Rulada de nuca cu crema de vanilie

8 comentarii
[shashin type=”photo” id=”16769″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
De ziua lui mami, pe langa deliciosul tort :P, le-am facut copiilor o rulada de nuca cu crema de vanilie, simpla tare dar gustoasa!!!
Ingrediente:

Pandispan de nuca:
– 5 oua
– 5 linguri zahar
– 5 linguri ulei
– 3 linguri cu varf faina
– 2 linguri cu varf nuca macinata

Crema de vanilie:
– 1 pachet praf de budinca de vanilie
– 300 ml. lapte
– 4, 5 linguri zahar
– 50 ml. frisca lichida
– 5, 6 linguri nuca macinata pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se separa ouale; se bat albusurile spuma cu un praf de sare, si zahar.
Se adauga galbenusurile. Se amesteca usor cu o spatula/lingura de lemn. Se adauga uleiul si faina (neaparat) cernuta si se amesteca totul, cu miscari usoare, de jos in sus. Se toarna aluatul intr-o tava intinsa (daca o folositi pe cea a aragazului, faceti rulada din 6 oua), se coace la foc potrivit, in cuptorul preincalzit, cca.12 minute, sau pana cand se rumeneste usor:

[shashin type=”photo” id=”16770″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Se rastoarna apoi pe un prosop umed sau presarat cu zahar; se desprinde cu grija hartia de copt (stropiti-o cu putina apa pentru a se dezlipi mai usor)

[shashin type=”photo” id=”16771,16772″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Se ruleaza in prosop (se lasa asa pentru a-si pastra forma, pana cand crema e gata)

Intre timp se prepara crema: se face o budinca groasa din praful de budinca, laptele si zaharul mentionat mai sus; se amesteca bine si se lasa la racit (acoperiti-i suprafata cu folie transparenta pentru a nu face pojghita)
Se bate frisca lichida si se amesteca cu budinca de vanilie.
Se unge rulada de nuca cu jumatate din crema de vanilie, in care puteti adauga cativa stropi de esenta de vanilie, pentru a o parfuma:

[shashin type=”photo” id=”16773″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Se ruleaza, din nou, cu atentie, pentru ca crema sa nu dea pe-afara:

[shashin type=”photo” id=”16774,16775″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Se da la rece pentru minim 2, 3 ore (crema va fi oarecum moale si atunci, fiindca nu are niciun fel de intaritor in compozitie, dar va spun eu, asta chiar nu mai conteaza :P)

[shashin type=”photo” id=”16776″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Se acopera rulada cu restul de crema si se presara deasupra, cat mai uniform, nuca macinata:

[shashin type=”photo” id=”16777″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Feliile au disparut rapid de pe platou :))

In spate puteti vedea nelipsitele „saviecute” cu mac (si nuca, da’ pe alea nu le-am mai prins in poza)
…si oricum, si Greta Garbo sau altfel cunoscuta prajitura Jerbo a fost prezenta pe masa „festiva” :))
S-aveti pofta!!!!!!!!!!!!!!!!

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

8 comentarii

Anonymous 21 iunie 2012 - 14:11

am o intrebare…cele 2 linguri de nuca macinata nu se adauga in pandispan?

Raspunde
stefy 15 octombrie 2011 - 18:26

am facut si eu astazi rulada!! super buna!! eu am pus mai multa frisca si a iesit mai tare crema!!!

Raspunde
Ana Maria S 25 aprilie 2011 - 15:54

Hristos a inviat !Vreau sa iti multumes entru retetele minunate pe care le postezi.Am facut cateva dintre ele si au iesit toate.De obicei nu prea imi reuseau prajiturile ale caror retete le luam de pe net.Esti grozava si dai retetele foarte clar si foarte exact.La multi si buni ani ! Sa ne traiesti!

Raspunde
windkush 31 octombrie 2010 - 20:29

Laura cand am vazut pozele cu rulada mi s-a facut o pofta incat am zis, gata: trebuie s-o fac si eu!
Uite cum a iesit!: http://halfway-hindukush.blogspot.com/
Multumim de minunatele retete!
La multi ani! (cu intarziere)

Raspunde
Surac 29 octombrie 2010 - 19:23

Laura, se vede ca etsi banateanca, te pricepi, nu am ce comenta,suuuuuuuuppeeeer.

Raspunde
mamasiiubita 29 octombrie 2010 - 06:15

După cum spunea si in alte comentarii, silueta mea va avea de suferit serios daca mai citesc blogul tau.

Raspunde
Laura 28 octombrie 2010 - 22:42

Milli, iti multumesc pentru staruinta 🙂 …acum, ca am intrebarea ta in „fata ochilor”, ajung, iata, sa iti raspund: da, am folosit, ca de obicei, frisca vegetala Hulala, care nu m-a dezamagit niciodata 😛
Stiu ca multi stramba din nas cand aud de frisca vegetala, si sincer nici eu nu sint un fan infocat al ei, dar cum nu am prea testat altfel de „marci”, nu prea sint in pozitia in care sa dau verdicte…
Totusi, cat de curand vreau sa vad cum se comporta smantana Dorna, rosie, despre care am auzit ca ar fi o echivalenta mult mai gustoasa (si mai sanatoasa)la aceasta frisca lichida, cu gust destul de fad…
…ca sa nu mai zic de smantana aia groasa si buna, pe care o gasim doar la tarani, prin piete…aia e frisca adevarata!!!
Spor in toate si sa faci alegerea cea mai buna 🙂

Raspunde
milli 28 octombrie 2010 - 22:19

Revin cu aceeasi intrebare ca si la tortul spirala: frisca vegetala? Multumesc mult,
Milli

Raspunde

Dă-i un răspuns lui Ana Maria S Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.