Rulada cu dovleac
Ingrediente:
Pentru foaia de rulada:
- 4 oua
- 70 g faina
- 1 lingura plina cu cacao
- 80 g zahar
- 2 linguri ulei
- 2 linguri apa
Crema:
- 200 ml smantana pentru frisca
- 4 linguri zahar pudra
- 200 g crema Philadelphia sau branza dulce
- esenta vanilie sau rom
- 1/2 dovleac de placinta
- 8 linguri zahar tos
- seminte de dovleac sau fistic pentru ornare
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 180 grade C (foc potrivit).
Foaie rulada: se spumeaza galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar. Peste ele se toarna treptat uleiul si apa, amestecand continuu. Se adauga si faina cernuta impreuna cu cacaua si se amesteca usor. Albusurile se bat spuma cu restul de zahar. Se adauga in 3 reprize peste compozitia precedenta, amestecand usor. Totul se toarna in tava (aragazului), tapetata cu hartie de copt si se coace  8-10 minute. Se scoate din cuptor si se rastoarna pe un prosop umed sau presarat cu zahar. Se desprinde cu grija hartia si se ruleaza cu ajutorul prosopului. Se lasa sa stea pana cand facem crema:
Crema: (din dovleacul curatat si fiert trebuie sa ne ramana cca. 350 g )
Astfel, dupa ce e fiert la aburi sau copt, se face piure (cat este fierbinte) si se amesteca cu zaharul tos si branza dulce. Se bate frisca impreuna cu lingurile de zahar pudra si se adauga compozitiei de dovleac. Se amesteca totul foarte bine:
Lui Bogdi i-a placut atat de mult crema incat am crezut ca nu-mi va ramane destula pentru ornat đŸ˜€
Cu jumatate din crema rezultata se umple rulada:
…iar cu cealalta jumatate se imbraca rulada:
Pana la urma, mi-a mai ramas un pic de crema, cu care am ornat niste briose cu dovleac, absolut delicioase!!!
Rulada se orneaza cu samburi de fistic, cum am facut eu đŸ˜› , sau cu seminte de dovleac (putin prajite) si maruntite:
Stratul de fistic de deasupra a facut-o de-a dreptul irezistibila!!!!!
Iata rulada mea cu dovleac, in doua ipostaze:
Foarte gustoasa!!! …si pe masura ce mancam ni se parea si mai seducatoare!!!
Pentru iubitorii de dovleac e un rasfat ce trebuie pus in practica cat mai repede :))