Rozete cu carne si branza

Aceste minunate rozete cu carne si branza au fost facute in avans, mai mult in joaca, ca un mic test pentru ziua de nastere a tatalui meu care se apropie repejor, dar au iesit extraordinar de gustoase, asa ca ma bucur ca le-am incercat dinainte! Se fac foarte usor iar rezultatul e deliciossssss!!!
Eu, acum, am folosit carne tocata de porc dar voi, daca vreti, puteti folosi carne de pasare (pui sau curcan). Si, cred ca multi dintre voi, dintre cei plecati departe de casa, v-ati bucura daca v-as spune ca aluatul se poate prepara si fara delicioasa noastra branza de vaci 🙂 Am testat de curand aluatul in aceasta formula: am inlocuit branza dulce cu crema de branza si m-am bucurat tare mult cand am vazut ca „rozetele” au iesit la fel de gustoase!
Va urez mult spor, asadar, si multa poftaaa!!! 😀

Ingrediente pentru 10-11 bucati:

Umplutura:
  • 1 ceapa mijlocie
  • 150 g cascaval
  • 1/2 lingurita de cimbru uscat
  • 1/2 lingurita de patrunjel
  • 1 ou mare
  • 500 g carne tocata de porc sau in amestec (porc+vita)
  • 2 linguri pasta de rosii
  • sare, piper
Aluat:
  • 150 g branza de vaci (slaba)
  • 7 linguri de lapte
  • 6 linguri de ulei
  • 1 lingurita de sare
  • 300 g de faina
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • unt pentru tava
In plus:
  • 1 galbenus
  • 1 lingura de lapte

 

Delicioasele rulouri, refacute astazi 31.10.2023, in tava, de data asta. Mi-au iesit 12 bucati 🙂

 

 

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 180 grade C (foc potrivit).

Pentru aluat, se amesteca branza de vaci cu laptele, uleiul si sarea. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga la compozitia de branza. Se intinde aluatul pe o suprafata presarata cu faina si se formeaza un dreptunghi de circa 50/27 cm.

Pentru umplutura, se curata ceapa si se taie marunt. Se taie cubulete cascavalul. Se spala si se toaca marunt patrunjelul. Se separa albusul de galbenus. Se amesteca albusul, carnea tocata si condimentata, cimbrul, ceapa, patrunjelul (se pastreaza putin pentru ornat), pasta de rosii, piperul si cascavalul.

Se intinde umplutura peste aluat intr-un strat uniform:

Aluatul se ruleaza apoi, pe lungime:

Se taie rulada in 10 felii cu o grosime de 5-6 cm:

Se aseaza rozetele intr-o forma rotunda, de tort (diam. 26 cm), unsa cu unt, cu partea sectionata in sus:

Se amesteca galbenusul cu laptele (caldut) si se ung marginile aluatului:

Se introduce forma in cuptor si se lasa la copt circa 40 de minute:
Detaliu 🙂

Sunt nemaipomenit de gustoase si calde, si reci!!!

Iar aluatul e absolut fermecator 😀 …ataaat de pufos!!!!

Trebuie sa le incercati!!! :))

 

Pozele vechi: