Rulouri de sunca cu ciuperci si sos de vin
Ooh, da, si ciupercile intra in categoria „legume preferate” 🙂 …asa ca v-am pregatit, incepand de astazi, cateva surprize delicioase cu ciuperci. Sper sa va placa!!! Astazi, de exemplu, avem rulouri de sunca su ciuperci si sos de vin!!!!
Ingrediente:
– 500 g. ciuperci Champignon
– 1 ceapa
– 1 legatura de patrunjel
– 2 linguri de unt
– zeama de la 1/2 de lamaie
– 1 lingura boia dulce de ardei
– sare, piper
– 15-16 felii de sunca Praga sau afumata
– 125 ml. vin alb sau rose
– 4 linguri de smantana
– 1 lingurita faina
– 1 galbenus
Mod de preparare:
Spalati ciupercile, curatati-le si taiati-le in felii subtiri:
Tocati marunt patrunjelul:
Caliti ceapa in unt fierbinte. Adaugati ciupercile si zeama de lamaie si lasati sa fiarba inabusit 3-5 minute.
Presarati deasupra patrunjelul tocat si condimentati:
Incingeti cuptorul la 200 grade C. Impartiti in mod egal compozitia cu ciuperci pe feliile de sunca (puneti deoparte cateva linguri pentru finalul retetei)
Rulati-le (daca nu vor sa stea, fixati-le cu scobitori :P)
Mie nu mi-au facut probleme :))
Pregatiti vinul…aveti timp si de o mica degustare 😛
Amestecati vinul, smantana, faina si galbenusul…eu am amestecat totul cu smecheria asta de „mixer”, de la Tupperware (…magic :D)
Puneti rulourile intr-o forma termorezistenta, unsa cu unt:
Turnati amestecul peste rulourile de sunca:
…si dati la cuptor pentru cca.15 minute:
Presarati deasupra restul de ciuperci calite, pe care l-ati pus deoparte mai devreme 🙂
Serviti atatea rulouri cate doriti 😛
Sint delicioase, asa ca preconizez ca veti dori destul de multe :)))