunde
madeineu 23 septembrie 2009 - 22:45

Dragă Laura,
Am făcut şi eu reţeta aceasta şi au ieşit nişte saleuri f bune. Imi plac si din cauza faptului că rezistă mai multe zile (în sensul că sunt bune şi după mai multe zile, nu că ar mai rămâne ceva :).

Raspunde

Dă-i un răspuns lui Mirabela Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.