Salata de dovlecei cu maioneza

14 comentarii
Nu ati crede ca niste bucatele de dovlecel, prajite si „inmuiate” in maioneza, se pot transforma intr-o salata atat de gustoasa. Cea mai gustoasa salata de dovlecei cu maioneza din lume!!!   …din lumea mea :))
Va puteti bucura de ea si in zilele de post daca inlocuiti maioneza clasica cu o portie de maioneza de post 😉

Ingrediente:

Dovlecei:
  • 4-5 dovlecei mici (1 kg)
  • 3-4 catei de usturoi
  • 100 ml ulei
Maioneza:
  • 1 galbenus
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita mustar
  • 200 ml ulei
  • zeama de la o jumatate de lamaie

Sfat: puteti inlocui galbenusul crud de la maioneza cu un galbenus fiert.

 

 

Mod de preparare:

Dovleceii curatati de coaja si spalati se taie in patru, pe lungime, si apoi in triunghiuri de 2, 3 mm. grosime. Se prajesc intr-o tigaie mare, in doua transe (ca sa nu ii inghesuiti, si sa nu se prajeasca cum trebuie). 

Jumatate din cantitatea de dovlecei se prajeste in cca. 50 ml. ulei incins si cealalta jumatate la fel. Cand se rumenesc putin, se scot pe un platou si se sareaza.

Se lasa sa se raceasca, intre timp preparandu-se maioneza din galbenus, mustar, sare si ulei (200 ml), careia i se adauga la sfarsit usturoiul trecut prin presa speciala sau taiat foarte fin, si suc de lamaie.

Maioneza se amesteca cu dovleceii, apoi se pun 1-2 ore in frigider dupa care se pot servi.

Delicios la maxim, fara nici o exagerare!!!!!!!!!!

Noi am savurat-o intinsa pe paine cu ou . Si o tura pe paine cu iaurt 😛

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

14 comentarii

Adina 30 iunie 2014 - 21:10

Eu fierb dovlecelul, apoi il scurg bine de apa, apoi adaug maioneza si usturoiul pisat.

Raspunde
catkitchen 23 iunie 2011 - 09:57

am facut salatica , am papat-o cu rosii si a fost delicioasa !!!! ms !!! o zi frumoasa !!
am postat-o si eu 😉

Raspunde
Anonymous 21 iunie 2011 - 15:39

am facut-o pentru prima oara, dar e mortala, astept acumparerea familionului

Raspunde
adizzy 17 iunie 2011 - 00:30

oara pot sa o bag putin in blender sa o fac mai crema? ca sa o intind pe paine, nu de alta 😀

Raspunde
Petronela 16 iunie 2011 - 23:07

Foarte interesanta ideea si sigur o sa-mi placa.Am trecut-o la lista”de facut”,multumesc.
Pupici si o seara placuta!!!

Raspunde
Catalina 16 iunie 2011 - 16:48

Serios? Superrr…banuiesc ca tot la nasa…si in ce perioada?

Acum chiar ma gandesc cat o fi de fain, daca voi va intoarceti, misto!

Raspunde
Laura 16 iunie 2011 - 16:32

…offf, da’ tu esti la dieta pe bune 🙁

Ti-am zis eu ca sint multi romani pe-acolo 🙂
Ati nimerit foarte fain, ma bucur!!!
…si noi tot acolo mergem anul asta :)))

Raspunde
Catalina 16 iunie 2011 - 16:29

Ioi, da! sa gust si eu…pt mine fac numai fructe si crema de branza…nimic cu zahar, eventual sirop de agave…offf, lasa ca vad eu.

Tipa de la cazare mi-a scris ca nepotul ei e casatorit cu cineva din Bucuresti si ca se bucura de asa oaspeti…ne-a facut o oferta buna si imi convine care are apartamente…si ca avem loc…si terasa, ai vazut…

Voi unde plecati vara asta?

Raspunde
Laura 16 iunie 2011 - 16:25

Cata, intrebarea cu salata era pentru cat(kitchen) 😛

Cazarea e perfecta!!!! 😉
…mi s-a facut un dor de mare, vazand pozele de pe site…
Pentru inaugurare, alege o praji usoara, ca sa poti si tu, macar, gusta :))

Raspunde
Catalina 16 iunie 2011 - 16:16

Daca mi-a placut ce? Cazarea?

Salata e delicioasa, ti-am zis c-o fac vara… acum n-am facut-o, adica anul asta, dar urmeaza…am musafiri sambata viitoare, ca fac inaugurarea la noul apartament.

Sa vad ce le fac dulce, ca-s la dietaaa, morrr !

Raspunde
Laura 16 iunie 2011 - 16:12

Cata, ma bucur pentru salata, dar mai mult pentru vestile bune 🙂
..intru pe net sa vad pensiunea 😛

Va fi suuuuuper in Asprovalta!!!!!!!!!!
Te pup!!!

Raspunde
Laura 16 iunie 2011 - 16:11

Cat, a fost surprinzator de buna!!! (nici eu nu ma asteptam, sincer :P)
Sa-mi dai de veste daca o faci, caci sint curioasa daca ti-a placut 🙂

Raspunde
Catalina 16 iunie 2011 - 16:07

Chiar asa sunt, deliciosi! Ii fac si eu, vara!

Te pup.

PS: Am gasit cazare, dar in Asprovalta, la pensiunea Vicky.

Raspunde
catkitchen 16 iunie 2011 - 15:34

am auzit ca e delicioasa aceasta salata , insa nu am facut niciodata 🙁 … ar trebui sa incerc !!!

Raspunde

Dă-i un răspuns lui Petronela Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.