Rozete cu carne si branza

Ingrediente pentru 10-11 bucati:
Umplutura:
- 1 ceapa mijlocie
- 150 g cascaval
- 1/2 lingurita de cimbru uscat
- 1/2 lingurita de patrunjel
- 1 ou mare
- 500 g carne tocata de porc sau in amestec (porc+vita)
- 2 linguri pasta de rosii
- sare, piper
Aluat:
- 150 g branza de vaci (slaba)
- 7 linguri de lapte
- 6 linguri de ulei
- 1 lingurita de sare
- 300 g de faina
- 1 plic praf de copt (10 g)
- unt pentru tava
In plus:
- 1 galbenus
- 1 lingura de lapte
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 180 grade C (foc potrivit).
Pentru aluat, se amesteca branza de vaci cu laptele, uleiul si sarea. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga la compozitia de branza. Se intinde aluatul pe o suprafata presarata cu faina si se formeaza un dreptunghi de circa 50/27 cm.
Pentru umplutura, se curata ceapa si se taie marunt. Se taie cubulete cascavalul. Se spala si se toaca marunt patrunjelul. Se separa albusul de galbenus. Se amesteca albusul, carnea tocata si condimentata, cimbrul, ceapa, patrunjelul (se pastreaza putin pentru ornat), pasta de rosii, piperul si cascavalul.
Se intinde umplutura peste aluat intr-un strat uniform:
Aluatul se ruleaza apoi, pe lungime:
Se taie rulada in 10 felii cu o grosime de 5-6 cm:
Se aseaza rozetele intr-o forma rotunda, de tort (diam. 26 cm), unsa cu unt, cu partea sectionata in sus:
Se amesteca galbenusul cu laptele (caldut) si se ung marginile aluatului: