Salata de paste cu piept de pui

Dragii mei, astazi va prezint o salata deosebita (desi, poate, din poza de prezentare nu reiese asta :P), o salata de paste cu piept de pui, absolut delicioasa!!!!!
E vorba despre niste paste speciale pe care i le-am cumparat lui Bogdi din Grecia, cu SpongeBob, si care impreuna cu un pic de carnita de pui, ardei si rosii proaspat culese din gradina, l-au saturat, si amuzat :P, pe puiul meu iubit!!!!!!!

Puteti pregati aceasta salata pentru aniversarea copiilor vostri, mai ales daca gasiti paste dragute 🙂
O puteti servi micilor invitati in pahare colorate (de unica folosinta), cu un mic ornament (o tepusa colorata, in care puteti infige o felie de rosie, cascaval, etc.).

Ingrediente:

– 300 g. paste fainoase (de ex. rotite, fundite)
– 4 linguri ulei
– 400 g. file de piept de pui
– sare, piper
– 150 g. Emmentaler (sau un alt cascaval)
– 3 rosii
– 1 ardei gras rosu sau galben
– 1 ardei gras verde
– 1 lamaie
– 150 g. iaurt
– 1/2 lingurita zahar

Mod de preparare:

Fierbeti pastele dupa indicatiile de pe pachet; puneti-le in strecuratoare, dati-le prin apa rece si scurgeti-le. Amestecati-le apoi cu 2 linguri de ulei.
Spalati carnea si tamponati-o cu un servetel. Incingeti 2 linguri de ulei in tigaie si prajiti fileurile cate 3 minute pe fiecare parte. Condimentati-le cu sare si piper. Tineti carnea sub capac pana se raceste, dupa care taiati-o in felii de cca. 1 cm.
Indepartati coaja de la suprafata cascavalului si taiati-l in cuburi. Este mai usor sa faceti asta atunci cand cascavalul este foarte rece (eventual, il puteti tine 5 minute la congelator inainte de a-l taia)
Spalati rosiile si taiati-le in patru; scoateti toate partile verzi si taiat-le in cuburi.
Spalati ardeii grasi si taiati-i in felii subtiri.
Stoarceti lamaia. Amestecati sucul cu iaurt si adaugati sare si piper dupa gust.
Amestecati toate ingredientele si turnati deasupra sosul.
Foarte bune!!!!!!!!!!!!

Poze cu vedeta 😛

…si cu salata hranitoare 🙂

Rosiile din gradina au fost ca cireasa de pe tort 😛