Rulade din foi de lasagne cu mortadella si mozzarella

8 comentarii

Aceste rulade din foi de lasagne cu mortadella si mozzarella sint absolut minunate pentru o cina rapida in familie sau cu prietenii (mai ales atunci cand apar neanuntati :P)

Ingrediente pentru 4 portii:

– 12 foi Lasagne
– sare
– 2 linguri ulei
– 12 felii subtiri salam italian Mortadella
– 400 g. branza Mozzarella
– 1 portie de sos rapid de rosii sau un borcan sos clasic pentru spaghete, din comert

…colaj de poze cu ingredientele principale:

Mod de preparare:
Cuptorul se incinge la 180 grade C. (foc potrivit).
Foile de lasagne se fierb in apa cu sare si ulei cca.10-12 minute; se amesteca de mai multe ori, usor, pentru ca foile sa nu se lipeasca una de alta.

Se scot foile cu spumiera, una cate una, se lasa la scurs sau se sterg cu un prosop de hartie si se aseaza una langa alta pe o folie sau o suprafata plata; se aseaza feliile de salam la capatul foii de lasagne:

Se lasa sa se scurga branza, se taie felii subtiri si se repartizeaza uniform peste feliile de mortadella (fiti mai generosi cu feliile, nu ca mine :P)

Se ruleaza foile de lasagne (daca tind sa se desprinda, fixati-le cu una sau doua scobitori). La mine n-a fost cazu’ :))

Se unge o forma plata, termorezistenta, si se aseaza rulourile de paste:

Se pregateste sosul de rosii:

Se toarna deasupra ruladelor de paste:

Se coace cca. 15-20 de minute:

Daca alegeti sa turnati sosul doar pe mijlocul ruladelor, ca mine (puteti, de fapt, sa „imbracati” cu totul ruladele), stropiti capetele foilor de lasagne cu ulei de masline pentru a nu se usca prea tare la copt.

Sectiune, calda inca 🙂
Foarte gustoase, sa le incercati!!!

P.S. Puteti crea si alte variante de umplutura. De exemplu, cu ciuperci si cuburi de sunca sau branza topita…iar daca nu aveti la indemana foi de lasagne, puteti prepara reteta si cu clatite, preparate in casa, of course 😛
Acestea se vor rula exact ca si foile de lasagne.

P.P.S. Daca unele dintre foi se rup, totusi, nu va impacientati :). Reconstituiti foaia, unind usor partile rupte si rulati ca si cand nu s-ar fi intamplat nimica (merge, va zic sigur, hihi…)

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

8 comentarii

Anca 7 decembrie 2011 - 00:48

este pentru prima data cand am intrat pe blogul tau si am facut aceasta reteta care a fost mai buna decat mi am inchipuit ca va fi.

Raspunde
carmen 13 octombrie 2011 - 19:58

vreau sa te felicit pentru minunatele retete, sunt o sursa de inspiratie pentru mine, tocmai am terminat de mancat o portie generoasa de aceste rulouri…sunt foarte gustoase, am mai incercat si amandinele..au iesit bune rau, si prajitura cu nuca si ciocolata..am mancat toata tava in cateva ore, asta este, suntem o familie de pofticiosi, in iarna asta sigur ne ingrasam si vina este doar a ta!:)succes!

Raspunde
Andrea 10 mai 2011 - 11:13

Cred ca sunt grozave, eu am facut reteta dar cu felii de sunca presata, sos bechamel si parmezan! Sunt un deliciu, iar baietelul meu pur si simplu le adora.
Trebuie sa spun ca sunt foarte incantata de blogul tau, am ajuns sa prepar multe din retetele tale si am primit numai laude la adresa lor!!! Simple si usor de preparat! 🙂

Raspunde
http://mamasiiubita.blogspot.com/ 26 septembrie 2010 - 15:19

Arata foarte bine!

Raspunde
Boabe de Cafea 24 septembrie 2010 - 19:52

Super reteta! Chiar azi am luat de la Plus mortadella facatua la mama ei acasa. Am sa incerc si eu reteta!

Raspunde
Adriana 24 septembrie 2010 - 02:21

extraordinar! nu e prima data cand ma impresioneaza o reteta de pe blogul tau -desi n-am mai comentat- dar de data asta chiar m-ai dat gata… simplu, rapid, cu absolut toate ingredientele pe gustul meu (chiar uitasem ce mult imi place mortadella…) si deosebit… Abia astept sa ajung la mine in bucatarie!

Raspunde
felicia(mangalia) 23 septembrie 2010 - 18:37

Chiar ma gindeam ce sa papam in seara asta…vin cu impresii

Raspunde
Mariana 23 septembrie 2010 - 14:54

Laura,multumesc de idee;sigur le voi face!m-ai convins,o zi buna!

Raspunde

Dă-i un răspuns lui Anca Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.