Salata de fasole verde

15 comentarii

 

 

Aceasta salata de fasole verde este minunata!!! Deloc pretentioasa si foarte gustoasa. Mai ales daca aveti rabdare si o lasati sa stea la rece cateva ore bune. Sau macar o ora 😀

 

Ingrediente:

– 600-800 g fasole verde sau galbena
– 1 morcov mediu
– frunze de patrunjel sau marar
– 1 ceapa mica
– 2, 3 catei de usturoi
– o portie de maioneza
– sare, piper

 

Mod de preparare:

Se fierbe fasolea verde in apa clocotita cu sare, pana se inmoaie, dar nu o lasati sa fiarba prea mult, ca sa ramana intreaga in salata. Se lasa apoi la scurs:

Se taie tecile de fasole in bucatele mici:

Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si se adauga cateii de usturoi, macinati:


Se adauga maioneza, dupa plac 😛 (chiar nu trebuie sa o puneti pe toata, daca nu vreti), sarea si piperul:


Se amesteca bine si gata salata!!!


Foarte gustoasa si fooooarte potrivita sezonului:

 

Cred ca observati firavele fire de marar din poza de mai jos, abia scoase din congelator, care m-au enervat la culme pentru ca refuzau cu incapatanare sa „aiba tinuta”, dar va rog sa nu va distrati prea tare de ele 😀

…si nici de „iarba” ornamentala ce apare in prima poza, cea de prezentare a retetei…e un marar salbatic cules de tati meu drag, din gradina, atunci cand m-a vazut cat de suparata eram ca nu aveam cu ce sa ornez salata :)))

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

15 comentarii

Sorin Constantin 2 septembrie 2012 - 05:57

buna reteta!

Raspunde
ad 4 iulie 2012 - 00:02

Excelenta salata! Eu am pus castraveti murati la soare in loc de ceapa, iar maioneza am facut-o lunga si slaba, cu iaurt. A iesit de-li-cios 🙂

Raspunde
Mimi 6 ianuarie 2012 - 18:18

Si eu am pus din pacate prea mult usturoi.Insa problema principala a fost ca nu am scurs fasolea asa ca a iesit salata mea cu prea multa zeama.Oricum, gustul este delicios sin in mod sigur o sa mai fac.

Raspunde
Anonymous 10 noiembrie 2010 - 22:48

Eu am pus prea mult usturoi 🙁

Raspunde
Ina 25 martie 2010 - 15:13

Chiar observam zilele trecute ca mai am 3 borcane cu pastai cum am pus pe iarna si-mi ziceam ca nu stiu ce sa fac cu ele, deja m-am saturat de vesnica ciorba sau pastai cu usturoi sau garnitura, toata iarna am mancat doar pastai!!!Bine..nu doar pastai, dar… si uite ca am descoperit ce sa fac cu pastaile mele. Merci Laura mult de tot

Raspunde
Laura 8 iulie 2009 - 13:08

Olivia, bine-ai venit la noi!!! 🙂
Foarte, foarte faina tema concursului tau! …si desi mi-ar fi placut tare mult sa particip, nu poooot 🙁 …caci la sfarsitul saptamanii plecam in vacanta si avem tot mai multe de facut pana atunci 😛
…daca m-ai fi anuntat mai devreme…
Iti multumesc frumos pentru ca te-ai gandit la mine si sper sa mai pregatesti un concurs la fel de captivant si pe cand ne intoarcem din concediu 🙂
Te pup si mult succes…in toate!!!

Raspunde
Laura 8 iulie 2009 - 13:01

Gingasia, morcovul e crud dar daca vrei il poti fierbe usor…
Sint sigura ca va iesi la fel de gustoasa! 🙂

Raspunde
Laura 8 iulie 2009 - 12:58

Lacrima, mersi mult pentru aprecieri! 🙂
Acum, dupa atatea laude, mi se pare si mie mai atragatoare! 😛
Sa ne traiasca tuturor taticii…si mamicile!!! 🙂

Raspunde
Laura 8 iulie 2009 - 12:34

Claudita draga, te pupam si eu si tati pentru mesaj!!!!! 🙂
…ai vazut ce sustinere am?! 😛
Eu, de fiecare data cand pregatesc ceva, ii am pe toti pe langa mine, nerabdatori, hi, hi…si nu se mai aude altceva decat: cand e gata!?!?!??! :)))
Faina tare salatuta si ca si tie, gustul ei mi-a amintit de cele doua salate: ciuperci si conopida, pe care le savuram si noi din frageda pruncie 😀

Raspunde
Laura 8 iulie 2009 - 12:18

Te pup, Jacob!!! …stii cat de bucuroasa ma fac mesajele tale, asa-i?! 😛
Bine-ai revenit!!!
Salata asta chiar a fost cum spui tu: un boeuf de vara! :))

Raspunde
oliviutza 7 iulie 2009 - 23:35

Servus. Eu am intrat intr-o etapa de reorganizare culinara si am nevoie de ajutorul bloggeritelor specialiste.. asa ca am facut un concurs cu premii cosmetice bio de la Olivo cu tema retete de 300 de calorii. Mi-ar face placere daca ai participa. Multam!
Olivia
http://organicinromania.blogspot.com/2009/07/concurs-retete-de-300-calorii.html

Raspunde
Gingasia 7 iulie 2009 - 19:57

Morcovul il fierbi sau nu? merci, Laura!

Raspunde
Lacrima 7 iulie 2009 - 17:10

Nemaipomenita salata ta si nici n-am bagat de seama ca nu statea perfect. sa-ti traiasca taticul … sunt nepretiosi taticii 🙂

Raspunde
Claudia-Maria 7 iulie 2009 - 15:41

Sa.ti traiasca tatal Laurico,banatan cu suflet mare, cunosc salata foarte bine din copialarie,mie imi aduce la gust cu cea de ciuperci sau cea de conopida deoarece e cu maio si usturoi,asa o face mama, ce tzuc sa ce tina naravul!!

Raspunde
Jacktels Kochbuch 7 iulie 2009 - 15:25

Hallo Laura dragä,

Minunatä salatä ai fäcut. Sä-ti bati Copii :-))))
La gust aproape ca si o Salatä de Beuf numai cä de Varä. Compliment !!

te pup Jacob

Raspunde

Dă-i un răspuns lui Laura Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.