Rulada cu dovleac

16 comentarii
Din colectia mea intarziata de retete cu dovleac am sa v-o prezint si pe aceasta, o minunatie de rulada cu dovleac, la care mi-a ramas gandul inca de cand am vazut-o la Cristina, cea cu suflet nipon si maini de aur 🙂
Cristinelu’ drag, mii de pupici pentru inspiratia ce ne-o oferi tuturor!!!
Ingrediente:
Pentru foaia de rulada:
  • 4 oua
  • 70 g faina
  • 1 lingura plina cu cacao
  • 80 g zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa
Crema:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 4 linguri zahar pudra
  • 200 g crema Philadelphia sau branza dulce
  • esenta vanilie sau rom
  • 1/2 dovleac de placinta
  • 8 linguri zahar tos
  • seminte de dovleac sau fistic pentru ornare

 

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 180 grade C (foc potrivit).

Foaie rulada: se spumeaza galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar. Peste ele se toarna treptat uleiul si apa, amestecand continuu. Se adauga si faina cernuta impreuna cu cacaua si se amesteca usor. Albusurile se bat spuma cu restul de zahar. Se adauga in 3 reprize peste compozitia precedenta, amestecand usor. Totul se toarna in tava (aragazului), tapetata cu hartie de copt si se coace  8-10 minute. Se scoate din cuptor si se rastoarna pe un prosop umed sau presarat cu zahar. Se desprinde cu grija hartia si se ruleaza cu ajutorul prosopului. Se lasa sa stea pana cand facem crema:

 

Crema: (din dovleacul curatat si fiert trebuie sa ne ramana cca. 350 g )

Astfel, dupa ce e fiert la aburi sau copt, se face piure (cat este fierbinte) si se amesteca cu zaharul tos si branza dulce. Se bate frisca impreuna cu lingurile de zahar pudra si se adauga compozitiei de dovleac. Se amesteca totul foarte bine:

Lui Bogdi i-a placut atat de mult crema incat am crezut ca nu-mi va ramane destula pentru ornat 😀

Cu jumatate din crema rezultata se umple rulada:

…iar cu cealalta jumatate se imbraca rulada:

Pana la urma, mi-a mai ramas un pic de crema, cu care am ornat niste briose cu dovleac, absolut delicioase!!!

Rulada se orneaza cu samburi de fistic, cum am facut eu 😛 , sau cu seminte de dovleac (putin prajite) si maruntite:

Stratul de fistic de deasupra a facut-o de-a dreptul irezistibila!!!!!

Iata rulada mea cu dovleac, in doua ipostaze:

 

Foarte gustoasa!!! …si pe masura ce mancam ni se parea si mai seducatoare!!!
Pentru iubitorii de dovleac e un rasfat ce trebuie pus in practica cat mai repede :))

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

16 comentarii

AndraB 4 noiembrie 2012 - 12:47

Cred ca in crema acestui tort ar merge foarte bine dulceata de dovleac!

Raspunde
ANDREEA 21 ianuarie 2010 - 19:57

Laura, te rog mult sa-mi spui cat firbi dovleacul si daca il fierbi cu coaja sau fara. Sunt o mare fana a dovleacului si a bucatariei. Am incercat 90% din retetele tale postate pe blog. Mi-au reusit toate. Multumesc.

Raspunde
Miha 20 ianuarie 2010 - 00:09

Rulada e super! Te pup!

Raspunde
Federica 19 ianuarie 2010 - 20:41

meraviglioso per gli occhi! golosissimo per il palato! ciaoooooo

Raspunde
Daniela 19 ianuarie 2010 - 19:53

Mama ce bine arata… yamiii…
Ei, acum de unde iau eu dovleac pentru placinte, ca am unul prin gradina dar cred ca-i pentru rontaitori cu sorici…

Raspunde
Laura 19 ianuarie 2010 - 19:12

Pupici multi, Cristinelu’ drag!!! …de la noi toti!!!
A fost minunata, multumim frumos!
Ma bucur mult ca am asteptat sa se termine postul ca sa o gust si eu 🙂
…da’ am si avut noroc de-o noua tura de dovleci 😛

Raspunde
CristinaK 19 ianuarie 2010 - 18:08

Laura, ti-a iesit asa de frumoasa rulada!!! Ma bucur nespus ca ti-a placut asa de mult!
pupicei dulci!

Raspunde
Laura 19 ianuarie 2010 - 17:34

Da, da, iubita, ai prins spilu’ 😛
Pupiiici!!!!!!!!!!!!!!

Raspunde
Catalina 19 ianuarie 2010 - 17:32

Ahaaaaaaaaaaa…deci o rulez si inainte de a o umple cu crema, ahaaaaa !!! apoi o intind la loc si iar o rulez, da? multam fain de smecherie, pupici dragalasilor!

Raspunde
Laura 19 ianuarie 2010 - 17:27

Te pup, Cata, ma bucur ca esti pe aceeasi lungime de unda cu mine 😛
Eu as manca dovleac non-stop, hi, hi…
Rulada o rulez calduta (chestia asta se face pentru ca foaia de rulada sa-si ia forma consacrata 😛 …si sa nu se rupa mai apoi) si o las asa pana cand termin cu crema, timp in care ea are timp berechet sa se raceasca. Asa e mai bine, sa o lasi sa se raceasca si de-abia dup-aia sa pui crema (dupa care rulezi din nou)
Nu pateste nimic, sa stii…ba chiar e mai bine, si dupa ce o lasi la rece pentru minim o ora, sa vezi cat de fain se-nmoaie blatul 😉
Pupici multi si spor in toate!!!

Raspunde
Catalina 19 ianuarie 2010 - 16:54

Eu sunt mareeeee fan dovleac, chiar vineri o sa ma astepte mama cu placinta. deja imi ploua in gura, deh! rulada ta arata nemaipomenit, insa…spune-mi te rog frumos, rulada o rulezi cand inca e calda, adica tb sa fie crema gata cand o rastorni pe servetul umed? ca eu asa fac, rulez imediat si imi cam curge crema…mi-e frica sa rulez cand e racita, ca sa nu se intareasca. mersi si te pup!

Raspunde
Laura 19 ianuarie 2010 - 16:41

Fetele, am scris deodata, hi, hi…
Mariana, vei fi vrajita de finetea ei 🙂
Ellis scumpa, tot meritul este al Cristinei, care mi-a luat mintile cu ea :)))
Va pup!!!

Raspunde
Laura 19 ianuarie 2010 - 16:34

Mariana draga, te pup pentru ca-ti place ruladuta…insa nu e nici pe departe atat de aratoasa ca cea facuta de Cristina 🙂
…eh, nu-i bai, am si zis ca nu am cum s-o egalez :))
…si de fapt asta nici nu conteaza, ci gustul ei deosebit (initial nici nu realizezi ca e cu dovleac)
M-as bucura sa o incerci 🙂

Raspunde
ellis 19 ianuarie 2010 - 16:33

Ma asteptam sa gasesc vreo placintuta cu dovleac, cand colo, ce minunatie! chiar este de retinut!

Raspunde
Mariana 19 ianuarie 2010 - 16:33

Da,am citit reteta Super ar trebui sa o fac si eu!

Raspunde
Mariana 19 ianuarie 2010 - 16:27

Vai Laura arata ca din filme!!! sa vad ai pus reteta!!!!!!!!!!!

Raspunde

Dă-i un răspuns lui Daniela Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.