Rulada cu ciocolata si piure de castane

15 comentarii

Recomandarea de astazi este una dulce :P, o rulada cu ciocolata si piure de castane, cu un gust absolut sublim!!!!!!!!!!! …asta daca iubiti ciocolata, sau piureul de castane 😛

Ingrediente:

Pentru blatul de rulada:
– 4 oua mijlocii, separate
– 150 g. zahar tos
– 2 linguri cacao
– 40 g. migdale macinate

Pentru crema:
– 180 g. ciocolata cu lapte
– 6 linguri piure de castane, indulcit
– 3 linguri lapte condensat (sau simplu)
– 200 ml. frisca lichida sau smantana pentru frisca

Mod de preparare:
Blatul: Preincalziti cuptorul la semnul 4 sau 180 grade (foc potrivit).
Ungeti usor si tapetati cu hartie o tava cu laturile de 20×30.
Dizolvati cacaua in  2 linguri apa clocotita, apoi lasati sa se raceasca. Puneti galbenusurile intr-un castron impreuna cu zaharul tos si cacaua, racita. Bateti cu mixerul pana ce amestecul se deschide la culoare si devine foarte gros. Incorporati cu grija migdalele macinate.
Bateti albusurile pana devin tari si incorporati-le cu grija in amestec, folosind o spatula sau lingura mare. Turnati in tava pregatita si loviti o data, de doua ori, usor, pentru ca amestecul sa se aseze uniform.
Coaceti timp de 18-20 de minute pana creste si isi recapata forma dupa apasare. Acoperiti cu un servet de bucatarie, umed, si lasati sa se racoreasca; rasturnati-l apoi pe un prosop de bucatarie presarat cu zahar.

Crema: Rupeti ciocolata in bucatele, puneti-o intr-un castron imnpreuna cu 1 lingura apa si topiti deasupra unei cratite care fierbe mocnit (la bain-marie). Luati apoi de pe foc si puneti, batand cu mixerul, piureul de castane. Adaugati laptele condensat sau simplu si 50 de ml. de frisca batuta bine (o sustrageti din cantitatea totala de frisca :P) si amestecati. Raciti la frigider pana se intareste.

Finalizare: Intindeti umplutura de ciocolata peste blat. Bateti bine restul de frisca; lasati deoparte 5-6 linguri de frisca batuta pentru a orna feliile de rulada. Intindeti frisca peste crema de ciocolata si rulati cu grija blatul (nu va necajiti daca se crapa usor). Mutati cu grija, prin rostogolire, pe un platou; presarati cu zahar pudra si raciti la frigider. Serviti feliile cu frisca 🙂

Pofta buna, dragilor!!!!!!!!!! 🙂

P.S. Migdalele se pot inlocui cu nuci 😉

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

15 comentarii

Simo 2 ianuarie 2013 - 18:22

Piureul de castane il puteti face …fierbeti niste castane…si dupa il faceti precum piureul de cartofi doar cu apa

Raspunde
Monica 15 septembrie 2018 - 21:29

E preferata familiei mele. De fiecare dta cand doresc sa-mi impresionez musafirii fac aceasta prajitura . Am fost la ziua unui prieten si am dus cadou aceasta prajitura care a fost mâncata toată si tortul sărbătoritului a fost doar gustat.
Felicitări pt. aceata reteta minunata !

Raspunde
Anonymous 27 februarie 2012 - 13:01

ceau,patricia sunt din arad,am si eu o intrebare:de unde iau piure de castane?nici nu cred ca am m-ai mancat vreodata dar sunt curioasa cum e.cred ca super bun din moment ce l-ai facut.am incredere in gusturile tale.te pup!

Raspunde
Iulia 20 februarie 2012 - 12:36

Minunat arata! Mi-ai facut o pofta de ceva dulce de nu mai pot :D.

Raspunde
nadina73 19 februarie 2012 - 23:31

hmmmmmmmm de cand vrau si eu o retat cu piure de castane…………..dar aici nu gasesc,pap de la tine Laura scumpa ,pup

Raspunde
Denisa 19 februarie 2012 - 20:11

Arata foarte bine . Merita sa incerc !

Raspunde
raluka 19 februarie 2012 - 13:37

Doamna ati promis sa reveniti zilele astea si cu alte variante de brownies..eu una abia astept!

Raspunde
Myra 19 februarie 2012 - 00:29

Vai ce bine arata…..si ce pofta mi-ai facut ….

Raspunde
pansy 18 februarie 2012 - 13:50

Cum iubesc piureul de castane,e o rulada pe gustul meu !

Raspunde
ophelia1983 18 februarie 2012 - 12:29

supeba! pupici Laura!

Raspunde
Daniela 18 februarie 2012 - 09:24

Stii cum se zice: sa nu te pripesti, sa dormi o noapte cu ideea care te inflacareaza si abia apoi sa actionezi. Asa ca, acum ca e noapte: Am printat reteta. Iar maine fac cum scrie. Mereu imi faci pofta cu bunatatile tale.

Raspunde
Andreea-Elena C. 18 februarie 2012 - 00:09

minunata rulada si foarte frumos prezentata

Raspunde
Simona 17 februarie 2012 - 23:18

Rulada arata super! Din pacate eu nu cred ca am mancat niciodata piure de castane… Il voi cauta prin supermarket-uri. Pupici

Raspunde
Catalina 17 februarie 2012 - 15:39

Arata foarte bine,si sunt convinsa ca si gustul este pe masura aspectului.Intrebarea mea este de unde pot face rost de piure de castane? Multumesc anticipat!

Raspunde
Roxx 17 februarie 2012 - 15:01

Absolut minunat, iubesc piureul de castane!!! Nu pare o reteta complicata dar sigur va avea un gust exceptional. Diseara ma duc sa cumpar ingredientele si ma si apuc sa o fac.
Multumesc pentru toate retetele, Laura, esti fantastica!!!

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.