Salam de biscuiti

9 comentarii
Ce  alt dulce poate fi mai potrivit, mai ales intr-o zi de post, decat un salam de biscuiti, delicios si aromat  (iubesc aroma de rom 😛 )?! …va zic eu: niciunul!!!! 😀
Poate doar o alta varianta a lui, salam de biscuiti cu unt de arahide.
Eu, una, ador salamul de biscuiti si il savurez cu mare placere oricand!!!

 

Ingrediente:
  • 100 g zahar
  • 200 ml apa
  • 50 g margarina sau unt de cocos
  • 250 g biscuiti de post
  • 2 linguri cacao
  • 100-120 g rahat asortat
  • 50 g nuca tocata (optional)
  • un pumn de stafide (optional)

 

Mod de preparare:

Punem apa cu zaharul la fiert, pe foc mic, si o lasam pana se leaga ca un sirop, cca. 5 minute. Adaugam margarina si lasam pana se topeste. Taiem rahatul in bucatele (treceti cutitul prin zahar pudra, pentru a-l putea taia mai usor) si le punem in siropul fierbinte. Lasan 2-3 minute pe foc, sa se topeasca putin, apoi adaugam cacaua; amestecam energic.

In continuare, rasturnam compozitia intr-un castron mai mare (ca sa putem amesteca totul).
Maruntim biscuitii si ii adaugam compozitiei. Punem pe rand nucile tocate si stafidele, tinute in prealabil in apa calduta amestecata cu esenta de rom, ca sa se umfle. Amestecam foarte bine.

Daca compozitia e prea tare, mai adaugati apa, iar daca compozitia e prea moale, adaugati mai multi biscuiti sau nuca.

La final, ungem o foaie de celofan sau o folie transparenta de bucatarie, cu margarina. Presaram nuca de cocos si intindem compozitia. Rulam strans, cu ajutorul foliei, dandu-i-se forma de salam.

Punem la rece pentru cateva ore, dupa care feliem salamul si il savuram 🙂

P.S. Daca nu tineti post, puteti inlocui margarina cu unt iar apa cu lapte. Biscuitii de post sunt foarte seci, asa ca, daca folositi biscuiti cu lapte sau unt, va sfatuiesc sa adaugati inca 50 g sau chiar 100 g biscuiti in plus.

 

Poza veche 🙂

 

 

Reteta preluata de la Petunie

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

9 comentarii

Nicolae Iliescu 5 decembrie 2018 - 19:52

Sugestie: intrucat rahatul este un amestec de zahar, coloranti, arome si alte chimicale, eu il inlocuiesc cu fructe confiate: ananas, caise, kiwi, papaya. Fructele confiate le tai in bucati mici si le hidratez ca si rahatul. E mai sanatos.

Raspunde
Adelina R 23 noiembrie 2011 - 16:40

Exact asa il fac si eu. Pt. ca noi nu consumam niciodata margarina, in mod normal pun unt, iar de post ulei de cocos (care se solidifica la rece)! E mult mai aromat!

Raspunde
Madalina H 23 noiembrie 2011 - 13:04

L-am facut aseara, a iesit minunat! Primul meu salam de biscuiti, o super reusita datorita tie Laura, multumesc mult!

Raspunde
Laura 8 septembrie 2009 - 23:01

Dane, mesajele tale pline de admiratie m-au bucurat si emotionat nespus…iti multumesc pentru cuvintele frumoase si pentru faptul ca imi impartasesti din experienta ta 🙂
…si sa stii ca accept cu mare onoare laudele tale dar numai daca le impartim 😛 …asa cum doar prietenii o fac!
Acum fug sa iti raspund si la celelate subiecte, la care vad ca ai avut rezultate pe masura! 😉

Raspunde
dan arad 7 septembrie 2009 - 22:05

Ti-ai adus contributia nu un pic , ci in proportia cea mai mare !!!!! Iti multumesc inca odata ptr site-ul tau . Si eu te consider o prietena adevarata , un ajutor indispensabil in bucatarie ptr un amator ca mine .
Cu respect deosebit
Dan Arad

Raspunde
Laura 7 septembrie 2009 - 16:05

Dane, nici nu stii ce bucurie mare mi-ai facut!!! 🙂
Iti multumesc pentru incredere si te felicit pentru reusitele culinare, la care, iata, mi-am adus si eu un pic contributia 😛
De-abia astept sa imi impartasesti impresii si despre alte retete…ca intre prieteni (fara dvs…adica, hi, hi…)

P.S. Ma bucur mult ca ati ajuns si voi la minunatele lacuri, e atat de bine sa vezi ca cineva iti intelege perfect uimirea :))

Raspunde
dan arad 30 august 2009 - 17:54

Am facut salamul de biscuiti si a iesit extraordinar . Am facut ieri ardei umpluti si azi placinta cu mere de pe site-ul dvs si toate au iesit extraordinare. Va felicit ptr site si sunt bucuros ca am reusit sa-l descopar .Voi incerca pe rand toate retetele dvs.
Cu repspect deosebit
Dan Arad

PS Am fost anul trecut la Plitvice , cand ne-am reintors de la mare de la Pula . Este adevarat , este raiul pe pamant , este ceva ce nu se poate descrie in cuvinte.

Raspunde
Laura 27 martie 2009 - 21:55

Si eu ma bucur ca ai depistat-o! 😛
…si sint absolut sigura ca va fi pe placul tau!
Te pup si astept „verdictul”! :))

Raspunde
ella 26 martie 2009 - 11:01

ce bucuroasa sunt ca am gasit reteta….hai ca incerc si iti voi spune ce am facut!….sincer,sunt ingredientele care chiar asi fi vrut sa mananc salam de biscuiti …adik,nuca si nuca si nuca de cocos.il incerc azi si iti sc mai t ziu cum mi -a iesit 😉 :))

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.