Rulouri de somon cu orez

Aceasta reteta de rulouri de somon cu orez este mai mult una in imagini 😛 , deoarece se prepara incredibil de usor. E un aperitiv foooarte gustos!!!!! Sau ma rog, asa mi s-o fi parut mie, lesinata fiind dupa somon afumat…si dupa ton :)))

 

Ingrediente:

  • 50 g orez
  • 200 ml apa
  • 1 lingura otet balsamic (sau de vin)
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 300-350 g somon afumat (8-10 felii)
  • 1 praz
  • 2, 3 lingurite crema de hrean
  • 1 conserva ton in ulei (180 g)
  • sucul de la 1/2 de lamaie
  • 1 lingura smantana acra sau frisca lichida
  • sos de soia (optional)

Sfat: daca tineti post, nu mai adaugati smantana. O puteti inlocui cu branza tofu sau 1 lingurita de iaurt de soia.

 

Mod de preparare:

Orezul se fierbe in cca. 200 ml apa (daca mai e nevoie, mai adaugati pe parcurs), la foc moale, cca. 10 minute. Se ia apoi de pe foc si se lasa sa stea (sa se umfle 😛 ) timp de 5 minute.
Se incalzeste otetul; se adauga sare si zahar. Se aseaza orezul intr-un castron si se inglobeaza amestecul de otet. Se adauga tonul, maruntit in prealabil cu o furculita, si bine scurs de ulei si se amesteca totul foarte bine. Se adauga sucul de lamaie si smantana acra sau frisca lichida, nebatuta (daca amestecul este prea gros, mai adaugati putina smantana).
Se curata 4-5 fire de praz, se taie fasii si se oparesc (le puteti lasa aprox. 1 minut in apa care clocoteste usor). Se scot si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.

Feliile de somon se ung cu hrean si se aseaza deasupra umplutura de orez cu ton:

Se stropesc apoi cu sos de soia si se ruleaza:

Se leaga cu fasii de praz…si se servesc cu poftaaaa!!! 🙂

Daca vreti, le puteti aseza pe un pat de salata verde (desi mie mi-au placut mai mult „in alb” 😀 , ca-n poza de mai sus)

Oricum ati alege sa le faceti, veti fi uimti de gustul lor nemaipomenit de savuros!!!

P.S. Rulourile se pot face si numai cu orez si praz.