Rozete cu carne si branza

11 comentarii
Aceste minunate rozete cu carne si branza au fost facute in avans, mai mult in joaca, ca un mic test pentru ziua de nastere a tatalui meu care se apropie repejor, dar au iesit extraordinar de gustoase, asa ca ma bucur ca le-am incercat dinainte! Se fac foarte usor iar rezultatul e deliciossssss!!!
Eu, acum, am folosit carne tocata de porc dar voi, daca vreti, puteti folosi carne de pasare (pui sau curcan). Si, cred ca multi dintre voi, dintre cei plecati departe de casa, v-ati bucura daca v-as spune ca aluatul se poate prepara si fara delicioasa noastra branza de vaci 🙂 Am testat de curand aluatul in aceasta formula: am inlocuit branza dulce cu crema de branza si m-am bucurat tare mult cand am vazut ca „rozetele” au iesit la fel de gustoase!
Va urez mult spor, asadar, si multa poftaaa!!! 😀

Ingrediente pentru 10-11 bucati:

Umplutura:
  • 1 ceapa mijlocie
  • 150 g cascaval
  • 1/2 lingurita de cimbru uscat
  • 1/2 lingurita de patrunjel
  • 1 ou mare
  • 500 g carne tocata de porc sau in amestec (porc+vita)
  • 2 linguri pasta de rosii
  • sare, piper
Aluat:
  • 150 g branza de vaci (slaba)
  • 7 linguri de lapte
  • 6 linguri de ulei
  • 1 lingurita de sare
  • 300 g de faina
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • unt pentru tava
In plus:
  • 1 galbenus
  • 1 lingura de lapte

 

Delicioasele rulouri, refacute astazi 31.10.2023, in tava, de data asta. Mi-au iesit 12 bucati 🙂

 

 

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 180 grade C (foc potrivit).

Pentru aluat, se amesteca branza de vaci cu laptele, uleiul si sarea. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga la compozitia de branza. Se intinde aluatul pe o suprafata presarata cu faina si se formeaza un dreptunghi de circa 50/27 cm.

Pentru umplutura, se curata ceapa si se taie marunt. Se taie cubulete cascavalul. Se spala si se toaca marunt patrunjelul. Se separa albusul de galbenus. Se amesteca albusul, carnea tocata si condimentata, cimbrul, ceapa, patrunjelul (se pastreaza putin pentru ornat), pasta de rosii, piperul si cascavalul.

Se intinde umplutura peste aluat intr-un strat uniform:

Aluatul se ruleaza apoi, pe lungime:

Se taie rulada in 10 felii cu o grosime de 5-6 cm:

Se aseaza rozetele intr-o forma rotunda, de tort (diam. 26 cm), unsa cu unt, cu partea sectionata in sus:

Se amesteca galbenusul cu laptele (caldut) si se ung marginile aluatului:

Se introduce forma in cuptor si se lasa la copt circa 40 de minute:
Detaliu 🙂

Sunt nemaipomenit de gustoase si calde, si reci!!!

Iar aluatul e absolut fermecator 😀 …ataaat de pufos!!!!

Trebuie sa le incercati!!! :))

 

Pozele vechi:

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

11 comentarii

Mirabel 15 iulie 2014 - 10:15

acum ma pregatesc sa o fac si eu, ma gandesc cum ar iesi daca carnea ar fi calita inainte de a o pune pe aluat?!? imi ploua in gura numai la gandul cum o sa iasa

Raspunde
Mirabel 18 iulie 2014 - 01:29

a iesit minunata, eu am pus si un pic de salvie, o reteta minunata si spectaculoasa, de mare efect. ; multumesc Laura

Raspunde
malina 23 decembrie 2012 - 21:01

eu am o nelamurire pai dupa prima rozeta taiata nu raman la ambele capete sectionate??

Raspunde
adriana 9 octombrie 2012 - 13:35

am pus tava la cuptor!miroase „pacatos” de delicios!
multumesc frumos pentru reteta!daca a reusit sa puna pe treaba si o bucatareasa mai stangace, ca mine…e de bine! 🙂

Raspunde
Ala 9 octombrie 2012 - 11:10

Am incercat aceasta reteta aseara. EXCELENTA! 🙂
Multzuuu 🙂

Raspunde
Dorina 8 octombrie 2012 - 13:32

poze noi sau vechi, gustul e acelasi, minunat si TREBUIE incercate! Multumim

Raspunde
Mirela 1 octombrie 2012 - 16:23

Buna Laura,

intr-adevar reteta asta este de mare efect si foarte gustoasa, o stiu de 10 ani si are acelasi succes ca prima data.Ma bucur ca ai reusit sa o pui pe blogul tau in felul acesta se strang cele mai bune retete la un loc.Felicitari!

Raspunde
Anca Leureanu 30 noiembrie 2011 - 13:40

Buna Laura, de ceva timp ti-am descoperit blogul tau…si ce pot sa spun decat ca…in sfarsit imi place sa gatesc…si asta datorita tie! Ai niste retete minunate! Am si o intrebare, la ce temperatura ar trebui sa coc rozetele? Mersi!!

Raspunde
Laura 24 noiembrie 2011 - 16:40

Loredana, ma bucur foarte tare ca rozetele astea gustoase ti-au atras atentia 🙂
…ma bucur ca ai deslusit si aluatul, caci mesajul nu era, intr-adevar prea clar 😉
O sa il revitalizez, sper, chiar acum :))
Am refacut rozetele nu demult, si am si poze noi!!!!!!!!!!!!!
Te astept cu impresii!!!!!!!

Raspunde
Loredana 24 noiembrie 2011 - 16:31

scuze, am depistat si aluatul….:)

Raspunde
Loredana 24 noiembrie 2011 - 16:22

Dar aluatul cum il faci?

Raspunde

Dă-i un răspuns lui adriana Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.