Rulada de cascaval cu sunca

17 comentarii

Aceasta rulada de cascaval cu sunca va fi un preparat fidel pe mesele voastre festive (si nu numai :P) odata ce o veti gusta. Va veti impresiona familia si prietenii, cu siguranta!!!

Ingrediente:

-1 bucata de cascaval 300 g(Ementaler 45% grasime)

– 200-250 g sunca presata

– 3 oua fierte(tari)

– 1 ceapa mica

– 2-3 catei de ustroi

– 125 g unt

– 150 crema de branza (sarata) sau cascaval

– sare si piper dupa gust

– putin patrunjel verde tocat foarte marunt

 

Mod de preparare:

Sunca presata, ceapa, usturoiulsi ouale fierte se toaca marunt; se adauga patrunjelul si se pun toate intr-un vas mai mare. Se adauga untul si crema sarata de branza sau cascavalul (la temperatura camerei, taiat cubulete) si se amesteca bine.

Se puneti apa la fiert într-o oala, iar cand aceasta clocoteste, se introduce bucata de cascaval in apa. Se ia oala de pe foc, se acopera cu un capac si se lasa sa se topeasca cascavalul. Aproximativ 20 de minute (asta depinzand de felul cascavalului si grasimea lui). De aceea ,este indicat sa faceti o proba cu furculita, dupa 10-15 minute. Daca furculita patrunde bine bucata de cascaval si simtiti ca este moale, este gata!
Cand cascavalul este moale, se scurge apa din oala, iar acesta se intinde intr-o foaie de aprox. 40×50 cm. cat inca e cald, cu sucitorul, pe masa de lucru care trebuie sa fie neteda. Puteti folosi folie transparenta.
Aceasta foaie se unge cu pasta de mai sus. Se ruleaza strans cu ajutorul foliei si se da la rece timp de 2-3 ore. Se taie feliute de 5-7 milimetri grosime.
Se serveste ca aperitiv, acompaniat de legume proaspete. Merge bine cu ardei rosu, cu rosii, castraveti, etc. În lipsa se poate servi si cu muraturi.

P.S.-nu alegeti o bucata de cascaval cu gauri multe …daca se poate fara.

Cateva poze:




Reteta preluata de la Maya

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

17 comentarii

Yonella Blondutza 11 februarie 2015 - 13:14

Doamne, ce rulada buna! Sunteti extraordinara !
mii de laude pt toate retetele!

Raspunde
my 29 mai 2013 - 15:33

un cascaval obisnuit de poate folosi?

Raspunde
prietena din umbra 18 ianuarie 2013 - 07:17

felicitari pentru pagina!..super!

Raspunde
Mirela06 18 aprilie 2012 - 21:39

Nu am apucat sa fac rulada de Pasti, asa ca am facut-o azi. A iesit genial si ma bucur ca te-am gasit, Laura! Asa prind si eu curaj intr-ale bucataritului! Multumesc! 🙂

Raspunde
Ioana 13 aprilie 2012 - 20:43

In seara asta am facut aceasta rulada. Inca e la frigider, dar nu cred ca am rulat-o bine pt ca a mea e mai lata si mai subtire. Mi-am zis ca e multa umplutura si nu o sa am ce face cu ea, gandindu-ma ca trebuie strat subtire… De abia acum am realizat ca trebuia strat cel putin dublu fata de al meu! Sper sa nu iasa chiar o porcarie si sa o pot taia…
Sarbatori fericite Laura! Multumesc ca ne impartasesti retetele tale minunate.

Raspunde
Anonymous 10 mai 2011 - 19:09

Geniala rulada, am facut si eu de Paste si a iesit super buna. Multumim pentru retetele minunate.

Raspunde
Anonymous 23 aprilie 2011 - 06:41

cu untul ce se face???????

Raspunde
Ada 22 decembrie 2009 - 21:27

Felicitari ptr. blog! Reteta asta e una din preferatele mele 🙂 Am mai facut-o odata si a fost foarte buna.
De multe ori cand vreau sa gatesc ceva bun, ma inspir de pe blogul tau; am facut si poze, daca te-am facut curioasa pot sa iti trimit cateva, hehe 😛

Sarbatori fericite!
-Ada (23), Sibiu-

Raspunde
Laura 8 septembrie 2009 - 23:35

Ohooo, aici te inteleg perfect! 😛
Bucuria aia pe care o ai atunci cand ii vezi pe cei dragi fascinati de ceea ce le-ai pregatit nu se compara cu nimic pe lumea asta :))
Felicitari bucatarule!!! …si multe salutari familiei tale!
Sa ii rasfeti si in continuare tot asa, hi, hi…

Raspunde
dan arad 7 septembrie 2009 - 21:59

Rulada este extraordinara . Si i-am pus in fund pe toti cunoscatorii( pe tatal meu , pe sotia mea pe copii ) , nu au stiut din ce este facuta rulada :)). Este o minunatie.
Am incercat-o deja de 3 ori si iese extraordinar , eu am pus cascaval unguresc trapistta cu 45 % grasime.Incercati-o si voi este foarte buna .Cu respect deosebit Dan Arad

Raspunde
Laura 26 iunie 2009 - 00:46

Tina, draga mea, sper din tot sufletul sa mai fi dat pe-aici si sa nu te fi suparat pe mine…desi asa as merita, la ce raspuns intarziat iti dau…
Ma bucur nespus de mult pentru ca blogul meu iti este „muza” culinara 🙂
Te-astept, cu drag, oricand!!! (…si promit sa fiu mai atenta cu comentariile 😛 )

P.S. Rulada e minunata, ai incercat-o pana la urma?!

Raspunde
tina.marian 14 aprilie 2009 - 12:22

ce simpla e reteta. am sa o incerc si eu acum ca vin sarbatorile.
e minunat blog-ul tau, ma inspir in fiecare saptamana de la tine. felicitari.
🙂

Raspunde
Laura 25 februarie 2008 - 18:14

Edith draga, sint mai mult decat sigura ca-ti va iesi o rulada super-apetisanta! 😛
…cat despre Maya pot doar sa-ti spun ca nu esti singura care gandeste astfel vis-a-vis de ea :)))))

Raspunde
Edith 17 februarie 2008 - 18:14

..In ceea ce-o priveste pe Maya, in fiecare zi ma minunez de talentul si de simtul ei estetic grozav 🙂

Raspunde
Edith 16 februarie 2008 - 19:04

O sa o incerc, Laura. Sper sa-mi iasa la fel de frumoasa… 🙂

Raspunde
laura 14 februarie 2008 - 16:01

Oooo, la reteta asta am salivat eu prima data cand am intrat pe forumul culinarului 😀
Super-fata Maya asta!!! 😛

E grozav de buna, merita s-o incerci!

Raspunde
Edith 14 februarie 2008 - 12:57

Buna, Laura!
Arata suuper rulada 🙂 Cred ca e si f buna 🙂

Raspunde

Dă-i un răspuns lui Edith Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.