Salata de fasole rosie cu ridichi si ceapa verde

 

Am revenit cu reteta de salata promisa, dragilor, o salata de fasole rosie cu ridichi si ceapa verde, pe care o puteti prepara atat in post cat si in oricare alta zi in care va este pofta de o salata rapida si satioasa! Noi am savurat-o cu focaccia dar si o portie de cartofi crocanti ar fi la fel de bineveniti! 😀

 

Ingrediente:

  • o conserva de fasole rosie boabe (kidney), 400-420 g
  • 2 fire de ceapa verde
  • 4, 5 ridichi (mai maricele)
Pentru dressing:
  • 6, 7 linguri ulei
  • 2 linguri otet
  • 1 lingurita zahar
  • sare si piper dupa gust

 

Mod de preparare:

Se scurge fasolea, se amesteca intr-un bol cu ceapa verde taiata in inele si ridichile taiate in felii subtiri; se toarna dressingul (sosul vinegreta) si se amesteca bine. Salata se lasa cel putin 15 minute sa stea, la rece sau la temperatura camerei, dupa care se poate servi.

E incredibil de gustoasa!!!

Mai ales cu felii calde de focaccia!!!! 😀